[DIscuții]Eventul de Paște - 2017

• Mai aveam putin pana la lacrimi! :))

Un super event: zeci de perle ,schimba, citite, adauga etc. Cu un simplu farmer de map2 :)
    Felicitari staff,Gameforge etc.

• Oare sa trag linie de pe acum?Deci pe perioada eventului de Paste am reusit sa fac in felul urmator: 51perle albe,49 perle albastre,35 perle rosii, 13 curajos, 24 fasole verde, 9 add, 34 schimba,22 citite concentrate,43 boabe zen,9 transfera bonus costum si multe elixire,medalii,flacara rosie carti comandant etc, deci a fost un event destul de placut si profitabil, cine nu crede il astept pe Phoenix sa se convinga. O seara placuta si spor la farmat

• In primul rand iti multumesc @HalfOp ca te-ai implicat in cele din urma in acest topic si da, ai si tu partea ta de dreptate.

Totusi as vrea sa-ti zic, la fel ca si tine joc acest joc inca de cand a fost lansat si parerea mea e ca in ultimii ani, cel putin in ceea ce priveste evenimentele, s-a cam ales praful. Tii minte cum erau spawnate metinele ou acum 4 ani de exemplu? Bateai 1 si in locul lui apareau 2, erau metine inclusiv in temnite precum SD2, iar drop-ul era de 100% pentru ou magic. Spun doar de eventul de Paste pentru ca acesta este in cauza in prezent, insa este valabil si pentru celelalte evenimente. Decat sa aiba loc evenimente des, e de preferat sa fie mai putine si sa se poata bucura toti de ele. Acum cativa ani de exemplu erau doar doua evenimente mari si tari: cel de Paste si cel de Craciun, iar in restul timpului aproape ca nu existau, o alta bucurie fiind o data pe an la OX.

Cum au spus si altii, e vorba si de alti jucatori care ar vrea sa joace si sa bata si ei ceva la event, dar poate ca nu au timp. Anii au trecut si multi dintre noi au ceva de lucru sau sunt la diverse facultati cu un regim militar cum este si cazul meu. Sunt la Academia de Politie si ma intorc acasa o data la doua saptamani si uneori saptamanal, cum probabil va dati seama, doar in weekenduri si in aceasta situatie nu sti ucat timp am eu sa bat pentru un metin la modul cum se desfasoara lucrurile in prezent.

Nu stiu cat de atent ai citit restul comentariilor, dar cum am mai spus, de cativa ani cei ce detin soarta jocului au dat startul la "goana dupa profit" sa-i zic asa. De ce crezi ca multi jucatori au renuntat la ro si joaca private? De ce se incearca inchiderea serverelor private? Evident pentru ca si in ele se investesc foarte multi bani si prin asta provoaca pagube bugetului celor ce detin in mod legal acest joc. Am vazut ca ai apreciat cand cineva a comentat pe forum despre un interviu cu Product Director si spunea cam asa:

aproape orice item din IS poti sa-l procuri si in joc DOAR prin munca si timp si nu GRATIS.Se doreste o implicare in a castiga ceva,sa fi parte activa in joc,sa cauti metinul,sa-l bati, sa-l aperi si sa te bati pentru el,sa ai sansa sa dropeze oul magic iar in final sa se creeze acea emotie si bucurie. In cazul eventului nostru daca se depasea numarul de metine alocat ch-urilor se considera ca deja e gratis.

De ce sa nu invatati din faptul ca privatele produc bani? Comparativ cu ro, unde, la fel cum a zis si cel pe care l-am citat, daca s-ar usura munca ar fi considerat ca obtii ceva gratis, acele lucruri, nu cumva sunt deja gratis pe private? Si totusi cum obtin privatele bani? Adaugari, schimbari, mounti, timp de schimbare am bonusurilor eliminat aproape de cand exista privatele si n uabia acum ca pe ro, experienta castigata cu mult mai multa usurinta si majoritatea obiectelor din IS gratis. Cum am zis si in comentariile anterioare pe care nu stiu cu cata atentie le-ai citit, acesta este modul in care ar trebui sa pui problema cand transmiti feedback-ul si nu sa faci un rezumat din care sa nu se inteleaga prea bine. Pune problema exact in modul in care am pus-o eu si poate le vei da de gandit. Tot asteptam sa investesc o suma considerabila de bani in joc, insa am vrut sa prind un moment bun, sa combin investitia cu ocazia de a produce in putinul timp pe care-l am ceva dintr-un eveniment si ma asteptam sa fie cel de Paste, insa dupa ce am vazut cum stau lucrurile am decis sa mai astept si in situatia mea poate sunt si altii.

La fel cum am mai spus, ar trebui sa invete din pierderile cauzate de deschiderea de servere private si sa invete sa atraga playeri in acelasi mod, oferind destule lucruri gratis prin care sa-i determine pe jucatori sa investeasca in alte obiecte ce le-ar spori profiturile si astfel nu ar fi nevoie sa inchida niciun privat, ci s-ar inchide ele de la sine, deoarece jucatorii poate ar prefera sa joace pe un oficial, in special cei ce isi permit sa investeasca diverse sume de bani, unde sunt feriti de alte riscuri pe care le prezinta optiunea de a juca pe un server privat, riscuri pe care, de altfel, multi nu le iau in calcul.

Poate nu este cea ma ipotrivita comparatie pentru ca implica cu totul alt fel de joc, insa un exemplu bun ar fi jocurile de tip MOBA precum DotA, LoL si SMITE ( sper ca nu se considera reclama; inca un exemplu, pe forumurile lor poti vorbi deschis de orice fara a fi considerat reclama, inca un exemplu de urmat dealtfel ), unde nu exista diferente intre cei ce baga bani si cei ce nu baga sau nu isi permit, investitiile fiind facute doar in obiecte pentru aspect si skin-uri pentru caractere si repet, nu este cazul pe metin, ci era doar un exemplu din care reiese ca exista si alte metode de a scoate profit decat de a diminua lucrurile oferite gratis, lucru similar in ceea ce priveste serverele private de metin.

La fel este si in cazul Windows-ului. Nu stiu cati dintre cei de pe forum si toti cei ce detin un PC in Romania si in multe alte state de pe glob folosesc o versiune de Windows platita. Piratarea si utilizarea unui soft Windows fara licenta putea fi prevenita sau redusa drastic inca de la inceputuri si tocmai de asta, Bill gates, unul dintre cei doi fondatori ai companiei Microsoft a fost intrebat de ce nu a prevenit piratarea Windows-ului. Raspunsul sau a fost unul din care si cei ce detin acest joc ar avea de invatat. Lasand posibilitatea ca Windows-ul sa fie piratat, acesta s-a raspandit si a devenit cea mai buna optiune pentru toti, in ciuda faptului ca au aparut sisteme de operare gratuite. Majoritatea programelor au fost proiectate sa ruleze pe Windows si astfel compania castiga bani doar din drepturile oferite diverselor firme care sa ruleze pe sistemul lor de operare. Chiar si acum, dupa atatia ani, de ce oare inclusiv la Windows 10 nu este impiedicata folosirea fara licenta? Lucru de gandit!

Investitiile importante sunt cele ce isi dovedesc eficienta in timp!

In genul asta cred ca ar trebui sa pui si tu problema @HalfOp cand transmiti ceva mai departe!

Edited once, last by 1HitKill ().

• Nu au cum sa invete atata timp daca ai opini diferite fata de metin sau de ei ...daca zici ceva de eventuri ti se spune ca jocul este gratis ..este normal sa faca profit au si ei costuri de intretinere ,salarii,etc..dar cum sa gandit acum este foarte diferit de ce a fost metinul la inceput..in loc sa atragi jucatori ..nu am cerut schimba ,adauga sau perla alba ca pe privat ..se putea lasa asa cum a fost oul magic cu citit concentrat ,ape ,minereu.. din metinul ou de 95 ies vrajitoare dar nu mai au nici un drop pentru ce le-au mai lasat ..totul este aiurea :lol:

• Nu au cum sa invete atata timp daca ai opini diferite fata de metin sau de ei ...daca zici ceva de eventuri ti se spune ca jocul este gratis ..este normal sa faca profit au si ei costuri de intretinere ,salarii,etc..dar cum sa gandit acum este foarte diferit de ce a fost metinul la inceput..in loc sa atragi jucatori ..nu am cerut schimba ,adauga sau perla alba ca pe privat ..se putea lasa asa cum a fost oul magic cu citit concentrat ,ape ,minereu.. din metinul ou de 95 ies vrajitoare dar nu mai au nici un drop pentru ce le-au mai lasat ..totul este aiurea :lol:

total aiurea faza cu vrajitoarele , adica totusi e un metin destul de greu de batut care nu oricine l-ar bate , dar nu ai ce ii face ..

Cum am spus si pentru @HalfOp la fel spun si pentru tine @stynta. Nu a cerut nimeni iteme gratis ca pe private!

Am facut doar o comparatie ca sa inteleaga felul in care jucatorii sunt atrasi sa joace pe anumite servere private si chiar sa bage sume considerabile de bani, in ciuda faptului ca ofera multe lucruri gratis, lucruri pentru care ei cer bani si spun ca trebuie sa muncesti mult pentru a le obtine gratis.

Tocmai din acelasi motiv am facut comparatia cu alt gen de jocuri si cu strategia inteligenta a unui om inteligent, in cauza Bill Gates, pentru a-i ajuta sa inteleaga, asta daca se transmite mai departe aceasta parere in mod nefiltrat si nesintetizat.

Cu cativa ani in urma, cu toate ca erau obtinute multe lucruri cu usurinta la evenimente si evenimentele aveau mult mai mult farmec, numarul jucatorilor era in mod constant mult mai mare si astfel erau si sansele ca o parte dintre ei sa investeasca in joc. La fel ar fi si in prezent daca ar readuce la suprafata modul de desfasurare al evenimentelor din acea perioada, cel putin cele principale: Craciun, Paste si OX. Doar 3 evenimente mari si tari tot anul, in restul timpului mai deloc, insa cu un mare impact asupra tuturor aspectelor acestui joc, in special aspectele de care sunt interesati cei ce detin jocul: profit si servere cat mai populate in mod constant.

• ce tot nu intelegeti si tot va plangeti atata! jocul s-a schimbat nu mai e pe tava,nu mai sunt anii de aur care au fost inainte,e din ce in ce mai greu jocul,ma refer la playerii de lv mare,mai departe va las pe voi sa continuati ce am vrut sa zic,,,!

• toti ati facut sute de kkk sa va aud eu ca piata e la pamant si ca nimeni nu cumpara albe si iteme ful bonus

Sincer deja o oarecare scadere a preturilor s-a produs la perle albe,la curajos si la fasole,este normal o perioada sa le vedem ieftine,sunt jucatori care au nevoie de bani pentru inceput si de aici pleaca scaderea preturilor.Eu nu am sa vand absolut nimic din ce am luat la acest event,cum de altfel nu am vandut niciodata la niciun eveniment nimic,nu am pierdut atata timp ca sa se bucure altul de materiale de upgrade pe spatele meu :),eu le-am farmat eu le folosesc.aici ma refer in special la perle si la fasole,deja ieri am facut 2 coliere unul de granat si unul de smarald,iar in plan am sa fac cercei granat +9 si cercei de rubin, apoi altele si tot asa :)! :dance:

Nu trage niciodata concluzii fara sa ai toate datele.

• Ma gandeam sa tac dar nu am putut sa ma abtin, voi ati testat sa dati int-un metin de paste cu cont de level 5?

Ei bine eu da, am facut un caine, ampus costum cu pv, khan, inel site armura +9 de lev 0 likan, Elie si ghearele de lev 0 ce au fost implementate, stiti cat dadeam in metinul de paste? 200 deci cu toate acestea mi-a fost greu sal sparg, avand in vedere ca cei ce stau map1 au si iteme si cel putin m1 daca nu G/P pe conturi de maxim 25 lev acei playeri dau undeva la vreo 500 pe hi daca nu mai mult, gandul meu sa dus la playeri care au inceput de la 0 cu absolut nimic pe ei ce pretentie aveti sa apuce sa sparga vreo un metin de paste cand sunt maxim 4/6 metine pe respam si si acelea le sparg cei ce sunt bine pregatiti pentru ele!!!

Este un esec in ori ce punct de vedere aceste event, normal ca sau scos OX si sau stricat eventele cel de paste sau cel de craciun, au scos pana si eventul de ziua indragostitiilor, care dropai cutia lui cupidon, toate ofereau iteme de pe IS si lumea nu mai cumpara, asta este cea ce cred cei de la GF ba chiar din contra se cumparau si atunci doar ca ce au spus, hai sa nu le mai dam oferta cumperi 1 platesti 2 hai sa le dam jumate ca sa cumpere mult mai mult.

Inca ceva, inainte incarcam 3000 MD cu 100€ acum cu scuza ca nu stiu ce tranzacti se fac incarcand din alta tara iti ofera doar 2400 MD pentru suma de 100€ eu vorbesc de Italia tara de unde incarc si joc pe serverele Ro

GF va este FOMICA???

Colegi care spun ca a dat foamea in noi ca vrem tot pe tava, ma intreb cati dintre ei au muncit vreo data in viata sa castigr un ban, si daca au facuto si probabil au primit si cate o prima de la sefi sper ca ati refuzato doar nu vreti sa va inbogatiti!! La fel e si pe joc nu te inbogatesti cu un event ci doar faci putin mai usor niste bani deoarece asta este obiectivul eventului, sa te mai ajute si ei avand in vedere ca si noi ii ajutam cu prezenta si cumpararile de MD lunare!!! Bafta tuturor mai e maine si nam vazut nici macar o ploaie de metine sper sa nu o bage luni la ora 10 ca la 11 se inchide eventu, atunci chiar ca este rusinor din partea GF, rusineeee!!!

• Pana la urma , ce inseamna distractia pe Metin2 ? Eu unul , nu dau doi bani pe faptul ca are unul alchimie,iteme si tot tacamul daca e un player care pazeste copacii din map1. A te distra inseamna sa ai itemele cele mai bune si sa scoti profit maxim din event-uri? Nu ! Eu unul ma distrez pe Metin2 cand stam in grupa si farmam, crestem,radem,pescuim, etc. impreuna . Cam asta e defapt esentialul , degeaba caut profitul daca nu ma distrez . De ce in 2009-2012 aceste lucruri nu erau relevante (profitul,jocul individual)? Pai eu in anii aceea stateam cate 7-8 in map2 , bo, v1,v2 etc. Si nu ma plangeam ca nu pot face yang . Cand erau event-uri de Paste sau Craciun nu era atat tam tam ca nu e dropul bun , pai daca ar cadea numai iteme bune , ce s-ar intampla ? Ar cadea piata , si indirect jocul o va lua la vale , prin toate formele ei . Metin2 e un joc si trebuie sa ramana asa. Succes tuturor!

Nostalgic (2009-2012) . Best moments of Metin2 Ro

• Cand erau event-uri de Paste sau Craciun nu era atat tam tam ca nu e dropul bun , pai daca ar cadea numai iteme bune , ce s-ar intampla ? Ar cadea piata , si indirect jocul o va lua la vale , prin toate formele ei . Metin2 e un joc si trebuie sa ramana asa.

Tu vezi macar ce scrii? Ma intreb ce zic si altii cand iti citesc postarea? Spui ca pe vremuri cand erau eventuri de Paste sau de Craciun nu se plangea nimeni da?

Explica-mi si mie ca eu poate nu inteleg...cum putea cineva sa se planga de drop sau de absolut orice aspect al evenimentului cand se ajungea in puncte in care erau metine de paste unul langa altul si nu puteai trece de ele? Toata lumea spargea in prostie si singurul drop pe care-l urmareau toti erau cititele concentrate, restul obiectelor ce puteau fi dropate din oua fiind aproape neinsemnate. Nu era nevoie sa bage schimbari si adaugari in drop ca sa gaseasca scuza ca daca ar fi multe li s-ar diminua profitul din banii investiti in IS pt ele, caci cred ca toti erau multumiti de cum era inainte. La fel si eventul de Craciun. De ce sa se fi plans cineva cand iti umpleai zilnic contul cu cadouri si deschideai in prostie si faceai adaugari si schimbari?! Eventul de ziua indragostitilor la fel si nu mai dau alte exemple ca imi pare rau doar cand imi amintesc, iar in legatura cu distractia, nu stiu la ce nivel erai tu, dar eu ma distram si pe vremuri facand iteme bune, farmand cu prietenii, de multe ori unul langa altul si vorbind, nu ca acum ca daca vorbesti o faci in mare parte prin PM si nici nu prea ai timp ca alergi intruna sa prinzi ceva, asa ca sa nu vorbim de distractie, ca in acelasi timp cu jocul s-au stricat si posibilitatile de distractie.

Cat despre partea cu itemele...nu stiu unde ai vazut sa pice "iteme bune" direct, din cauza carora sa cada piata. Vorbim de ro, nu de private. Itemele ti le faci, iar prin evenimentele care erau mai demult ni se usura un pic munca si profiturile @Gameforge nu erau diminuate in ciuda acestui fapt. Din lacomie au pierdut o mare parte din playeri si se mai plang ca s-au apucat de private. Unirea serverelor a fost primul semn ca au plecat multi playeri. Le-au unit pentru ca erau depopulate. In situatia asta ganditi-va toti ca s-a mai anuntat o viitoare unire. Oare ce arata un astfel de anunt? Unirea unor servere deja depopulate o data si unite...nici nu trebuie spus mai mult.

• Dupa 8 ani cred si eu ca Metin2 ro a scazut in popularitate . Revenind la ce spuneai , zi-mi si tu daca toti ar iesi din acest event cu 50 albe,albastre, rosii, citite,etc. cum ar fi piata ? Crezi ca s-ar mai vinde ceva ? Ar exista oferta , dar nu si cerere . si te rog sa-mi mai spui cum te distrezi pe Metin in 2017 .

Nostalgic (2009-2012) . Best moments of Metin2 Ro

• nu trebuia sa bage perla alba ...eu consider ca perla alba este ca o balanta care tine piata echilibrata ..prea multe perle albe scade pretul la multe ..

• Salut,
    Am farmat in map 2 cam 8 ore si mi-a cazut 12 perle albe ,5 citite ,7 albastre ,4visinii 8boabe zen si 2 curajosi (nu mai pun yangul). Am decis sa nu mai farmez fiind uficiente pentru mine ,ganditiva cate au cei care au stat non-stop.O sa scada preturile semnificativ la toate itemele, mai putin cele beta(cred ca este un lucru bun asta) :)))

• Acum ca se termina event-ul sa dam si noi cartile pe fata :))
    Pentru cine a stiut cum sa farmeze metine ou a fost un event productiv si pana la urma chiar si asa a scazut pretul la albe si fasole si alte iteme incat tot e un avantaj si pentru cei care nu au dropat oua magice.
    Eu cand am vazut ca pe Orion in map1 e full, la giganti la fel, map2 nici nu mai zic, m-am dus map1 la galbeni cu farmerul de 20 unde farmam lejer pentru ca aia fiind mai putini in regat si metinele ou erau mai usor de gasit. Dupa un timp imi expira arma (Eroi tineri) asa ca am dat lvl 30 si m-am dus map2 la rosii ca era si mai putin popular iar dupa 23:00 eram singur pe acolo in timp ce la noi in map1 (regat albastru) era bataie generala pe 2 metine ou, eu am farmat lejer.
    Nu am un profit chiar asa de mare dar am facut 17 albe dintre care 4 au facut poc la + pe un clopot iar restul sper ca macar din ce a ramas (13) sa reuseasca si clopotelul meu de 75, 10 albastre,11 visini si niste schimba/adauga bonus cu care mi-am facut coiful. Am luat 18 zenuri, 4 fasole albastra, 5 carte insotitor eroic,5 marmure,4 metale magice, 7 carti comandant,6 citite concentrate si 3.5kk cash (yang-ul ce pica din oua magice ) si cred ca am ajuns la un total de 50-70 de oua magice deschise.
    Eu le multumesc celor din staff pentru ca au raspuns cand a fost vorba de hackeri. Event-ul a fost unul foarte bine primit pentru ca in ani trecuti la alte event-uri daca primeai 1 perla erai cel mai fericit de pe server si acum lumea e cam nemultumita...

Felicitari celor de la GameForce si Webzen si staff-ului Metin2Ro pentru organizarea unui eveniment ce consider ca a fost un real succes.

Edited once, last by AllenMinyo ().

• ma bucur ca macar recunoasteti:)) e adevarat un event ok , dar tot mai ok era ca azi in ultima zi sa anunte o ploaie spontana asa de incheiere , la fel am scos o gramada de albe adauga si schimbari + boabe si curajosi.