[Ghid] Rezolvare probleme lag, delay & PIMP your System

 • O multime de jucatori intampina probleme la conectarea la server sau teleportarea dintr-o harta in alta. Pentru a clarifica cateva notiuni si pentru a intelege tot va rog sa fiti putin atenti :grumble: .
  Atunci cand incercati sa va conectati la un server, clientul dvs. trimite un request (cerere) la serverul de baza acesta urmand sa o proceseze. In conditii normale acest lucru se realizeaza foarte repede, intervalul de la request la actiune (ping -ul) este foarte mic. Cand serverul este supra-solicitat request-urile sunt rezolvate cu intarzieri (delay-uri) :komp: . Aceste delay-uri pot fi cauzate de o conexiune slaba la internet (internet mobil, wireless etc.) sau de supra-solicitarea propriului calculator sau laptop.


  Pasul 1
  Limitati-va la rula doar executabilul metin2 (metin2.exe) + programele esentiale, mai ales daca rulati jocul de pe un sistem mai slab. Daca aveti un Firewall activat (cum este recomandat) trebuie sa va asigurati ca metin2.exe are trecere libera si poate functiona normal, adica este trecut pe lista de exceptii. La fel trebuie sa procedati si cu antivirusul.
  Programele care afecteaza conexiunea ar fi: Y!M , Skype, Browser internet + alte aplicatii idle (programe care nu sunt folosite dar procesele inca exista in Task Manager). De asemenea daca aveti o placa video mai slaba rulati jocul la o rezolutie mai mica, ceata (fog) la maxim si fullscreen.


  Pasul 2
  De fiecare data cand accesati o pagina web memoria calculatorului vostru este asaltata de informatiile descarcate pentru a putea fi redate temporar (memoria cache ). Multi nici nu au habar acest lucru.
  Vedeti pe internet lucruri de genul: platiti 10$ si va imbunatatim viteza calculatorului :slap: . GATA cu astfel de lucruri, este timpul sa invatati sa aveti grija de propriul sistem fara nici o investitie monetara ci doar 5-10 minute saptamanal.

  • Folositi cu incredere Disk Cleanup si Disk Deframenter
  • CCleaner este un program gratuit al celor de la Piriform si care contine un utilitar pentru curatarea memoriei cache dar si a registrilor. Life-time license.


  CCleaner are mai multe intrebuintari:
  Curatare memorie cache
  Curatare registrii
  Disk Cleanup
  Functie de unistall
  Realizarea unui punct de restabilire a sistemului


  Pasul 3
  In CCleaner accesati tab-ul Unelte si apoi Start. Aveti o lista completa a programelor care ruleaza la startup. De aici puteti dezabilita functia lor de autorun...atentie ce procese opriti. Daca nu sunteti siguri de ce anume realizeaza un proces mai bine :s3arch: pe Google.


  @ghid trimis de Zamolxe