Noutăţi - Versiunea 17.5

• Rapier, nu am nimic cu tine dar ma stii ca si jucator de sura am.Am citit comentariile voastre, dar mi se pare ciudat sa iei patrunderea la un sura am fiind ceva de baza la caracter.Aici nu a fost o echilibrare, a facut ninja caracterul perfect, la war mental nu a schimbat nimic, bm-ul o sa domine din nou.
    Parerea mea ca ninja la bossi de level mare este peste orice caracter deoarece daca este transformat, avand arma cu cel mai mare atac, logic da cel mai mare damage.Deci cu toate acestea noi detinatorii de sura am chiar si cei de war corp ar trebui sa ne apucam de alt caracter ?

• Dar nu a luat-o de la sura am asta incerc sa spun...a luat-o de la TOATA LUMEA. Si ninja arc se bazeaza pe patrundere si altii.

Ce ma uimeste insa este ca toata lumea s-a trezit ACUM cu 2 zile inainte de implementare sa fie nemultumita. Da unde ati fost fratilor 2 luni cat a durat beta si s-a cerut feedback-ul jucatorilor si a pus Half pe forum topic ca sa mearga lumea sa testeze, etc? Acum e prea tarziu si degeaba spuneti, trebuia sa faceti asta de acum saptamani de zile si POATE unele chestii nu se implementau asa daca erau destui care sa o spuna si sa argumenteze.

Si ninja transformat la bossi de level mare face fix nimic pentru ca e implementata rezistenta sageti la ei si dai putin (ma refer orice ninja transformat cu arc) si aici iar accentuez asupra faptului ca nu conteaza ca esti arc la pvm pentru ca transformat cu arcul poate bate si un ninja lame. Nu ai absolut niciun avantaj ca esti arcas in PvM

Don't force it...take a bigger hammer !

• Dar nu a luat-o de la sura am asta incerc sa spun...a luat-o de la TOATA LUMEA. Si ninja arc se bazeaza pe patrundere si altii.

Ce ma uimeste insa este ca toata lumea s-a trezit ACUM cu 2 zile inainte de implementare sa fie nemultumita. Da unde ati fost fratilor 2 luni cat a durat beta si s-a cerut feedback-ul jucatorilor si a pus Half pe forum topic ca sa mearga lumea sa testeze, etc? Acum e prea tarziu si degeaba spuneti, trebuia sa faceti asta de acum saptamani de zile si POATE unele chestii nu se implementau asa daca erau destui care sa o spuna si sa argumenteze.

Si ninja transformat la bossi de level mare face fix nimic pentru ca e implementata rezistenta sageti la ei si dai putin.

Domnu asta ''Rapier'' am zis pe beta ca nu mi se pare normal sa imi scada dmg incerc sa ma fac zeu 5ani reusesc si acum astia ma fac muritor? ca balanseaza ei.......

• Na ce sa zic...s-au gandit probabil ca nu este joc de "zei" ci de "muritori". Cei din echipa oficiala au spus clar ce vor si cum vad ei jocul..UN JOC DE ECHIPA. NU de "zei". Vor sa se puna accent mai mult pe ceilalti jucatori nu pe individualism. Nu va convine certati-va cu ei. De implementat tot cum vor se va implementa

• Rapier, eu unul am fost intrat pe beta, am si testat. Era la mintea cocosului ca sura AM are doar doua skiluri de atac, cine credea ca ii ia patrunderea. Nu cred ca daca faceam un topic eram si ascultat, au schimbat in ultima clipa, la inceput dadeai 10k pe hit. Eu unul pe sura am ma bazam pe hit, pe skill nu era damage-ul stralucit, acum imi scade hitul . Un exemplu veritabil pentru caracterul tau:Eu unul pe sura am ma bazam pe hit, iar tu pe ninja arc te bazezi pe skill-uri, cum ar fii sa nu dai skill-urile?

• Uite eu am facut topic si am cerut sa se dea voie sa dai scanteia si mersul de fulg cu orice arma si s-a acceptat. Si erau mult mai putini ninja arc decat sure acolo care au sustinut asta. Schimbarea nu a fost in ultima clipa ci in faza a doua cea in care au resetat caracterele si care a mai durat cateva saptamani de testare. Eu zic ca era bine sa postezi si sa explici...poate nu se accepta...dar poate da.

Hai sa vedem ce va fi maine si gata, eu stiu ca m-am batut acolo si nu mi s-a parut ca as fi avantajat fata de altii, dadeau toti damage si primeau. Singurii care dadeau oarecum mai tare erau samanii leac si asta au spus TOTI de pe beta inclusiv samanii. O sa vedeti ca nu de ninja arc o sa va feriti :)

Edited once, last by Rapier ().

• Rapier nu e vorba de ferit, e vorba ca sura am e nul in pvp fara patrundere si in duel dar mai ales in generala. Nu s-a facut o echilibrare, au scos doua caractere din pvp. Eu de exemplu am fost corect cu toata lumea de pe joc, nu am furat, m-am chinuit sa fac o alchimie decenta ca intr-un final sa isi bata joc de caracter !

• Revin cu o alta intrebare citind aceste posturi, care e diferenta intre aparare si rezistenta in cazul in care descriu aceeasi rasa?
    De exemplu aparare sabie si rezistenta war? ( in afara faptului ca apararea e fix contra celui care poarta sabie si rezistanta war e atat la sabie cat si la doua maine) mai este si alta diferenta?
    Sper ca m-am facut inteles, am dat dat un search dar nu am gasit nimic!

• S-a spus mai sus ca patrunderea avantajeaza mentalul, dar din cate am citit acest bonus va ignora apararea, dar nu si rezistenta. Deci in cazul corpului rezistentent patrunderea va ignora aceasta abilitate nu vad avantajul descris de colegul Rapier.
    Multumesc,

• Avantajul este ca inainte, acea aparare nu era luata in calcul deloc si in caz ca primeai o lovitura patrunzatoare damage-ul era direct proportional cu apararea pe care o aveai...cu cat mai mare era apararea cu atat si damage-ul era mai mare. In plus, apararea aceea nu te ajuta la loviturile care nu erau patrunzatoare decat foarte putin. Dupa implementarea noi versiunii, apararea te va proteja in cazul loviturilor care nu sunt patrunzatoare iar in cazul in care primesti o lovitura cu patrundere damage-ul va fi mai mic decat inainte, nemaifiind direct legat de valoarea apararii. O sa vezi exact ce spun de maine incolo

• Ce nu inteleg de ce se plange atat de mult cu sura am... cand la fel de lovit este si war aura, dar revin cu un dar hai sa asteptam sa testam sa vedem cum o sa fie si dupa sa incepem sa ne plangem si sa cerem socoteala ca de ce asa si nu asa, parerea mea. Personal detin un war aura lvl 95 pe Apollo si tot aud comentarii de genu ''da, dar tu rezisti mai bine in pvm decat noi'' care pvm fratilor, ca bag aura si sar pe un metin si-l sparg asta e pvm la voi?. Nu uitati ca war aura nu are nici teama nici armura sau corp rezistent, s-au ne facem ca ploua si nu vedem si dupa ce ca nu am nimic din cele specificate mai e si iuresul care personal l-am lasat g1 si stiti si din ce cauza nu trebuie sa explic. Iar strict pvp nu are dmg nici cat un lican nici cat un ninja de mental nu mai vorbesc asa ca ce vorbim? Vorbim de sura ca nu e bun in pvp? cred ca ati uitat ca beneficiati de risipirea magiei, intr-un duel pvp daca prindeti risipa strict contra unui war aura, ce sanse mai are waru? va spun eu 0. Deci nu va mai plangeti atat si asteptati sa vedem, cu siguranta cum au modificat acum, schimbari se vor face si pe viitor. Cum a zis si cineva mai sus au ridicat ninja din simplul motiv ca nu sunt atat de multi, cele mai multe caractere fiind war si sura. Iar ''echilibrare'' nu va putea fi niciodata asta e clar mereu 1 sau 2 caractere vor fi mai avantajate. Poate in 2019 va fi mai avantajat sura am si war aura pana atunci ne descurcam cu ce avem, toti sariti acum cu sura sau war dar nimeni nu a zis nimic ca am fost prostiti pe fata cu licanul de cand a fost implementat, ati uitat deja? nu zic ca e vina jucatorilor care detin lican ca sa nu sariti pe mine aiurea e vina celor de la webzen ca nu testeaza ce implementeaza si apoi vin cu replica '' licanul a fost putin mai avantajat ca sa se poata obisnui jucatorii cu el'' what? pai hai sa ridicam si war aura sa ma obisnuiesc si eu timp de 2-3 ani sa fac legea, nu?

Daca citeai tot ai fi vazut ca eu am tot specificat sura am si war corp. Au umblat si la risipa stai calm dar ai uitat ca sura are doar 2 skiluri de atac iar warul are 3 aa 4 ca mai are si puterea vietii. Unde sunt 2 skiluri unde sunt 4. Oricum cu patrunderea de la versiunea 17.5 sura am si warul corp vor fi farmeri.

Dar nu a luat-o de la sura am asta incerc sa spun...a luat-o de la TOATA LUMEA. Si ninja arc se bazeaza pe patrundere si altii.

Si ninja transformat la bossi de level mare face fix nimic pentru ca e implementata rezistenta sageti la ei si dai putin (ma refer orice ninja transformat cu arc) si aici iar accentuez asupra faptului ca nu conteaza ca esti arc la pvm pentru ca transformat cu arcul poate bate si un ninja lame. Nu ai absolut niciun avantaj ca esti arcas in PvM

Da au luat-o de la toti dar vad ca uiti ca:samanul ,mentalul,sura bm etc nu prea se bazeaza pe hit iar sura arme si war corp hitul e baza la ei,deci clar dezavantaj la ultimele 2 clase

Uite eu am facut topic si am cerut sa se dea voie sa dai scanteia si mersul de fulg cu orice arma si s-a acceptat. Si erau mult mai putini ninja arc decat sure acolo care au sustinut asta. Schimbarea nu a fost in ultima clipa ci in faza a doua cea in care au resetat caracterele si care a mai durat cateva saptamani de testare. Eu zic ca era bine sa postezi si sa explici...poate nu se accepta...dar poate da.

Hai sa vedem ce va fi maine si gata, eu stiu ca m-am batut acolo si nu mi s-a parut ca as fi avantajat fata de altii, dadeau toti damage si primeau. Singurii care dadeau oarecum mai tare erau samanii leac si asta au spus TOTI de pe beta inclusiv samanii. O sa vedeti ca nu de ninja arc o sa va feriti :)

Cum poti sa vi aici sa zici ca nu esti avantajat ca ninja arc? la skiluri pe langa dmg ai tot ce poti da stun,otrava ,foc etc plus mers de fulg care va face dmg. Nu esti avantajat? Pana acum urlati ca licanul da tare ,ca are sangerare ,ca are aia ca are aia, acum au scazut licanul si au facut ninja bun ca mda trebuia sa fie cineva in locul licanului
    Eu personal am testat pe beta si m-am si plans pt chestiile astea cu arma de bm si patrundere si ghici ce? nu eram singurul nemultumit si webzen tot ca ei au facut.
    Decat sa vina 2 pe care ii bateam fara probleme sa ma bata acum si sa fiu nevoit sa aduc pe xsi y pt ca asa vor cei de la webzen pt ca ei vad echilibrarea hai sa ii facem paia buni slabi ca aia slabi nu stiu sa joace si sa faca iteme mai bine ma las de joc

• e bine ca nimeni din staff nu a spus nimic legat de noul update dar macar in is ca prin minune au aparut rearanjarile de status si de skiluri (pt sura arme si war corp) :))

• Nu am spus ca nu am fost avantajat. Am si scris dar probabil nu ai apucat sa citesti chiar toate posturile, ca ninja arc a fost poate cel care a beneficiat de modificarile cele mai avantajoase. Si am explicat si de ce, pentru ca in viziunea celor care dezvolta jocul era dezavantajat inainte. La fel cum Lycanul era avantajat si i s-au mai taiat din avantaje. Ce am spus mai sus a fost ca nu am fost avantajat, a fost la modul ca nu dadeam eu dupa implementare 40k si ceilalti 10k, n-am fost facut "zeu" cum afirma unii sau altii pe aici dar fara sa fi testat arcas. Da, s-au adus niste modificari dar la o bataie eram cam la fel cu ceilalti care jucau pe alte caractere in sensul asta am zis ca nu mi s-a parut ca as fi fost avantajat.

Hai sa punem un pariu vrei? Eu zic ca din toti cei care au afirmat aici ca se lasa de joc, nu se va lasa niciunul...nu din cauza implementarii versiunii 17.5 oricum. O sa fie tot aici, fiind la fel de revoltati si de nemultumiti si la urmatoarea implementare. Mai sunt cateva ore si gata o sa se vada ce modificari s-au facut

• In penultima postare nu s-a spus nimic de critica si patrundere ca sa vina inainte cu 3 zile sa ne faca o surpriza. Degeaba vorbim cand ceilalti se fac ca nu pricep. Ne spune ca la toti e la fel dar nu inteleg ca toti au mai multe skiluri numai sura am 2. Si ne mai si ironizeaza. Asta e> un player care dona 100 eu pe luna mai putin dupa implementare.

• https://board.beta.metin2.game…P-Balancing-Optimisation/

Acesta este topicul oficial unde s-au anuntat toate schimbarile pe beta. Nu am vazut niciun anunt facut recent legat de critica. Schimbarile legate de critica au fost anuntate si implementate in 3 etape mari:

- o parte legata de valoarea damage-ului si cum se calculeaza critica patrunderea si apararea implementata inca de la inceputul beta in 12-07-2017
    - schimbari legate de calcului sansei de critica anuntate in 30-08-2017
    - alte schimbari legat de modul cum se calculeaza sansa de critica si reducerea sansei loviturilor critice pe hit concomitent cu cresterea sanselor de critica pe skill anuntat in 28-09-2017

Suntem pe 25-10-2017 la o luna de la ultimele modificari anuntate legate de critica. Daca te referi ca nu s-a anuntat AICI pe forum, este altceva. Nu aici se fac anunturile legate de beta ci pe acel forum, oricine era liber sa le citeasca. Aici s-a anuntat doar ca exista beta deschis, ce anume se testeaza si au fost facute apeluri sa se mearga sa se testeze si sa se dea feedback. A fost alegerea fiecaruia sa o faca sau nu.

• Sa fim seriosi chiar daca au fost persoane care s-au plans pe forumul beta in legatura cu patrunderea si a armei pt sura au fost ignorati,cei de la webzen tot ca ei au facut. Atat timp cat ne cer sa jucam pe beta pt a testa si a trimite feedback era ok sa tina cont si de noi intr-o oarecare masura.

• Asa este, nu neg ca au fost multi care s-au plans si nu au fost ascultati, am vrut doar sa spun ca schimbarile au fost anuntate de mult. Si eu am adus argumente si am cerut ca Inscriptionata sa se poata transforma (nu doar pt Sure ci si pt Warrior) dar din pacate solicitarea nu a fost in directia in care au dorit cei de la Webzen sa implementeze

• Era normal sa se anunte si aici. 80% dintre playeri pleaca la 6 la servici si mai vin la 20 sau 21 acasa. Nu toti pot intra pe beta. Oricum sura arme a fost transformat in farmer. Pentru unu care 10 ani nu a farmat nici macar o zi si a jucat numai pvp asta e sfarsitu.

• Aici se anunta implementarile oficiale nu ce se testeaza. S-a anuntat ca s-a deschis beta, s-a facut apel la lume sa mearga sa testeze. Pe nicio alta comunitate nu s-au facut anunturi oficiale periodice legat de beta asa ca nici la noi nu s-au facut. Eu am mai spus in topic-ul dedicat testarii beta unele chestii si am raspuns acolo unde am stiut dar anunturi oficiale nu s-au facut absolut niciodata la nicio implementare decat la trecerea de pe beta pe live