Actualizare 23.2 VS Asteptarile jucatorilor.

 • Salutare,


  Acest topic are rolul de a atrage atentia staff-ului in legatura cu ultimul update introdus, respectiv V.23.2 in raport cu asteptarile jucatorilor. In acelasi timp, imi doresc sa prezint si sa impart cu restul comunitatii si alte topic-uri pe care le consider relevante in contextul mentinerii numarului de jucatori si sau spre a atrage jucatori noi. Rog ca acest topic sa nu fie unit.


  Actualizarea 23.2 pe scurt plus alte update-uri ce merita precizate:

  - bonusuri pe manusa, dintre care 3 chiar merita mentionate (bonusuri maxime): 8% metine, 25% atribute baza, 5% tare sefi, dmg AOE.

  - Alchimie noua, ametist. Bonusuri de precizat: +tare metine si diavol.

  - Placa surf, avantaje: abilitatile pot fi date de pe aceasta placa ce se comporta ca un mount. HP in plus si abilitati marite.

  - Deblocare. Spune adio blocarilor in grafica.

  - 23.1, de mentionat usurarea obtinerii efectelor de set.

  - 23.0, de mentionat usurarea deschiderii semintelor (Flower Power).

  - Unele obiecte pot acum fi stivuite. Unele obiecte pot acum fi vandute la magazinul general.

  - 22.4, interfata UI pentru toate evenimentele importante.


  Pai bun, nu? Mai mult atac contra metinelor, usurarea run-ului meley, mai mult tare impotriva diavolilor, mai mult atac impotriva sefilor, dmg AOE cu ajutorul manusilor, nu mai ramanem blocati prin grafica, plus alte lucruri care au schimbat in bine game play-ul asa cum il stim.


  Ce-ti lipseste?


  1. Alchimia noua, amestistul, nu inteleg de ce din corurile Daemonis nu primim doar ametist? Daca tot a fost implementata pentru cei de nivel 110+ mi s-ar parea logic si firesc ca drop-ul din aceste coruri sa contina doar categoria respectiva.

  2. Placile de surf mi se par un adaos doar pentru caracterele bazate pe abilitati. In plus, din punctul meu de vedere, in PVM aceste placi ar fi trebuit sa nu permita mobilor sa te arunce. In PVP cat si in PVM le consider ca fiind un avantaj clar pentru samani sau ninja arc.

  3. In continuare nu avem teleport catre toate zonele din Yohara. Sunt 5 harti de tranzit daca pornesti din Aria DG catre Avanpost.

  4. Drop-ul la side events in Yohara este in continuare cu mult sub cel din Padurea Fermecata sau Templul Ochao (nu este vorba doar de densitate). Propun implementarea drop-ului la toate categoriile de metine (incluzand MIS) si avanpost - uri.

  5. Hartile REDUX nu beneficiaza de drop la side event-uri. Data fiind rata de drop a volumelor si costul acestora mi s-ar parea o idee foarte buna ca jucatorii sa aibe drop in aceste harti. Te-ai saturat sa bati la gramada si esti dispus sa investesti mai mult? Asta ar fi solutia sa bucure pe toti cei de nivel mare si cu siguranta ar incuraja playerii sa creasca in level.

  6. Spatiul inventarelor. Cu toate ca avem parte de posibilitatea de a suprapune cufere, chei si alte obiecte pot spune ca nu-i suficient. Propun adaugarea a +2 spatii de inventare minim ( 90 de casute).

  7. Schimbarea drop-ului in functie de regat. As elimina aceasta situatie dat fiind faptul ca de trei modificari ale drop-ului incoace NPC-ul ce iti permitea mutarea gratuita, nu mai exista. 111 MD per cont nu este pentru toata lumea.

  8. Botii/Hack-erii. Sunt servere unde situatia a ajuns deja penibila si afecteaza foarte mult dorinta jucatorilor noi de a continua jocul. In acelasi timp nu mi se pare normal ca unul sa ajunga lvl campion in 2 zile fara nici-o investitie. Nu mi se pare normal sa nu poti sa te bucuri de un event din cauza lor, in contextul in care orice event important (Okey, YUT, Rege etc) este stricat de prezenta acestora. Clar de luna? V1/V2/SD3/Templu = 80% boti. Sistem-ul anti cheat trebuie regandit.

  9. Lipsa evenimntelor tip PVP si organizarea unor evenimente care sa mentina interesul si sa scada monotonia.

  10. Altar Wayne 30 de zile. Candva, pe Orion sau Sagitta daca imi aduc bine aminte era 150 de MD uri unul. Acum prinzi doar la roata sau platesti minim 2K MD-uri la flash. Propun adaugarea permanenta a altarului de 30 de zile la un pret de 400 MD (inflatie, nu sariti).

  11. Permis-ul prada. Ar merge updatat ca atunci cand apesi Z pentru a ridica un obiect, sa omita restul obiectelor selectate.


  Lista poate continua dar in acelasi timp sunt constient ca anumite modificari sunt mai mult de nuanta. Per total putem spune ca Metin2 a evoluat spre bine. Felicit initiativa serverelor ce implica abonament, am sugerat aceasta solutie cu ceva ani in urma si ma bucur sa vad ca a prins la public.


  In acelasi timp sunt multi care ar putea spune:

  - Pai da dar nu e suficient Staff? Stati linistiti, toate jocurile au problema asta. Nu trebuie mai mult staff dar trebuie lucrat la o solutie anti-cheat viabila.

  - Grafica nu atrage! Aici te-as intreba draga comunitate, daca ai PC pentru ultima grafica atunci cand apare un MMO/RPG nou. Metin-ul e ok asa cum e, e accesibil pentru toata lumea. Singura problema majora o vad ca fiind topirea procesoarelor dat fiind faptul ca in continuare placile dedicate sunt doar de suport nu pentru rulare efectiva a graficii.

  - Ne pica serverele! Inseamna ca nu ai incercat jocuri lansate anul acesta. Nu dau nume, dar cadeau serverele 4 zile din 7, cu tot cu grafica aia buna si ani de dezvoltare in spate.

  - Se vind yang/won/iteme pe bani reali! Ar insemna sa scoti posibilitatea de a face negot. Nu cred ca vrea nimeni asta.

  - Se primeste ban daca e sa cumperi yang/won/iteme etc de la boti! Aici chiar e o buba mare. Mi se pare absurda aceasta sanctiune. Nu ai cum sa stii cine cum joaca.

  - Se fura! Pai, pe ce joc unde exista posibilitatea de negot nu se fura? E ca in viata reala, tine de educatie si bun simt.

  - Barbut! Functia DICE indepartata si rezolvam problema partial.

  - E pay to win! Care nu e? E pay to win pentru ca e un joc cu adevarat competitiv. Verifica grupurile de scandal daca nu ma crezi!


  Draga comunitate, tu ce parere ai? Sunt suficiente ultimele update-uri sau simti ca e loc de mai bine? Tie ce-ti lipseste?


  Rog pastrarea unui limbaj decent. Feedback si feedforward sunt 2 termeni ce ar trebui intelesi si folositi ca atare!

 • La noul cors si eu sunt de acord cu tine,adica pe langa ca sunt doar 3 sa nu iei nici cor ametist. Unu ca mine care baga bani doar pt manusi si magazin premium,clar nu o sa faca antic repede :))

 • Salutare, sunt de acord cu partea de alchimie, sper doar ca o sa fie introdus și ametist-ul în cuferele de la event-urile mari ca okey, yut, etc. ( asa ar fi normal pana la urma ca tot o alchimie e și ametist-ul și din 3 cor pe zi nu faci mare lucru, mai ales ca pica și restul alchimie).

  Cu serverele pe baza de abonament nu sunt prea incantat și nu știu dacă o sa tina... O sa vedem mai târziu ce se întâmplă cu Emeraldul, acum e mai toată lumea entuziasmata, dar pe viitor când or sa se vadă lipsa playeri-lor mici care farmeaza upp-uri și altele cred ca o sa se lase lumea de ele. Abonamentul nu e o soluție ci doar face lumea sa plece spre private care sunt mai easy, free și care oferă mult peste ce oferă "avantajele" serverelor Emerald. Mulți ca și mie joaca pe oficial doar din cauza siguranței ca nu se închide peste noapte, dar cu constrângerea playeri-lor sa facă abonament ca să joace o sa plece lumea spre private.


  Pe mine nu ma deranjează abonamentul în sine pentru ca am multe abonamente pe tot felul de platforme, ma deranjează sa ma oblige sa plătesc abonament și sa fiu tratat ca un gunoi și sa nu se ia în considerare sugestiile mele/noastre și sa facă ce vor din jocul asta, fără sondaje fără nimic. Cât timp nu primim și nu suntem tratați cu respect pot sa își bage abonamentele direct în...


  Cat despre hack-eri tot ei sunt de vina, ar trebui pedepse mai aspre, ban pe placa de rețea, cum era pe unele private și se potolesc băieții, se gândesc de doua ori înainte dacă sa mai joace cu hack sau nu.

  I don't go lookin' for no trouble
  But somehow the trouble always finds me
  Don't make me have you in the trauma center
  With your momma cryin'
  ‘Cause her only son is dyin'
  She don't know it's just your karma catchin' up
  ‘Cause I'm a drama setter

  Edited once, last by Sayabuse ().

 • Adevarul este ca opinia comunitatii de pe regiunea de est este practic irelevanta si orice neplacere legat de joc o sa fie sesizat doar daca e plangere de le germani/turci.


  Legat de serverul Emerald am vazut situatia ambelor regiuni si atat pot sa zic ca estul probabil o sa ajunga precum Kirin/Luna dar emeraldul de pe vest este cel mai reusit server din punct de vedere al pietei active chiar si la 3-4 dimineata ora romaniei precum si a atmosferei generale.


  Hackeri mai apar din cand in cand din cauza profiturilor mari dar nu e deloc comparabil cu ce vedem pe serverele traditionale.


  Alta plangere ar fi legat de calendarul de side events unde in fiecare miercuri este jigsaw de 12 ore dar in aceasi zi este mentenanta , nu inteleg de ce nu au putut schimba cu elixirul lunii ori pergament binecuvantat.

 • Nu se va schimba nimic pentru jucatorul de rand. Totui despre yang:coffee:

  Tind sa-ti dau dreptate pe alocuri sau mai bine zis sa plus la afirmatia ta "Totui despre yang". Jocul in sine s-a transformat intr-o afacere pentru multi, de aici si problema botilor.

 • Ar trebui ban pe IP si urmarite negoturile la hackeri, fara discutii. Sa se faca verificari ca nu e normal sa faci nivel 90 in sub 24 ore, imposibil. Nu sunt de acord cu Wayne permanent, sunt deja destui cu auto si Wayne la suveran de exemplu

 • Problema Botilor:


  "Ei bine, dragi dezvoltatori, parcă e mai multă agitație în joc decât într-un stup de albine. Botii sunt peste tot, iar jucătorii strigă 'Hacker CH2!' ca la o emisiune TV. Ce ziceți să aduceți un pic mai mult personal pentru a face față hoardei de boti? Hai să nu mai așteptăm ca botul să devină mai puternic decât toți jucătorii la un loc!"


  Pretul din Item Shop:


  "Despre item shop, e ca și cum ați spune că un pachet de chips-uri ar trebui să coste mai mult decât o cină la un restaurant de lux. De ce ne penalizați pe noi, jucătorii, pentru că sistemul vostru nu poate ține sub control fraudele? În plus, atunci când deschidem cuferele, simțim că ar trebui să devenim milionari pentru a ne permite ceea ce se ascunde în ele!"


  E Gratis, Dar Nu E:


  "Se spune că jocul e gratis, dar mai pe urmă începe să cerșești la prieteni să-ți dea bani. Dacă vrei să fii mai mult decât un 'noob' la nivel 35, trebuie să dai bani pentru o serie de beneficii. E ca și cum ți-ai deschide portofelul și ai începe să strigi 'Luați banii și dați-mi acele manusi ale talharului!'"


  Vânzarea Monedelor Joc pe Bani Reali:


  "Pe lângă faptul că ne luăm pălăriile de la boti și că plătim ca să avem un pet virtual, jucătorii mai vechi au și monopolul asupra băilor din joc. Vindeți woni între voi și îi faceți pe ceilalți să se chinuie să prindă măcar un ou de aur. Dacă asta nu e strategie, nu știu ce e!"


  Evenimentele - Pay to Win:


  "Evenimentele ar trebui să fie momente de bucurie, dar se pare că sunt mai mult de-a face cu portofelul decât cu priceperea. Cum să fie jocul competitiv când unii dau bani cât să-și cumpere o mașină doar ca să câștige un turneu?"


  În final, pare că Metin2 este un joc care îți testează nu doar abilitățile de jucător, ci și rezistența portofelului. Sperăm să vezi îmbunătățiri în viitor și să nu trebuiască să te retragi pentru 10 ani! Până atunci, distracție plăcută și să nu uiți să ne aduci aminte când te întorci în lumea Metin2! 😉

  Mess With the Best, Die Like the Rest!!!
  xttrust

 • 1. Alchimia noua, amestistul, nu inteleg de ce din corurile Daemonis nu primim doar ametist? Daca tot a fost implementata pentru cei de nivel 110+ mi s-ar parea logic si firesc ca drop-ul din aceste coruri sa contina doar categoria respectiva.

  Te auzi putin la faza asta? Cum sa primesti doar ametist, daca era sa primesti ametist apareau excelentele deja pe piata din primul minut, cea mai mare porcarie pe care am auzit-o.

  Pe mine nu ma deranjează abonamentul în sine pentru ca am multe abonamente pe tot felul de platforme, ma deranjează sa ma oblige sa plătesc abonament și sa fiu tratat ca un gunoi și sa nu se ia în considerare sugestiile mele/noastre și sa facă ce vor din jocul asta, fără sondaje fără nimic. Cât timp nu primim și nu suntem tratați cu respect pot sa își bage abonamentele direct în...

  Problema e urmatoarea, posibil ca cineva din staff sa zica ca n-am dreptate, dar sunt de parere ca daca playerii platesc un abonament si ei vad ca e volum mare de bani si de playeri le convine, sunt o gramada de bug-uri, iau crash pe acelasi client de 10 ori, ramane blocat cu mana sus, conturile se buguiesc cand raman pe auto atac, unde si ala e premium, nu vad a fi rezolvate de cativa ani, dar daca apare un bug in itemshop un item este mai moca sau nu merge cumva itemshopu nu se incarca, un bug care iti aduce avantaje in joc, este rezolvat imediat. :D

  5. Hartile REDUX nu beneficiaza de drop la side event-uri. Data fiind rata de drop a volumelor si costul acestora mi s-ar parea o idee foarte buna ca jucatorii sa aibe drop in aceste harti. Te-ai saturat sa bati la gramada si esti dispus sa investesti mai mult? Asta ar fi solutia sa bucure pe toti cei de nivel mare si cu siguranta ar incuraja playerii sa creasca in level.

  Nope, jocul nu este singleplayer. Dupa iar o sa apara discutii, ca ala baga nu stiu cati bani bate singur in redux la side face o gramada de bani, il doare in cur nu se mai bate cu niciun player pe drop.... Vrei singleplayer, apuca-te de meley, hydra ca stai singur acolo.

  Tind sa-ti dau dreptate pe alocuri sau mai bine zis sa plus la afirmatia ta "Totui despre yang". Jocul in sine s-a transformat intr-o afacere pentru multi, de aici si problema botilor.

  Parerea mea este ca daca nu s-ar fi facut afacere din jocul asta, putini s-ar mai fi jucat in ziua de azi. Si iti dau dreptate cu existenta botilor, multi exista pentru banii pe care se fac din joc, dar si sa zicem ca nu s-ar face un ban tot ar exista. De ce? Pentru ca unora asa le place sa joace :D

  E Gratis, Dar Nu E:


  "Se spune că jocul e gratis, dar mai pe urmă începe să cerșești la prieteni să-ți dea bani. Dacă vrei să fii mai mult decât un 'noob' la nivel 35, trebuie să dai bani pentru o serie de beneficii. E ca și cum ți-ai deschide portofelul și ai începe să strigi 'Luați banii și dați-mi acele manusi ale talharului!'"

  Hmm, jocul e gratis atata timp cat nu platesti sa te joci, emerald si ruby sunt singurele servere pay 2 play si nu te obliga nimeni sa joci acolo. Nu vrei sa bagi bani in buzunarul Gameforge pune mana si farmeaza cu orele. Faci yang cumperi vouchere ai ce vrei din itemshop, orice joc e pay 2 win, mai mult sau mai putin.

 • Gelko

  Te auzi putin la faza asta? Cum sa primesti doar ametist, daca era sa primesti ametist apareau excelentele deja pe piata din primul minut, cea mai mare porcarie pe care am auzit-o.

  Pai, nu e chiar asa. Nivelul pentru corul daemonis este 110+, asta in primul rand. Mai mult, tu daca deschizi Cor Rubinum iti da Safir? Cat despre Excelent, stai linistit ca nici cu cardul nu l-ai face prea usor. Pe scurt, nu inteleg de ce a fost implementata o noua piesa de alchimie dar cu un sistem schimbat. E mov dar nu-i mov! :))


  Jocul e single player la nivel de run-uri, mai ales daca stai sa te gandesti la SV vechi unde sunt jucatori cu min 5-6 ani in spate. Cu side events in REDUX ai ajuta playerii sa nu mai cumpere yang etc. Depinde cum o privesti.

 • Gelko

  Te auzi putin la faza asta? Cum sa primesti doar ametist, daca era sa primesti ametist apareau excelentele deja pe piata din primul minut, cea mai mare porcarie pe care am auzit-o.


  Faci bani zici din farmat? FARA MANUSI? cu orele? Mai bine zis cu lunile la ce drop e in metin2. Sa nu mai zic cat esueaza. Apai sa incepi de la zero acum fara bani e ca si cum te-ai muta in metin2. La propriu. ZI si NOAPTE farma. Pt ce? Sa vina unu care baga bani sa iti dea un skill si sa te omoare.

  Stai linistit, ca si eu sunt dinala care a bagat bani. De fapt am bagat cateva mii de euro in joc. Si tot slab sunt.

  Mess With the Best, Die Like the Rest!!!
  xttrust

 • Sunt slab ca degeaba am bagat eu miile de euro daca trebuie sa desfac 30-40 de cutii cu pui si ghici surpriza. NEMA PUI.

  Mess With the Best, Die Like the Rest!!!
  xttrust

 • Gelko

  Pai, nu e chiar asa. Nivelul pentru corul daemonis este 110+, asta in primul rand. Mai mult, tu daca deschizi Cor Rubinum iti da Safir? Cat despre Excelent, stai linistit ca nici cu cardul nu l-ai face prea usor. Pe scurt, nu inteleg de ce a fost implementata o noua piesa de alchimie dar cu un sistem schimbat. E mov dar nu-i mov! :))


  Jocul e single player la nivel de run-uri, mai ales daca stai sa te gandesti la SV vechi unde sunt jucatori cu min 5-6 ani in spate. Cu side events in REDUX ai ajuta playerii sa nu mai cumpere yang etc. Depinde cum o privesti.

  Nu a zis nimeni ca daca deschizi Cor rubinum iti da safir, coru daemonis e ca si cel draconis, excelentu nu-l faci prea usor? daca din ala ti-ar pica doar ametist nu dureaza mai mult de cateva ore si ai excelentu pe piata, s-au facut din prima zi mitic clar, perfect si asa cum e acum de pica restu corurilor.
  Da poate merge adaugat un cor din care sa pice doar ametist.

  Faci bani zici din farmat? FARA MANUSI? cu orele? Mai bine zis cu lunile la ce drop e in metin2. Sa nu mai zic cat esueaza. Apai sa incepi de la zero acum fara bani e ca si cum te-ai muta in metin2. La propriu. ZI si NOAPTE farma. Pt ce? Sa vina unu care baga bani sa iti dea un skill si sa te omoare.

  Stai linistit, ca si eu sunt dinala care a bagat bani. De fapt am bagat cateva mii de euro in joc. Si tot slab sunt.

  Farmezi fara sa bagi, pana ai bani de voucher, iei voucher iti iei manusa site, te poti ruga de cineva sa-ti dropeze manusa joc, trebuie doar sa sti sa joci nimic altceva, da are avantaj ala care baga bani, daca te supara ca el baga si te bate, baga si tu ca nu te opreste nimeni... Nu mai suntem in 2012 sa bagam md prin sms sa luam o manusa, lucrurile au evolua, se baga mii de euro, cand s-a deschis Emeraldu cu cateva mii de euro faci meleyu.

 • Faza cu băgatul banii e subiectiva, mulți baga dar ii baga degeaba ca nu știu unde și cum sa ii folosească. Am ajuns la lv 120 doar cu banii băgați destul de rar pt mănușă în rest am știut cum sa joc jocul asta. Nu banii fac totul pe jocul asta. Am renunțat la joc și la cont + iteme de vreo 3 luni. De vreo 52 de zile ( ca am razador din prima zi tip6 și l-am ținut în viata) m-am reapucat pr Tiger de la 0 și am toate caracterele 61 pt cioabe, g8 aura, Rubin Granat Safir și Diamant full mitice opace. Tre sa știi jocul și cum sa faci yang, ca degeaba bagi euro dacă nu știi pe ce sa ii cheltui.

  I don't go lookin' for no trouble
  But somehow the trouble always finds me
  Don't make me have you in the trauma center
  With your momma cryin'
  ‘Cause her only son is dyin'
  She don't know it's just your karma catchin' up
  ‘Cause I'm a drama setter