Pentru ca live streaming-ul ia amploare,acesta este un tutorial pentru cei ce vor sa faca live streaming on youtube sau twitch.
Hardware: In primcipiu se poate face live stream de pe orice fel de pc. As pune accent pe encodare hardware, nu pe software. Pentru encodarea hardware procesorul poate fi si un dual core dar preferabil ar fi un i5 sau i7 generatie cat mai recenta. Pentru encodare software as spune un minim i3 generatie 4 sau mai recent si optim i7 gen4 sau mai recent. Encodarea software permite un stream mai optimizat pentru viteze de upload mici (pana in 5mbps upload) dar peste 5mbps este de preferat cea hardware nvec (placi video nvidia). Pentru live stream in 1080p (aka full hd) as spune ca undeva 11-12 mbps upload, este ideal. Pentru 720p 6-7 mbps este ok. As spune ca in 2018 minim full hd este esential. Pentru partea audio, da, microfonul este oarecum important, dar muuuult mai importante sunt filtrele lui si anume 'noise gate, noise supression, compressor, egalizor' Toate aceste filtre sunt incluse in OBS (open broadcast software)
Software: De departe cel mai bun software pentru live stream, este OBS https://obsproject.com/ . Obs-ul este software-ul cu care putem face live stream si este optimizat pentru a lucra cu placile video nvidia, de accea recomand un pc cu o placa video nvidia si codare nvec. Placa video poate fi orice fel, eu recomand minim un gtx1050 ti, preferabil gtx 1060, 1070 sau 1080 pentru jocuri foarte noi.
Pentru alerte gen subscribe sau donatie, eu recomand streamlab sau tipstream. Streamlab este un pic mai 'pro' cand vine vorba de alerte. Deasemenea foarte important sa intelegeti ca un livestream implica folosirea benzii de upload asa ca inainte sa va faceti planuri, verificati ce banda de upload aveti facand un test de viteza, recomand speedtest.net
Daca aveti intrebari, lasati un coment si o sa incerc sa va raspund!
PS. Va recomand video meu despre cum se castiga banii pe youtube din live streaming, setarile obs-ului si diferenta dintre youtube ro vs international