Revenirea asupra punerii pe magazine a unor obiecte precum Mantia Curajului.

• Salut! Propun regandirea negocierii unor obiecte precum Mantia curajului, deoarece si-a pierdut din valoare si nu mai merita farmata. Toti vor ieftin pe jocul asta, vor ieftin orice. Intrebarea e de ce il mai joaca, in afara de a vinde yang, cum stim ca se practica si chiar partenerii jocului promoveaza acest comportament. Sugestia mea e sa se revina la o noua analiza asupra ce ar trebui puse sau nu pe magazine, Vrajeste obiectul, aratau josnicii influenkeri ca se va pune pe magazine, nerealizat. Nu cred ca ar fi ajutat prea mult economia jocului, ba chiar ar fi tras-o in jos. Atunci mantiile de ce pot fi puse pe magazin? Pentru ce sa farmezi, de exemplu in padure? Fasolea nu are pret, mantiile nu mai au, inelele nici atat, nimic nu mai are pret pe jocul asta. Sfatul meu, daca nu se gasesc solutii, si constatati ca degeaba cumparati monede sa aveti manusi, drop, deci farmati degeaba, nu mai bagati monede. Nu puteau faca sa se poata pune pe magazine manusile, au pus mantiile sa isi bata efectiv joc de cei care nu fac din Metin o afacere. Sau sa ii indemne sa faca..?

• Era mai bine sa poti arunca orice sau vinde

In 2025 sa nu poti arunca o licoare din cufar ucenic. E ciudat!!!

Posibil sa le faca inapoi. Dar jocul se duce in jos. Numai e spiritu de echipa nimic. Toți sa vanda sa facă, sa ce? .... Sa se joace singuri.

• La mine pe server mantiile sunt in jur de 30 ,35 kk. Cam cu cât ați vrea mă rog sa fie vândute? Ținând cont că un jucător care formează are nevoie de multe.Eu zic că e un preț bun pentru cei care le farmeaza și lăsați jocul sa evolueze. Nu putem să ne întoarcem mereu in trecut, jocul trebuie sa țină pasul cu alte jocuri daca vrem sa mai fie jucat.. Inca era bine daca și mănușă putea sa fie negociată sau vândută un shop

• La mine pe server mantiile sunt in jur de 30 ,35 kk. Cam cu cât ați vrea mă rog sa fie vândute? Ținând cont că un jucător care formează are nevoie de multe.Eu zic că e un preț bun pentru cei care le farmeaza și lăsați jocul sa evolueze. Nu putem să ne întoarcem mereu in trecut, jocul trebuie sa țină pasul cu alte jocuri daca vrem sa mai fie jucat.. Inca era bine daca și mănușă putea sa fie negociată sau vândută un shop

Nu stiu pe ce server joci tu, dar pe Tara Ro sunt fomisti care le pun si la 25. Pentru cumparator e bine, dar pentru cel care vinde mai bine nu mai farmeaza. Stai 2-3 ore sa faci nici 500 de bucati, si le dai la pret de nimic. Fii serios.

FireStart3R: Postare dubla. Te rog mai multa atentie data viitoare!

Ai primit o atentionare!

• Contra, e foarte bine ca s-au pus pe shop astea si multe altele. faptul ca ai posibilitatea sa faci ceva reprezinta un atu nu un dezavantaj asa ca astia care farmati si nu vi se da stackul la 50kk, puneti la pret mai mic.

Ce ar fi sa se planga si farmerii de hydra ca e cufaru 32-35kk iar ei vor sa il puna la 50kk:)

spor la farmat

• up

FireStart3R: Se permite ridicarea topicului doar in momentul in care ultimul post din acel topic are minim 10 zile vechime. (Prin ridicarea topicului ma refer la "bump", "up" sau orice alta varianta scris doar de dragul de a atrage atentia pe acel topic.)

Ai primit o atentionare!

• Salut! Propun regandirea negocierii unor obiecte precum Mantia curajului, deoarece si-a pierdut din valoare si nu mai merita farmata. Toti vor ieftin pe jocul asta, vor ieftin orice. Intrebarea e de ce il mai joaca, in afara de a vinde yang, cum stim ca se practica si chiar partenerii jocului promoveaza acest comportament. Sugestia mea e sa se revina la o noua analiza asupra ce ar trebui puse sau nu pe magazine, Vrajeste obiectul, aratau josnicii influenkeri ca se va pune pe magazine, nerealizat. Nu cred ca ar fi ajutat prea mult economia jocului, ba chiar ar fi tras-o in jos. Atunci mantiile de ce pot fi puse pe magazin? Pentru ce sa farmezi, de exemplu in padure? Fasolea nu are pret, mantiile nu mai au, inelele nici atat, nimic nu mai are pret pe jocul asta. Sfatul meu, daca nu se gasesc solutii, si constatati ca degeaba cumparati monede sa aveti manusi, drop, deci farmati degeaba, nu mai bagati monede. Nu puteau faca sa se poata pune pe magazine manusile, au pus mantiile sa isi bata efectiv joc de cei care nu fac din Metin o afacere. Sau sa ii indemne sa faca..?

Total de acord.

Tot ce a avut vreodată valoare în joc e zero acum.

Pui mantiile pe shop, dar nu și mănușile?

Fasole, inele, cufere – toate sunt praf la preț.

Farmul nu mai are sens dacă tot ce scoți nu se mai vinde.

Ori reanalizați tot ce merge pe shop, ori jocul devine un lobby pentru cei care vând yang.

Simplu.

• Jocul a devenit deja loc de munca pentru vanzatorii de yang. Ce sa zic, e treaba lu HalfOp , nu a mea. Dar chiar nu se mai merita, multi sunt ... facuti gramada, in frunte cu sefii companiei. Ma .. pe jocul lor, daca pe ei nu ii intereseaza de el. Jocul asta are la baza negotul, farmul in echipa(nu singur tu cu tine si 2 bresle de meley ale tale), este un MMORPG. Daca cei care il administreaza se .. rahatesc pe el, eu m-am saturat sa tot ridic probleme. Era folositoare tasta ALT pentru astia de stiu sa joace jocu, nu pentru jucatorii de LOL, dar i-au facut felul. Jocul arata mai bine cand rezolutia setata chiar se aplica, s-au rahatit proprietarii jocului si pe acest aspect. Eu, ca jucator din 2012-13 am pledat mereu pentru negocierea manusii joc/punerea pe shop. pentru ca asa aduci jucatori si creste piata, interesu, baga lumea bani sa aiba Half si prietenii lui ce pune pe masa. Dar ei nu gandesc asa, ei zic ca ajuta hackerii, ei doar aspectu asta il privesc, de incompetenti ce sunt. Ca si cuntan17 cum crezi ca e, tot vanzator de yang. Altfel de ce nu ar pleda pentru un lucru care te motiveaza sa farmezi, ii ajuta si pe altii. Pai pe TR vindeam 600 de mantii cu 1w. Sa farmezi aceste mantii iti ia 4-5 ore, in conditiile in care nu doar tu farmezi, si nu dai 60k in metine, dai 8-9k normala. Ca nu toti stam 24/24 pe metin sa avem stralucitoare si excelente, sau sa bagam salariile pe acest joc. Deci, vad ca tot ce e pentru joc, pentru jucatori, si chiar si pentru Gameforge este distrus, chiar de catre Gameforge, sau nu se aplica, din teama de a nu ajuta jucatorii si a nu dezvolta jocul. Pai cat credeti ca mai e lumea proasta sa farmeze degeaba, sa cumpere monede degeaba, cand Gigel de la Poplaca vrea mantiile cu 25kk maxim? Fasole, alchimie, totul cade in derizoriu. Si cel mai amuzant e ca nu cei care farmeaza si stiu cum e cer preturi mici, ci milogii, evident. Pomanagii.. care vand yang si au din Metin al doilea sau singurul loc de munca.

FireStart3R: Te rog sa ai grija la limbaj.

Ai primit o atentionare!

Daca vrei sa mai fie jocu jucat, cere ca disperatu drop sau manusa joc negociabila, buguri remediate care chiar deranjeaza lumea, nu monumentu Hasun sau mai stiu eu ce a descoperit Half cand se plimba pe la paienjeni si maimute. Revenind, daca nu joci pe Romania/TR, inseamna ca nu stii la ce ma refer. Pentru ca e gratis sa joci aici, nu inseamna ca trebuie sa fie si bataie de joc.

FireStart3R: Te rog sa lasi userii sa isi spuna punctul de vedere fara a corecta tu fiecare persoana si fiecare opinie. Daca doresti o discutie, te rog sa faci topic in Discutii Generale.

Ai primit o atentionare!

• Jocul a devenit deja loc de munca pentru vanzatorii de yang. Ce sa zic, e treaba lu HalfOp , nu a mea. Dar chiar nu se mai merita, multi sunt ... facuti gramada, in frunte cu sefii companiei. Ma .. pe jocul lor, daca pe ei nu ii intereseaza de el. Jocul asta are la baza negotul, farmul in echipa(nu singur tu cu tine si 2 bresle de meley ale tale), este un MMORPG. Daca cei care il administreaza se .. rahatesc pe el, eu m-am saturat sa tot ridic probleme. Era folositoare tasta ALT pentru astia de stiu sa joace jocu, nu pentru jucatorii de LOL, dar i-au facut felul. Jocul arata mai bine cand rezolutia setata chiar se aplica, s-au rahatit proprietarii jocului si pe acest aspect. Eu, ca jucator din 2012-13 am pledat mereu pentru negocierea manusii joc/punerea pe shop. pentru ca asa aduci jucatori si creste piata, interesu, baga lumea bani sa aiba Half si prietenii lui ce pune pe masa. Dar ei nu gandesc asa, ei zic ca ajuta hackerii, ei doar aspectu asta il privesc, de incompetenti ce sunt. Ca si cuntan17 cum crezi ca e, tot vanzator de yang. Altfel de ce nu ar pleda pentru un lucru care te motiveaza sa farmezi, ii ajuta si pe altii. Pai pe TR vindeam 600 de mantii cu 1w. Sa farmezi aceste mantii iti ia 4-5 ore, in conditiile in care nu doar tu farmezi, si nu dai 60k in metine, dai 8-9k normala. Ca nu toti stam 24/24 pe metin sa avem stralucitoare si excelente, sau sa bagam salariile pe acest joc. Deci, vad ca tot ce e pentru joc, pentru jucatori, si chiar si pentru Gameforge este distrus, chiar de catre Gameforge, sau nu se aplica, din teama de a nu ajuta jucatorii si a nu dezvolta jocul. Pai cat credeti ca mai e lumea proasta sa farmeze degeaba, sa cumpere monede degeaba, cand Gigel de la Poplaca vrea mantiile cu 25kk maxim? Fasole, alchimie, totul cade in derizoriu. Si cel mai amuzant e ca nu cei care farmeaza si stiu cum e cer preturi mici, ci milogii, evident. Pomanagii.. care vand yang si au din Metin al doilea sau singurul loc de munca.

Salut!

Problema e simplă: jocul ăsta nu mai e ce era, și nu din vina jucătorilor, ci pentru că stafful nu mai pare interesat de realitatea din joc.

✅ În trecut, aproape toate serverele oficiale erau pline. De ce?

✔️ Puteai pune Mănușa Tâlharului pe shop

✔️ Farmul avea valoare reală – mantii, fasole, inele, totul se vindea decent

✔️ Hărțile vechi erau utile – fiecare zonă avea ceva de oferit

✔️ Jocul nu era doar „bagi bani și ești rege” – era muncă + noroc + trade

🔻 Acum?

Ai 90+? Primești cufere cu tot ce vrei.

Ești sub 90? Nu prea ai ce face, doar să lași contul pe auto și să bagi bani să ajungi sus.

Majoritatea hărților sunt moarte pentru că dropul valoros vine doar din cufere.

Ce rost are să mai mergi în Pădure, Azrael, etc., când totul e concentrat în 2-3 surse de la nivel mare?

Comparativ cu serverele private:

✔️ Stafful de acolo ascultă comunitatea activă – nu 100%, dar e clar că țin cont

✔️ Există un echilibru între ce vrea jucătorul și ce oferă jocul

✔️ Economia e mai stabilă, iar itemele utile pot fi vândute pe shop

✔️ Efortul e răsplătit – chiar și fără bani băgați, poți construi ceva

🎯 Ce s-ar putea îmbunătăți pe Metin2.ro (idei simple și realiste):

Permiteți vânzarea Cărții Pietrelor (elimină toate pietrele sparte dintr-un obiect) – un item esențial blocat fără motiv

Adăugați și Cartea Comandantului ca obiect comercializabil – de ce nu ar fi?

Permiteți Mănușa Tâlharului la vânzare pe shop-uri offline – ajută playerii reali, nu afectează economia

Reduceți dependența totală de cufere 90+] – aduceți valoare și înapoi în hărțile clasice

Redați sens farmului clasic – mantiile, fasolea, inelele să aibă din nou preț

Măsuri clare contra bot-urilor și conturilor de drop excesive – ăia distrug economia, nu playerii noi

Recompense în funcție de activitate reală, nu pe 20 de conturi logate doar ca să abuzeze sistemul

Faceți update-urile să conteze pentru toată lumea, nu doar pentru 1% cu echipă completă și iteme maxate

🔚 Concluzie:

Dacă totul rămâne așa, oficialul devine doar o platformă pentru cei care vând yang.

Restul – fie pleacă pe private, fie renunță definitiv.

Și sincer... îi înțeleg. Acolo se joacă, aici se consumă nervi.

Metin2 are potențial. Dar fără comunitate ascultată și farm cu sens, e doar o amintire bună.

• Cerere si oferta... da cateodata is 25kk mantiile dar am vandut (mai ales inainte de cl-uri) si cu 45kk...

Era mai bine cand aveai neaparat nevoie de cateva stackuri de mantii si dadeai call-uri 1 ora si nu-ti raspundea nimeni... sa fim seriosi... nu scoti din mantii, farmeaza chioburi... nu scoti din alchemie... fa jingsawrile si cl-urile... nu scoti nici deacolo, baga la prada... scoate cateva concentrate, cateva flacari...

Sunt multe alte lucruri care TREBUIE imbunatatite la jocul asta... sa zici ca nu-i mai bun jocu ca au scazut pretul la mantii... mi se pare fara suparare... aberatie.