Noutăţi - Versiunea 17.5

• Echilibrarea, sau ma rog, noua versiunea clar nu se va anula, sau schimba momentan, si nu cred ca se vor face nici retusuri sau ajustari in pvm, ca de pvp sigur nici nu se pune problema. E adevarat, de la mentenanta de vineri, nu s-au schimbar prea multe in ceea ce priveste patrunderea de la mobi, in mapa beta tot 1k iau patrundere. As putea sa incep sa ma plang, dar stiu ca nu se va schimba abosolut nimic, de ce s-ar schimba acum? cand au fost n versiuni si tot nu s-a tinut cont de ceea ce au spus jucatorii, indiferent de trimiterea feed-back-u-lui sau nu, tot ce-au vrut ei au facut. Metin2, a devenit de mult un joc doar pentru profit, desi e free2play. Eu unul, de iarna trecuta de cand m am reapucat, n am mai vazut un jucator nou, ci din contra serverul din ce in ce mai nepopulat.

Evolutia jocului, este din ce in ce mai proasta, si se indreapta spre colaps incetul cu incetul. Si totusi, unii dintre noi sunt si vor ramane aici, cat timp? vom vedea. Mi-ar fi placut, ca noul up-date sa aduca o noua revitalizare jocului de care are atata nevoie, dar din ce observ eu(parerea mea personala) ,cu fiecare versiune nou implementata gameplay-ul se strica tot mai mult, din asta rezultand si disapritia jucatorilor.

• Acum am constatat cu stupoare că mor la etajul 5 în DT,la level 92,iar înainte de update nu băgam o licoare,deci nici DT nu mai pot face,super :)).Și tare mi-e frică,cum zicea @ApaPlata,că nici măcar acest haos creat în PvM nu se va revoca.Acum nu încerc să fiu Gică contra versiunii,mereu am privit orice implementare ca pe ceva bun și constructiv pentru joc,dar asta este singura de până acum care mă face să mă las de joc și din câte văd nu sunt singurul.Cred că peste câteva zile/săptămâni o să fie secțiunile de vânzări de pe forum pline,asta dacă mai vrea cineva să cumpere conturi.

Our home

• .....

A,si inca o intrebare. Mi se pare mie sau s-a eliminat complet critica pe skill in PVP ? Fiindca, animatie de critica apare,dar dmg-ul e acelasi,normal.

Nu s-a eliminat complet dar in PvP critica nu mai este 2x normala ci undeva cu 10% peste normala (de ex daca normala dai 10,000, critica dai 11,000) si atunci este greu sa vezi diferenta. Doar in PvP critica a ramas 2x normala

Don't force it...take a bigger hammer !

• Credeam ca war aura este afectat de noul dmg dat de mobi. Ca sura am acum reusesc performanta sa consum red in v4. Ma miram ca nu ma doborau mobii dar m-am uitat la bns si am 80 sageti +G9 la teama(joc pe Dragon) + 15 evitare pe cizme fara buff.Imi iau 1.4-1.5k pe patrundere.Noroc ca iau 120 dmg pe normala si mult miss.Ma intreb un war, cu aceste iteme, +buff...face fata?
    Daca privesc strict din perspectiva unui sura nu ma deranjeaza prea tare. Si asa s-a ajuns intr-o situatie periculoasa in care la lvl 40 bateau in padure.Asta nu e normal si distruge echilibrul jocului. NImeni nu creste in timp, gradual, asteptand bns de la biolog pentru a face mai bine fata...( ma intreb oare de ce nu baga un nou sistem biolog care sa ofere un mic suport ex> 5% rez fulger, 10 tare contra insecte....s.a.)

• Am citit tot topicul si citesc fiecare postare noua de pe forum. Dar cu ce v-ar ajuta sa "va bag eu in seama", ca sa ma exprim la fel, din moment ce eu ma ocup doar de forum? Daca te ajuta cu ceva sa iti spun cine incalca regulamentul, fine by me. Dar nu cred ca este cazul. Am spus in nenumarate randuri ca nu imi dau cu parerea despre situatii care nu sunt in "bucata mea" sau raspunsuri de care nu sunt sigura. Imi pare rau ca postul meu nu reprezinta ce ati fi vrut toti dar asta este situatia.
    La randul lui si Half citeste postarile si trimite feedback-ul mai departe. Daca ar fi fost cazul sa comunice ceva, o facea, asa cum a facut mereu (nimeni nu poate sa conteste faptul ca mereu a fost deschis la comunicare). Cat despre mine ca jucator, nu pot sa zic ca am jucat foarte mult in ultima perioada si nu consider ca am o parere pertinenta momentan.

O seara buna.

Sincer chiar apreciez raspunsul!Si ma bucura faptul ca stiu ca sunteti acolo si ne urmariti!
    Nu stiu daca ma puteti sprijini in urmatorul demers,sau daca "sprijinul" ar trebui sa fie tocmai in sensul in care sa nu "observati" ceea ce urmeaza sa fac!
    Avand in vedere feedbak-ul negativ,lipsa raspunsului din partea celor abilitati in remedierea unei probleme generale as spune chiar,si faptul ca media de varsta a jucatorilor(care in nici un caz nu atesta ca suntem niste copilasi)eu fac urmatoarea propunere:
    HAI SA FIM UNITI SI SA STABILIM INTR-O PRIMA FAZA 1 ORA SAPTAMANA VIITOARE IN CARE TOATE SERVERELE SA FIE GOALE IN MIJLOCUL ZILEI!!!!
    Sa vedem daca chiar nu-I intereseaza asta!
    Va rog,toti jucatori,indiferent daca sunteti in pozitia in care sa fiti negativ influentati sau nu de aceste schimbari,hai sa demonstram ca noi putem fi uniti.
    Aici nu este vorba numai de war corp sau sura am ,este vorba de faptul ca nu am ales sa joc un joc cu un pc in care sa nu am nici o sansa de haloween,nu am ales sa joc in grup,ca sa pot sa ma joc ,nu am ales ca cineva sa imi schimbe total jocul cand doreste.
    Suntem oameni in spatele fiecarui caracter,ca atare,hai sa demonstram asta.Jucam ca sa ne relaxam,nu ca sa ne enervam.
    PS:imi cer scuze pentru nr de caractere mari utilizate in postarea mea.

• Nu s-a eliminat complet dar in PvP critica nu mai este 2x normala ci undeva cu 10% peste normala (de ex daca normala dai 10,000, critica dai 11,000) si atunci este greu sa vezi diferenta. Doar in PvP critica a ramas 2x normala

A vrut sa zica,ca-n pvp s-a modificat critica si-n pvm a ramas 2x.

• Salut,nu prea obisnuiesc sa comentez sau sa postez pe forum dar urmaresc destul de mult topicurile importante,cum de altfel am urmarit si citit acest topic in intregime.O sa-mi exprim si eu punctul de vedere in legatura cu acest update.

Acest update are si parti bune dar in cea mai mare parte are parti rele.In primul rand si principala modificare care ma afecteaza pe mine(si nu cred ca doar pe mine) este modificarea critici si patrunderi in pvp.Eu cand m-am apucat de joc nu am vazut nicaieri sa scrie ca poate suferi modificari pe parcurs.Da,inteleg ca este vorba de "Echilibrarea claselor" dar nu pot sa inteleg ce importanta avea sa se modifice modul de calcul al critici si patrunderi in pvp.Eu am investit sa-mi cumpar iteme cu full critica,asa cum probabil altul a investit sa-si cumpere iteme cu full patrundere.Acum aceste iteme nu mai au aproape nici-o valoare,s-au depreciat foarte mult.

In al doilea rand s-au distrus anumite clase in pvp,cel putin asa cred,dar din ce am citit aici warul corp si sura arme au fost modificate in rau in pvp,eu nu am testat personal deoarece nu joc pe warr corp sau sura arme in pvp,dar stiu ca se bazau pe patrundere,daca gresesc sa ma corecteze cineva.
    Eu personal nu am level mare.Dar nu trebuie sa ai level mare ca sa-ti dai seama ca un duel intre un sura bm si un warr aura este dezechilibrat.Un warr aura poate sa aibe maxim 80% magie - 37.5% cat ofera pietrele anti magie la sura bm - 10% anti magie de la pet = 32.5% magie.Eu nu vad sa fie un duel echilibrat ca acel sura sa aibe 60% sabie si warul 32.5% magie.Nu am pus in calcul costumele doarece asa ar fi echilibrat un duel,ar avea warul 62.5% magie si sura 60% sabie dar am vazut ca spuneau cei care au sura bm ca un duel se da fara costume.Din moment ce pietrele anti magie au fost introduse din cauza costumelor nu vad nici-o logica sa dai un duel vs un sura bm fara costume.Bineinteles ca nu ar fi echilibrat nici ca amandoi sa aibe costume deoarece asa ar avea acel warr aura 62.5% magie si sura bm 75% sabie.
    Eu cand am citit prima data despre "echilibrare" m-am gandit strict ca toate clasele vor fi egale in pvp,nu m-am gandit ca o sa aibe legatura si cu pvm-ul aceasta echilibrare sau cu modificarea critici si patrunderi.

Am vazut ca a zis cineva aici de ce ne plangem acum dupa update si nu am zis nimic inainte pe forumul beta.Ei bine, eu personal am citit despre modificarea la critica si patrundere pe forumul beta dinainte sa fie introdusa.De ce nu am zis nimic in legatura cu asta acolo?Simplu,stiam dinainte ca nu are nici-o importanta parerea mea in legatura cu aceasta schimbare sau echilibrare si nu s-ar fi luat in calcul oricat de bine mi-as fi argmuentat eu opinia.

Iar despre cei care spun ca asa cum se lasa jucatori de acest joc asa se si apuca,este foarte greu de crezut asta.De exemplu la mine pe server vad aceeasi jucatori la batai generale de luni bune,iar jucatori de lvl mic tot cam la fel.Poate se intampla asta doar la mine pe server,nu am verificat cum sta treaba si pe alte servere.Dar dupa parerea mea pe joc au ramas doar veteranii.E posibil sa gresesc,spun doar situaita pe care o vad pe serverul pe care joc eu,pe alte servere e posibil sa fie diferit.

In concluzie,mie imi placea mult mai mult jocul cum era inainte de aceasta echilibrare.

• SkyFlame ai dreptate. Inteleg calculele tale dar mai gandestete si la altceva: piatra o are mereu costumele se baga in itm shop si le cumperi cu bani reali (MD) bagi o groaza de yang sa le bonusezi apoi ramai fara ele.
    Referitor la sura arme parteneru meu a investit o groaza de bani in itm cu patrundere si critica. Acum pe full magie da in bm la jumatate cat dadea inainte iar BM-ul mult mai mult . Testu e facut inainte si dupa implementare. Eu joc pe saman la fel am testat inainte si dupa si pot spune ca implementarea m-a dat inapoi cu destul de mult. Si asta si pvp si pvm.

• Am vazut piatre anti-magie pe armurile de war, au vre-o influenta sau nu? daca ma poate lamuri cineva va rog, eu cu war de 61 nu am nici o sansa sa bat 1 saman de 54 imi trebuie magie,fulger, foc si daca da la bucata evantai sau clopot, pai eu ce pot face mai ales ca nu mai am patrunderea ce-o aveam sau critica? (de BM nici numai vb) Multumesc

• Ce bonusuri trebuies in templu zodiac? sau damagele sporit e doar daca avem acele amulete. Inca o intrebare @HalfOp eu ce fac cu acadeaua si costumul..si inelele de xp care trec degeaba pentru ca mi se inchide clientul din 5 in 5 minute? Le primesc inapoi? Investesc bani adevarati in comunitatea voastra..deci practic sunteti platiti cu o suma care revine din buzunarul nostru, dar nu ma pot bucura de platforma pentru ca nu ati pus in functiune noua versiune asa cum ar trebui.

• Ma apuca dracii si imi vine sa iau pe toti la cate un rand de "urari de bine". Pe joc nu mai intru ca daca intru nu scap fara ban permanent, da cred ca acolo o sa ajung intr-un final:)
    zaluska tu vrei sa ne organizam sa nu intram pe servere la o anumita ora? Glumesti nu? Iti dai seama ca 90% din playeri sunt copii sau adulti ( cu nu foarte multa materie cenusie ) si inghit tot ce le e dat sa inghita? Eu unu de la mentenanta stau doar map1 si zona war, ca altceva mai bun nu am ce...
    Metinu a murit odata cu update-ul asta si nu o sa se mai remedieze nimic. Va astept cu lumanari si condoleante la parastasul de 1 saptamana :)

Eu sunt mai greu de cap, ce s-a modificat la war corp de toata lumea se plange de el ?

Ce s-a schimbat? Desi lua waru aura dmg in prostie datorita iuresului, acuma isi ia pe patrundere de la mobi de lesina.
    Aia s-a schimbat...Nu mai fac fata la metine de 90 cu buff de 75 cu 130int si m8 binecuvantare...Eu avand lv80 suvenirele terminate si auto cu 150 aparare, ti se pare ok? Ce iteme sa mai pun pe mine? ca am 750 aparare si o am degeaba:))

I don't go lookin' for no trouble
    But somehow the trouble always finds me
    Don't make me have you in the trauma center
    With your momma cryin'
    ‘Cause her only son is dyin'
    She don't know it's just your karma catchin' up
    ‘Cause I'm a drama setter

Edited once, last by Sayabuse ().

• SkyFlame ai dreptate. Inteleg calculele tale dar mai gandestete si la altceva: piatra o are mereu costumele se baga in itm shop si le cumperi cu bani reali (MD) bagi o groaza de yang sa le bonusezi apoi ramai fara ele.
    Referitor la sura arme parteneru meu a investit o groaza de bani in itm cu patrundere si critica. Acum pe full magie da in bm la jumatate cat dadea inainte iar BM-ul mult mai mult . Testu e facut inainte si dupa implementare. Eu joc pe saman la fel am testat inainte si dupa si pot spune ca implementarea m-a dat inapoi cu destul de mult. Si asta si pvp si pvm.

Da,asa este,costumele sunt doar in item shop si asta destul de rar,solutia cea mai buna era cum a spus de altfel si kenShin sa se scoata definitiv pietrele anti magie si sa nu mai fie posibil sa prinzi magie pe costume.
    Daca nu erau aceste modificari la critica si patrundere era destul de acceptabil acest update.

Am vazut piatre anti-magie pe armurile de war, au vre-o influenta sau nu? daca ma poate lamuri cineva va rog, eu cu war de 61 nu am nici o sansa sa bat 1 saman de 54 imi trebuie magie,fulger, foc si daca da la bucata evantai sau clopot, pai eu ce pot face mai ales ca nu mai am patrunderea ce-o aveam sau critica? (de BM nici numai vb) Multumesc

Pietrele anti magie au efect doar la sura bm,saman,sura arme(risipirea magiei),ninja lame(nor otravitor) si ninja arc(scanteie).La war nu au nici-o influenta.

• Ma apuca dracii si imi vine sa iau pe toti la cate un rand de "urari de bine". Pe joc nu mai intru ca daca intru nu scap fara ban permanent, da cred ca acolo o sa ajung intr-un final:)
    zaluska tu vrei sa ne organizam sa nu intram pe servere la o anumita ora? Glumesti nu? Iti dai seama ca 90% din playeri sunt copii sau adulti ( cu nu foarte multa materie cenusie ) si inghit tot ce le e dat sa inghita? Eu unu de la mentenanta stau doar map1 si zona war, ca altceva mai bun nu am ce...
    Metinu a murit odata cu update-ul asta si nu o sa se mai remedieze nimic. Va astept cu lumanari si condoleante la parastasul de 1 saptamana :)

Ce s-a schimbat? Desi lua waru aura dmg in prostie datorita iuresului, acuma isi ia pe patrundere de la mobi de lesina.Aia s-a schimbat...Nu mai fac fata la metine de 90 cu buff de 75 cu 130int si m8 binecuvantare...Eu avand lv80 suvenirele terminate si auto cu 150 aparare, ti se pare ok? Ce iteme sa mai pun pe mine? ca am 750 aparare si o am degeaba:))

;) SRY...nu m-am putut abtine!
    Imi pare rau dar materia cenusie nu are nimic in comun cu dorinta instinctuala chiar, a fiecaruia dintre noi de a avea parte de distractie atunci cand intram pe un joc.Dar,nu neg,din pacate ai si foarte multa dreptate!
    Eu sper totusi...(speranta moare ultima-un cliseu des utilizat) ca macar sataff-ul o sa incerce sa faca ceva!
    In rest...sa ne auzim cu bine!

• Eu nu mai sper:) Stiu sigur unde se ajunge. Nu am jucat doar oficial, si pe toate serverele jucate unde nu s-a mai tinut cont de playeri s-a ales prafu, si asta o sa se intample si cu RO. Nu o sa schimbe nimic pentru ca update-ul a costat bani si timp investit si in niciun caz nu o sa il modifice cel putin nu pana in 2018, cand deja o sa fie prea tarziu.

I don't go lookin' for no trouble
    But somehow the trouble always finds me
    Don't make me have you in the trauma center
    With your momma cryin'
    ‘Cause her only son is dyin'
    She don't know it's just your karma catchin' up
    ‘Cause I'm a drama setter

• 1)Daca apesi tasta c o sa iti apara o fereastra in dreapta ferestrei apare o sageata apasand sageata iti apare o lista cu toate bonusurile printre care si "tare vs monstri zodiac"
    2)Asa cum lor le "intra banii in buzunar" la randul tau primesti anumite servicii (costume acadele etc)

If you can't win, you 're just a loser

• Sunteti constienti ca vor mai urma serii de modificari carefac parte tot din MAREA ECHILIBRARE A RASELOR , nu?

In primul rand trebuia o prezenta mult mai mare pe beta si sa se faca si PVM acolo , nu doar PVP. Din cauza ca pe serverul beta PVM-ul a fost foarte putin testat , s-a ajuns in situatia de fata. Trebuie doar sa asteptam sa vedem cand incepe urmatoarea faza a testarilor , in care cel mai probabil se vor mai rezolva din problemele cauzate pe partea de pvm , sau in cel mai rau caz , sa se revina la o versiune anterioara pana atunci.

Sunt de acord cu voi ca sunt niste diferente ENORME intre ce era un anumit caracter ( Strict PVM vorbind) inainte de acest update , si ce este acum , dar nu avem cu cine sa ne certam acum si trebuie sa "induram " oarecum asta pana se va gasi o rezolvare. ganditiva ca aceleasi probleme sunt si pe TOATE CELELALTE COMUNITATI si probabil se cauta ceva rezolvari pentru un patch viitor. Deci cred ca ar fi mai bine sa incercam sa dam un feedback ca la carte si sa incercam sa ne unim cumva fortele si sa ne punem mintea la contributie pentru a propune anumite solutii , care SUNT TRANSMISE MAI DEPARTE de catre stafful nostru , deoarece este obligat sa faca asta. Pentru ca la randul lor sunt intrebati ce fel de feedback au primit de la comunitatea pe care o reprezinta. Deci haideti sa ne linistim putin ca lucrurile nu vor ramane asa , haideti sa ne oprim din a mai face din asta o catastrofa si sa contribuim fiecare pe cat de mult posibil la rezolvarea ei.

Peace! :peace:

:/

• Pietrele anti magie au efect doar la sura bm,saman,sura arme(risipirea magiei),ninja lame(nor otravitor) si ninja arc(scanteie).La war nu au nici-o influenta.

Gresit...la ninja arc nu au niciun efect. Scanteia nu este atac magic

Don't force it...take a bigger hammer !