You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Metin2 RO. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

-Ryuk-

Unregistered

1

Monday, December 20th 2010, 9:11am

Ghid Saman Zmeu

Samanul zmeu este poate cel mai echilibrat caracter; atat PvM ( crescut ) cat si PvP ( duel ), alaturi de razboinicul corp si sura arme. In acest ghid, voi prezenta samanul zmeu nu ca pe un buffer, ci ca pe un mic razboinic pentru ca asa il consider. ^^

Status: E important sa ne concentram pe INT, apoi pe VIT si la urma pe DEX, asa ca recomand o constructie 2:1 INT:VIT pana la full INT, continuand cu VIT si terminand cu DEX-ul.

-VIT: VIT-ul este extrem de important pentru un saman zmeu. La fiecare punct adaugat vom primi +40 PV si un punct de aparare. Asta ne va da un plus destul de mare atat in PvM cat si in PvP.
-INT: Cel mai important element al statusului. Pe el il vom urca primul la 90 de puncte, deoarece ne ajuta la vrajile-suport ( buff-uri ) cat si la cele de duel.
-STR: Nefolositor. Daca ajungeti la 90 INT, 90VIT, si 90 DEX, puteti arunca puncte pe el. Pana atunci, INTERZIS!
-DEX: DEX-ul este si el foarte important deoarece la fiecare punct adaugat primim o valoare la punctele de eschiva, care este foarte importanta in PvM de pe cal cat si de jos.

Skill-uri
Dupa ce mergem la invatatori, trebuie sa ne aranjam vrajile. Recomand un punct pe toate skill-urile in afara de reflectie, iar primul M va fi Ragetul Dragonului. Este important ca toate skill-urile sa iasa la 17 puncte, deci va straduiti ca sa faceti astfel.

Exista 2 tipuri de samani:
-PvM: cu o constructie a skill-urilor astfel: Forta Dragonului, Binecuvantare, Ragetul Dragonului, Aruncarea Dragonului.
-PvP: Raget, Aruncarea Dragonului, Forta Dragonului, Talisman Zburator.
Este foarte greu sa iei o decizie deoarece va trebui sa exploatam forta samanului nostru la maxim, sa il facem bun si la duel si la crescut.
Eu as recomanda o constructie astfel: Ragetul Dragonului ( ajuta f. mult la lvl mic, cand nu putem lupta de pe cal ), Forta Dragonului, Aruncarea Dragonului si in final Talismanul. De ce am ales aceasta constructie? Simplu! La lvl mare cu un scut imun si iteme decente ne vom descurca prea bine in duel, nu vom fi de rasul regatului.
-Ragetul Dragonului: Un skill nu foarte puternic, cu timp de reincarcare destul de mare, dar cu o raza de actiune extrem de mare si nu poate fi ratat. Nu necesita o tinta, deci il putem folosi unde dorim. Recomand M1.
-Forta Dragonului: Creste valoare sansei unei lovituri critice! Ajuta foarte mult si in PvM cat si in PvP, unde putem prinde niste lovituri extraordinare cu putin noroc. Al 2-lea M!
- Aruncarea Dragonului: Un skill devastator aproape in PvP. Timp de reincarcare mic (8 sec) si DMG mare ( cat ragetul, sau poate mai mult). Combinatia cu Forta Dragonului in PvP e devastatoare. Recomand ca al 3-lea M!
- Talisman zburator: Un skill folositor. DMG micut, insa timp de reincarcare foarte scurt ( 7 sec ) ceea ce il face oarecum bun in PvP. Al 4-lea M.

-Binecuvantarea ( aici s-ar putea sa imi iau multe injuraturi):
Un skill foarte bun PvM, alaturi de forta, dar nu in directia asta vrem sa mergem cu samanul nostru. Reduce foarte mult din paguba luata de la monstrii, ceea ce il face un skill dorit de majoritatea playerilor.
-Reflectia: Nu este un skill inutil, este chiar folositor, dar in combinatie cu Binecuvantarea ( un skill mai bun ) nu isi face efectul asteptat deoarece Binecuvantarea reduce din paguba primita, iar reflectia nu mai are ce daune sa intoarca
:tooth: .

Iteme:

-LvL 0-20: Nu avem nevoie de multe... un set +6 de iteme de lvl mic ne-ar fi ok... in perioada asta ar trebui sa stati putin la metine sa va faceti ceva banuti din carti.
- LvL 20-30: Ne vom descurca ok cu un trandafiru+6, un clopot de aur/evantai paun +6, coiful de lvl 1+6, scutul +6 si itemele cu pv, inclusiv bratara de argint de la misiunea cu Mi-jung (sau cum se scrie). Nu uitati de cal! Veti avea nevoie de el! + Mariti skill-urile!
-LvL 30-35: In perioada asta trebuie sa ne cumparam un clopot antic cu medie buna si + cat mai mare pt crescut, un pentagon de la +5 in sus si o palarie Phoenix tot de la +5 in sus + iteme cu pv. Tot in perioada asta avem nevoie neaparata de cal armat!
+ Mariti skill-urile!
-LvL 35-40: Trebuie sa stati la metine cat mai mult! Stiu ca e plictisitor, dar va veti pune pe picioare foarte bine! Asta este o perioada foarte buna si nu trebuie sa o ratam. Avem metine de 25,30 si 35 in map2, stati cat mai mult si distrugeti-le pt carti si pietre+3-4! Va veti imbogati, va veti cumpara iteme cu pv, clopotul il veti face mai decent ca + la fel ca scutul si coiful, astfel incat la 42 sa aratati cam asa:
- Arma: Clopot antic+6/7
- Armura: Vesmantul soarelui: +6/7
- Coif: Palarie Phoenix+6/7
- Scut: Rotund negru+6
Si accesoriile cu 500-1000 PV.
Skill-uri: M5-6 ragetul dragonului, M2-3 Forta Dragonului.

De aici in colo va trebui sa va descurcati cum puteti. Armura o pastrati pana la lvl 61 cand vin armurile cele bune, coiful si clopotul incercati sa le plusati... iar scutul vedeti ce puteti face, este bun si asa. Totodata aveti grija la itemele cu pv si bafta la crescut skill-urile!
Si nu uitati sa faceti misiunile biologului! Poate nu par importante, dar ajuta extrem de mult . Vom primi bonusuri precum: viteza miscare, atac si aparare!
Daca urmati sfaturile mele, veti creste repede si veti face fata foarte bine si in PvP!

Ghid facut de mine
^^

anuntatul

Unregistered

2

Monday, December 20th 2010, 11:00am

?

am saman si nu asi recomanda ghidul tau nimanui
fara suparare dar la constructia pe care o propui tu de la lv 50 nu mai cresti
de ce: daca faci raget forta aruncare si talisman nici nu reusesti sa nici bufar nici nu poti creste singur
deoarece nu te ia nimeni doar cu forta la m pt buf iar fara binec in v2 nu faci nimic
deci inainte de a posta un ghid informeazate mai bine sau joaca pe caracteru pe care vrei sa il prezinti
si dul la lv 85 95 + si apoi punete pe facut ghiduri din proprie experienta
eu cu saman de 63 cu g la raget si aruncare si m8 forta si binec doar 11 pct abia iau 2 grupe
si cu saman tot de 63 dar cu m9 raget m 8 forta si m7 binec luam pana la 4 grupe de paianjeni
cu aceleas itemee tin sa precizez :asa ca fa tu o comparatie

-Ryuk-

Unregistered

3

Monday, December 20th 2010, 12:40pm

am saman si nu asi recomanda ghidul tau nimanui
fara suparare dar la constructia pe care o propui tu de la lv 50 nu mai cresti
de ce: daca faci raget forta aruncare si talisman nici nu reusesti sa nici bufar nici nu poti creste singur
deoarece nu te ia nimeni doar cu forta la m pt buf iar fara binec in v2 nu faci nimic
deci inainte de a posta un ghid informeazate mai bine sau joaca pe caracteru pe care vrei sa il prezinti
si dul la lv 85 95 + si apoi punete pe facut ghiduri din proprie experienta
eu cu saman de 63 cu g la raget si aruncare si m8 forta si binec doar 11 pct abia iau 2 grupe
si cu saman tot de 63 dar cu m9 raget m 8 forta si m7 binec luam pana la 4 grupe de paianjeni
cu aceleas itemee tin sa precizez :asa ca fa tu o comparatie

Da, cu constructia pe care am enumerat-o eu iei mai putin decat un saman PvM, e normal, dar fiecare face cum vrea, eu am dat doar un exemplu. Si cine a zis ca scopul unui saman zmeu e acela de a da buff? Poti sa cresti si singur, scoateti-va sterotipiile astea din cap cum ca samanii zmei ar fi bufferi! In plus, eu am inclinat spre PvP nu PvM sau buff.

PS: Am saman zmeu lvl 65 si eu, construit dupa modelul asta si pot sa spun ca fac fata ok PvP si PvM. Nu am facut ghidu` asta la fenta si stiu cum se comporta un saman cu skill-urile astea.

This post has been edited 1 times, last edit by "-Ryuk-" (Dec 20th 2010, 12:52pm)


Loli

Unregistered

4

Monday, December 20th 2010, 2:01pm

Totusi, inainte de a posta un ghid alambala, nu era mia indicat sa-l trimiti unui moderator ptr verificare????

Si cum termini ghidul? De la level 42 decurcati-va cum puteti? Cum poti spune intr-un ghid asa ceva?

Asta nu este un ghid ci o prezentare a evolutiei samanului tau pana la level 42, ca doar pana la level 42 exista viata in metin, peste 42, descurcate cum poti.


LE: LOCATIE GRESITA: asta e sectiunea ghiduri joc, nu ghiduri caractere.

Darky09

Câine Sălbatic

Posts: 12

Location: At the end of the rainbow, like duuuh

Occupation: Customer Care

  • Send private message

5

Monday, December 20th 2010, 2:29pm

scuze dar daca vrei sa fii pvp de mic trebuie sa incepi cu aruncarea talisman si forta...desi poti lua bataie daca nu prinzi critice

aveam o amica de la rosii...cand eram si noi mai mici in lvl ea 56 eu 53 ea avea aruncare talisman si forta M, iar eu aveam talisman aruncare raget si 1 pct pe forta si nu ma batea:Dsi avea iteme mai bune decat mine...si incepuse sa ma bata dupa ce a facut 70...si eu aveam 61:))

S0nny

Unregistered

6

Monday, December 20th 2010, 3:03pm

Vai de ghidul tau :))))
Samanul tau este full PvP , ceea ce inseamna ca nimeni nu va avea nevoie de tine
Dupa parerea mea , samanul este PvP la level mare(80+) , cu G`uri/P`uri , pana atunci PvM`ul este strict ceea ce il intereseaza pe un saman
Ordinea magiilor PvM , este Forta , Binecuvantare , Reflexie , Aruncare , Raget , Talisman : Si in functie de rapiditatea cu care se poate creste , Reflexia poate fi al 4`lea , chiar a 5`a magie dusa la G
Un saman cu G/P forta binecuvantare raget aruncare , inteligenta full + evantai pvp va face ravagii , din simplul motiv ca singura aparare contra samanului este rezistenta la magie , care se gaseste pe otel(20% la +9) , coif si bratara , deci destul de greu de facut full , de asemenea din cate am observat rezistenta la foc nu se foloseste mai deloc , la fel si scutul anti saman , care se face cel mai greu.
Esential pentru un saman este conducerea , care iti ofera un avantaj enorm in fata altor samani , datorita bonusurilor pe care le poti oferi , atat unui singur player cat si unui grup
Inteligenta maxim , conducere , iteme cu bonus exp , si samanul va avansa foarte repede in level , pentru ca orice jucator bun are nevoie de saman bun.
De la level 86 samanul poate fi un caracter devastator PvP , pana atunci fiind doar bun :) :s3arch:

TerminatorBoy

Unregistered

7

Monday, December 20th 2010, 3:43pm

vai de ghidul tau!!
mai foloseste funtia :s3arch: .

Omseik

Unregistered

8

Monday, December 20th 2010, 4:00pm

:)) ai invatat asta tu singur(a)?

chiar is curios ce shaman ai tu de ai facut postu asta :))prima data M la reget ? bine sa trecem pe asta , da cum poti zice ca talismanu are dmg mic ? talismanu ii cel mai bun ii duel si are cel mai mare dmg , asta la duel ca la pvm talismanu nici nu iti permiti sal folosesti :D doar sa bati regele de foc =)) si vreo alta minunatie . :boing: Daca toate pj ar juca singuri fara ajutoru de la altu shamanu aproape cel mai bun pvm dupa sura arme , daca nu pune un corp lvl 70-75 fara buff la un metin de 85 si un shaman in acelasi conditii.Va Salut din Mers ^_^

LoveAngel

Unregistered

9

Monday, December 20th 2010, 4:23pm

Pentru cei care considerati ca ghidul lui este praf, vreau sa spun ca va inselati. Nu va dati cu parerea pana nu aveti un Shaman Zmeu de cel putin level 65, si in plus el a vrut sa faca un ghid cu inclinatie mai pentru PvP si presupun ca asta va face sa credeti ca este un ghid praf, majoritatea dintre voi considera ca Samanul este doar o "unealta" a altor caractere. Ei bine eu il felicit pe Ryuk pentru ca a reusit sa faca un ghid atat de bun care mi-a deschiz intereseul pentru Samani Dragoni si sper ca intro zi samanul lui sa faca legea in PvP si sa le dea peste nas celor care au spus ca ghidul e praf. Inca o dara FELICITARI si bafta la joc!

The Bear

Unregistered

10

Monday, December 20th 2010, 8:04pm

Ghidul e chiar foarte bun, scoate-ti-va din cap stereotipul cum ca shamanul trebuie neaparat sa fie buffer! Nu cred ca unul din voi joaca pe shaman si are 65+.... Foarte bun ghidul Ryuk, mi-ai trezit si mie interesul pt shaman, am sa incerc si eu sa fac unul=)

Mittens[GA]

Unregistered

11

Tuesday, December 21st 2010, 1:24am

Totusi, inainte de a posta un ghid alambala, nu era mai indicat sa-l trimiti unui moderator ptr verificare????

Si cum termini ghidul? De la level 42 decurcati-va cum puteti? Cum poti spune intr-un ghid asa ceva?

Asta nu este un ghid ci o prezentare a evolutiei samanului tau pana la level 42, ca doar pana la level 42 exista viata in metin, peste 42, descurcate cum poti.


LE: LOCATIE GRESITA: asta e sectiunea ghiduri joc, nu ghiduri caractere.Pm , mail ;)

Completeaza`l , adauga .

**Topic inchis si mutat la arhiva
Mittens

Similar threads