Informatii sanctiuni/CB

 • Draga comunitate,


  Va multumim pentru feedback-ul vostru. Am primit un numar mare de mesaje de la ultimul val de banuri, ce a inceput aceasta luna, si v-am luat nemultumirile/plangerile foarte serios. Echipa Metin2 a decis sa opreasca banarile si sa verifice in continuare ultimele updateuri implementate la CB, la inceputul anului.


  Va vom tine la curent cu rezultatele avute. Multumim ca faceti parte din comunitate.

  Echipa Metin2

  :komp:
  Heroes never die. They just go in hell to regroup.


  Niciodata un GM nu va va cere datele de logare de la contul dv. Nu dati datele la nimeni !
  email: HalfOp@metin2.ro

  Ingamename [CM]HalfOp
  IRC : `HalfOp


  Dacă ai scăpat telefonul în apă, pune-l într-un vas cu orez cel puțin 24h. Pe timpul nopții, orezul atrage chinezii care vor veni să ți-l repare.


  57852484_659141814538437_3300013516013961216_n.jpg


 • Draga comunitate,


  vrem sa va multumim inca odata pentru ca v-ati explit opiniile si ne-ati trimis feedback-ul vostru.


  Astazi am continuat sa verificam si sa evaluam ultimele update-uri legate de CB si am descoperit cateva iregularitati in cateva cazuri, ceea ce necesita investigatii suplimentare. Drept urmare, am decis sa oprim sanctiunile automate, oprim toate sanctiunile ce urmau a fi aplicate asa cum am anuntat aici: Informatii sanctiuni/CB, si sa scoatem toate banurile aplicate de Cheatblocker de la ultimul update.


  Am luat aceasta decizie pentru ca verificarea manuala a tuturor conturilor ar dura mult prea mult si pentru a ne asigura ca nici un jucator corect nu ar fi afectat, vrem sa ne luam masuri cat mai repede cu putinta. Scopul in a avea un sistem automatizat de sanctiuni a fost mereu in ideea de a ajuta jucatorii loiali, ce se luptau cu botii de multa vreme, dar vrem sa ne asiguram ca nu avem detectari false, chiar daca aici vorbim doar de putine cazuri.


  Pentru clarificare, am vrea sa va anuntam ca nu toate sanctiunile au fost incorecte --Marea majoritate a conturilor blocate s-au dovedit a fi, in fapt, boti.

  Clarificare2: un bug a fost confirmat pe partea de server. Nu a fost o problema la Cheatblocker. Din cauza acelui bug, s-a format aceasta detectare eronata.


  Vom incepe deblocarea conturilor din aceasta luna si cele din Decembrie cat mai curand posibil. Din pacate, va dura catva timp pana cand toate conturile vor fi deblocate, dar procesul a inceput deja. Va rugam sa nu mai trimiteti tickete suplimentare legate de aceste sanctiuni, pentru ca nu mai este cazul.


  Aditional, luam in considerare si sanctiunile precedente (ex: de anul trecut), si vom vedea ceea ce rezulta in urma verificarilor facute. Va vom tine la curent cu detaliile, imediat ce vom avea mai multe rezultate.


  De vreme ce intrebarea urmatoare va aparea cu siguranta: suntem constienti de peturi, costume, iteme si asa mai departe, care ar fi putut expira in timpul in care contul dv. a fost blocat. Analizam diferite posibilitati de compensatie pentru conturile afectate, in aceasta privinta. Din pacate, nu va putem da mai multe detalii pentru moment.


  Urmariti acest topic pentru a fi la curent cu rezultatele urmatoarelor teste si analize.


  Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.


  Cu sinceritate,

  Echipa Metin2

  :komp:
  Heroes never die. They just go in hell to regroup.


  Niciodata un GM nu va va cere datele de logare de la contul dv. Nu dati datele la nimeni !
  email: HalfOp@metin2.ro

  Ingamename [CM]HalfOp
  IRC : `HalfOp


  Dacă ai scăpat telefonul în apă, pune-l într-un vas cu orez cel puțin 24h. Pe timpul nopții, orezul atrage chinezii care vor veni să ți-l repare.


  57852484_659141814538437_3300013516013961216_n.jpg


 • Dragi jucatori,


  acum cateva zile v-am anuntat ca am inceput investigarea ultimelor update-uri de la Cheatblocker, dupa ce am primit un numar mare de raportari de la comunitati, referitoare la posibile detectari eronate in ultimele sanctiuni aplicate.


  Pe durata cercetarilor, am detectat cateva iregularitati ce au necesitat investigatii mai amanuntite. Am oprit imediat sistemul si am scos toate sanctiunile ce urmau a fi aplicate. Procesul a fost unul complex si a necesitat foarte mult efort - unii dintre colegi lucrand in mod constant peste 40 de ore - dar am reusit intr-un final sa reproducem una dintre detectarile eronate, ceea ce ne-a permis sa actionam mai departe. Desi marea majoritate a sanctiunilor a fost aplicata corect, verificarea manuala a fiecarei sanctiuni ar fi durat mult prea mult si am dorit sa actionam cat mai repede, pentru a nu tine blocate conturilor celor ce au fost detectati eronat, pentru o perioada mai mare de timp decat ar fi fost necesar. Ca urmare a acestor detectari, toate sanctiunile aplicate de catre Cheatblocker din Decembrie 2020 si pana acum, au fost retrase.


  Astazi dorim sa va oferim un nou update asupra situatiei, cu cateva detalii in plus, in timp ce privim impreuna spre viitor. In primul rand si cel mai important, am dori sa ne cerem scuze de la toti jucatorii ce au fost detectati eronat. Asa cum am mentionat in comunicatul anterior, intentia din spatele Cheatblockerului a fost indeea de a ne ajuta minunata comunitate in lupta continua impotriva botilor si a softurilor ilegale. V-am dezamagit pe multi dintre voi, din pacate, si dorim sa ne cerem scuze.


  Drepr urmare, in urma testelor si analizelor recente asupra acestei probleme si din cauza faptului ca, comunitatea nu mai are incredere in sistem, am decis sa nu mai folosim Cheatblocker-ul ca fiind parte a sistemelor noastre de detectare a botilor. Ca rezultat al acestei decizii, vom scoate si banurile date de catre Cheatblocker inainte de Decemrbie 2020. Jucatorii afectati vor primi un email de indata ce conturile lor au fost deblocate, si vor fi recompensati in viitorul apropiat, deci, asigurati-va ca aveti email-ul si conturile accesibile. Din pacate, nu vom putea trimite email-uri utilizatorilor de Steam. Nu este nevoie sa trimiteti ticket daca va aflati in aceasta situatie, de vreme ce toate cazurile sunt analizate indiferent de situatie.


  Dorim sa clarificam ca nu vom inceta lupta contra botilor. Avem alte metode la dispozitie, ce s-au aratat a fi benefice de-a lungul timpului. Cu timpul, vom acorda mai multa atentie acestor sisteme in loc sa investim timp in Cheatblocker si in updateurile lui. Celelalte sisteme sunt dezvoltate de catre Gameforge direct si nu de catre alta companie, oferindune astfel un control mai mare asupra lor.

  Aditional, vom reevalua procesele interne si le vom adauga mai multe mijloace de securitate pentru a preveni o astfel de situatie.

  Multi dintre voi ne-ati intrebat de ce a durat atat pana sa intervenim si deasemenea, ati fost nemultumiti de support-ul pe care l-ati primit in aceasta situatie. De vreme ce acesta este un subiect complex, un raspuns rapid nu a fost posibil. Din pacate, nu am putut sa reproducem aceste probleme - pana acum. De cand sistemul a fost introdus, am fost in continua si detaliata discutii cu dezvoltatorul lui, pentru a elimina toate aceste probleme si sa ne asiguram de integritatea sistemului. Vrem sa va asiguram ca echipa de management (CoMa), Supportul si echipele v-au luat feedback-ul in serios, v-au verificat plangerile si au colectat pe cat de multe informatii cu putinta, pentru a le putea transmite persoanelor resposabile de aceasta situatie. De vreme ce dezvoltatotul sistemului ne-a asigurat ca totul functioneaza in parametrii normali si din cauza faptului ca noi nu am putut reproduce detectarile false, s-a decis utilizarea in continuare a sistemului si sa nu fie scoase sanctiunile. In final, am avut mai multa incredere in sistem decat ar fi trebuit.


  Nu este, din pacate, nici o recompensa care sa compenseze increderea pe care unii jucatori si-au pierdut-o in noi. Totusi, am incercat sa venim cu ceva ce speram sa fie ok pentru toata lumea. Compensatiile vor fi date treptat in urmatoarele saptamani, pentru a reduce durata mentenantelor saptamanale. DIn pacate, aceste mentenante vor dura mai mult decat cele normale. Urmatoarele compensatii vor fi date jucatorilor afectati:

  * Compensatiile vor fi trimise catre jucatorii afectati, pe care le vor putea gasi in Distribuie.

  * jucatorii ce au fost blocati in Martie 2021 vor primi: 1x Manny (7zile), 1x Gryph (15zile), 1x Magazin premium (7zile), 1x Amuleta Dragostei Eterne (15zile) si, aditional, toate buffurile premium pentru 7 zile.

  * jucatorii ce au fost blocati inainte de Martie 2021 vor primi: 1x Manny (15zile), 1x Gryph (30zile), 1x magazin premium (15zile) 1x Amuleta dragostei Eterne (30zile)( si, aditional, toate buffurile premium pentru 30 zile.

  * peturile moarte din Martie 2021 si Decembrie 2020 vor fi reinviate, daca acestea au murit dupa ce sanctiunea a fost aplicata. Durata sanctiunii va fi adaugata. Peturile din sanctiunile trecute (inainte de Decembrie 2020) vor fi reinviate intr-o mentenanta urmatoare, dupa ce conturile lor vor fi deblocate.

  * inca verificam posibilitatea prelungirii altor iteme ce au expirat/aveau durata. Din pacate, acest lucru va dura mai mult timp. Va vom oferi mai multe informatii imediat ce le vom avea.


  Din nou, ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate si speram ca veti ramane parte din comunitate. Va multumim ca ne-ati atras atentia si va rugam sa faceti asta in continuare. Feedbackul vostru este mereu ascultat si incercam sa-l facem posibil, chiar daca uneori dureaza mai mult pana cand rezultatele sunt vizibile.


  Cu sinceritate,

  Echipa Metin2

  :komp:
  Heroes never die. They just go in hell to regroup.


  Niciodata un GM nu va va cere datele de logare de la contul dv. Nu dati datele la nimeni !
  email: HalfOp@metin2.ro

  Ingamename [CM]HalfOp
  IRC : `HalfOp


  Dacă ai scăpat telefonul în apă, pune-l într-un vas cu orez cel puțin 24h. Pe timpul nopții, orezul atrage chinezii care vor veni să ți-l repare.


  57852484_659141814538437_3300013516013961216_n.jpg


 • Dragi jucatori,


  pe durata mentenantei de astazi vor fi deblocate conturile blocate de catre CheatBlocker, inainte de Decembrie 2020.

  Aditional, mai multe compensatii vor fi facute.


  Pentru jucatorii ce au fost blocati in Martie 2021, vom adauga 11 zile pe itemele ce sunt active ori vor primi alte iteme din categoria respectiva, pentru 11 zile, in cazul in care acestea au expirat.


  Daca ati fost blocati inainte de Martie 2021, aceste iteme vor avea 31 de zile sau 121 de zile, depinzand de tipul itemelor.


  Cele cu 121 de zile, sunt itemele precum: Phoenix de Gheata, Bao Bao, Leonidas, Khan, Porky, Phoenix de Jad..

  Cele cu 31 de zile, sunt itemele de tip costum: skin arma, costum, coif..

  Odata cu ele, vor fi prelungite si Sticla de negot, Medalia Eroilor, Acadeaua, Voucherele MD, Masca Emotiei, Manunchiul de Kashmir, in functie de caz.


  Toate cele bune,

  Echipa Metin2

  :komp:
  Heroes never die. They just go in hell to regroup.


  Niciodata un GM nu va va cere datele de logare de la contul dv. Nu dati datele la nimeni !
  email: HalfOp@metin2.ro

  Ingamename [CM]HalfOp
  IRC : `HalfOp


  Dacă ai scăpat telefonul în apă, pune-l într-un vas cu orez cel puțin 24h. Pe timpul nopții, orezul atrage chinezii care vor veni să ți-l repare.


  57852484_659141814538437_3300013516013961216_n.jpg