Cele mai bune hard diskuri !


 • Cand iti cumperi un hard disk, fie el intern sau extern, te gandesti ca datele tale vor fi in siguranta mult timp. Ei bine, uneori nu se intampla asa.
  Backblaze, o firma care se ocupa cu backup de date online, foloseste 28.000 de hard diskuri pe care stocheaza 80.000 de TB de date ale utilizatorilor.
  In decembrie 2013, Backblaze avea 12.765 de discuri Seagate, 12.956 de discuri Hitachi si 2.838 de discuri Western Digital. Unele sunt noi, altele au si 4 ani. Compania le-a ales in functie de pret/GB. HDD-urile Western Digital Red abia acum au un pret accesibil pentru companie, scrie extremetech.
  Graficul de mai jos prezinta hard diskurile picate intr-un an, in functie de producator:


  Din graficul acesta reiese ca produsele Hitachi s-au descurcat cel mai bine, urmate fiind de cele fabricate de Western Digital.
  Compania prezinta si un alt grafic, in care vedem cum se descurca in timp hard diskurile, in functie de marca:  Dupa 3 ani de la inceperea utilizarii lor continue, timp de 24 ore, 7 zile din 7, 96,9% din hard diskurile Hitachi inca merg.
  Si Western Digital reuseste cifre impresionante. Dupa 3 de utilizare, 94,8% din HDD-uri functioneaza fara nicio problema.
  In privinta Seagate, lucrurile nu stau atat de bine. Daca in primele 6 luni, chiar un an, se descurca admirabil, la finalul celui de-al treilea an doar 75,3% din hard diskuri mai pot fi folosite.


  Cele mai bune modele de hard diskuri
  Daca va cautati un hard disk, cea mai buna optiune pare firma Hitachi, potrivit acestui studiu. Defalcat, cele mai bune modele sunt Hitachi GST Deskstar 5K3000 si Hitachi Deskstar 7K3000. Acestea au o rata anuala de stricare de 0,9%. Daca va cautati un model de 4TB, Hitachi Deskstar 5K4000 este cea mai buna alegere.
  Cel mai putin i-a impresionat pe autorii cercetarii hard diskul Seagate Barracuda 7200 de 1,5 TB. Sunt sanse mari sa pice dupa 3 sau 4 ani. O sansa de 10% sa nu mai poata fi folosit are si hard diskul de 3TB Seagate Barracuda.
  Cei de la Backblaze mai spun ca doua dintre modelele pe care le folosesc produc erori imediat dupa instalare. Este vorba despre Western Digital Green 3TB si Seagate Barracuda LP 2TB.

 • Ca sa aducem acest post la viata in 2018, cele mai bune hdd sunt cele solid state, ssd. Hard disk-urile au devenit la fel ca si placile video, cand schimbi pc, pastrezi placa video si hard disk-ul solid state. Da ssd-urile sunt inca scumpe si aici ma refer la cele 512-1tb sata sau m2 dar de departe sunt cele mai bune. Am windows instalat acum 3 ani pe ssd, folosit zilnic si inca merge grozav fara erori sau fisiere corupte. Dealtfel sunt si foarte rapide, timp de acces mic si consuma foarte putina energie. Ai un calculator mai vechi sau un laptop mai vechi si vrei sa-l imbunatatesti si sa-l faci mai rapid? ...Cea mai mare imbunatatire ce-i poti face este sa-i schimbi hard disk=ul mecanic cu unul SSD!