Posts by Rapier

Daca transformi otel +9 nu pierzi bonusurile si pietrele si nici nu are sansa de a esua...DOAR DACA IL TRANSFORMI la Amiralul Angmur.

La ce arme beta ai pierdut tu bonusurile? Si la acelea e ca si la armuri, daca transformi arma de 90 +9, are sansa de 100% si pastreaza bonusurile si pietrele (trebuie sa mergi pt asta in vale la Seon-Peyong)

Daca cumva ai mers sau incerci sa transformi atat arma cat si armura la Jae-Seon-Kim atunci poate esua si pierzi bonusurile.

Tin minte bataile de atunci si eu as fi PRO. De ce'?
    1. Ar fi batai mai multe si mai animat jocul...o sa iasa bataie continuu la ea, acum rar mai sunt batai in alta mapa decat map1
    2. Unii ar face mii de chei...si aici vorbesc de cei care in mod normal farmeaza la chei prin V4...si un lucru pozitiv ar fi ca asta ar lasa loc celor care nu au loc in mod normal sa farmeze si ei. Ma gandesc ca dupa ce unii ar face mii de chei la Vaduva, dupa ce ar fi scoasa sau chiar si pe timpul cat este nu ar farma in continuare asa incat ar putea si altii sa ia chei.
    3. Daca chiar se doreste, va putea fi batuta de catre jucatori mai usor. In trecut cand a fost introdusa, nu exista alchimia si itemele de acum. Totusi as propune daca se introduce, sa existe si un drop la ea gen cum este cel de la bossii mari ...de ex sa dea cufere cum da Jotun

Eu sunt PRO, cred ca am propus si eu ceva asemanator la un moment dat. Propunerea este la fel ca si in cazul armelor si armurilor STRICT si NUMAI de aspect. NU este vorba de acele skin-uri cu bonus ci de acea capabilitate de "transformare" unde dai 50kk ca sa faci itemul sa arate ca altceva. De ex la arme pui un triton pe FMS si ai un FMS care se vede ca un triton, nu ii da nimic in plus ca bonus. Uite mie mi-ar fi placut sa pot pune pe ceva acea "freza" ca un coif de indian cu penele alea ( a fost impreuna cu costumul de faraon parca in shop)

Born4Fight este FIX acelasi lucru si acum daca gasesti o armura care iti place si are pe ea ca aspect o...rochie. Ce faci? Daca nu iti place ce are deja pus ca aspect, la fel ca si in cazul armelor/armurilor, se va putea inversa transformarea si sa aduci obiectul la aspectul original.

gather, nu mai fii asa suparat ca nu ai de ce. Jocul NU a fost facut sa il joci singur, asta e alegerea fiecaruia. Ba mai mult, multe din implementarile din Metin2 sunt facute special pentru a fi facute in grup (si nu ma refer aici la Templul Zodiac), iar la inceputurile jocului imi amintesc de cat de active si importante erau breslele si ce puteai face impreuna cu breasla ta si cat de bine era sa te simti ca faci parte dintr-un grup. Daca tie iti place sa joci singur ca si cum traiesti ca pustnicul in padure este alegerea ta, dar pentru multi, jocul in grup este mai placut. Nu am nevoie sa stie lumea ca bat dragonul sau nu stiu care boss de unul singur...unii chiar nu sunt facuti sa ii bati de unul singur. Vrei sa fii individualist? OK atunci fa ca in video-ul acela de la turci in care a batut cineva Meley de unul singur....aaaa, nu esti ATAT de bun? OK atunci lasa individualismul si incearca impreuna cu altii.

Joc pe acelasi server si in acelasi regat cu tine si iti pot spune ca la noi in breasla se face Meley destul de des...sunt convins ca si in altele. Daca nu ai gasit cu cine sa faci Meley de grup este pentru motivul ca, pur si simplu pe NIMENI nu intereseaza pietrele alea pe care le primesti ca recompensa (sau le au ca premiu saptamanal pt breasla care are record) si majoritatea vor sa faca Meley de breasla nu grup. Poti sa mergi si pe alt server dar te asigur ca rar vei gasi si acolo pe cineva sa faca grupa cu tine. De ce? Pentru ca si in cazul in care cineva vrea sa faca Meley de grup, isi alege persoanele din grup dintre cunoscuti si dau toti cautare grup ca sa formeze acel grup. Foarte rar se iau necunoscuti pt ca nu stii cat de bun e respectivul si daca il faci sau nu boss-ul in conditiile astea.

Referitor la sugestia ta cu grupul "multiregat" ...este cam imposibil de implementat in forma actuala a jocului. In primul rand daca in grup sunt jucatori din regate diferite, damageul dat de fiecare va fi resimtit si de cei din celelalte regate care s-ar afla langa. In plus ar interveni orgoliile si certurile existente intre jucatori, bresle etc si ar putea intra jucatori din alte regate cu simplul scop de a se bate cu tine sau de a iti strica run-ul. Si nu in ultima instanta...de ce sa fac eu un boss cu cei din alt regat? Il fac cu cei de la mine. Daca nu ai gasit si nu te-ai integrat, posibil ca locul tau sa nu fie aici iar sfaturile primite de a schimba regatul sau serverul pot fi potrivite.

Salut!
    O intrebare legata de noul update mai precis de noile arme, am observat ca toate caracterele au arme din cianit, mai putin razboinic aura care se pare ca va fi obligat de joc sa foloseasca arma din cianit 2 maini. As dori mai multe lamuriri de ce nu foloseste si sabie ceea ce ar fi normal pt razboinic aura, multumesc.

Decizia celor care dezvolta jocul, a fost sa poata fi evoluate (transformate) doar armele specifice fiecarei clase. Arma de care spui, adica Inscriptionata, NU este specifica niciunei clase ea putand fi folosita de War, Sura, Ninja si in concluzie Inscriptionata nu poate fi evoluata in alta arma. War-ul are posibilitatea sa foloseasca arma de doua maini indiferent ca este aura sau mental.

Discutiile legate de asta sunt lungi si s-au purtat in diverse topicuri pe serverul BETA. Multi au spus ca este dezavantajos atat pt sura AM cat si pt War aura care folosesc inscriptionata, dar pozitia celor de la Webzen a fost clara...Inscriptionata nu se va evolua. De ce? Cum? Cine? etc...sunt intrebari irelevante si nu cred ca vei primi alt raspuns decat cel pe care ti l-am oferit deja. Impaca-te cu ideea de a juca cu arma de 2 maini sau cu Inscriptionata existenta fara a o evolua

sabia de care zici se va face din arma de bm de lv 105 dinte de dragon din pacate pentru majoritatea razboinicilor si surelor am

Aceasta sabie nu poate fi folosita DECAT de sura, nu si de razboinici

@zaluska nu vreau sa consideri ca te atac sau ca as avea ceva cu tine (sau cu oricine altcineva) dar atata timp cat iti dai osteneala sa corectezi si sa tii lectii de gramatica altora, poate vei observa ca in contextul "2-nu sa facut nici macar o aluzie la inteligentul "proverbul"care nici macar nu este un proverb" , "sa facut" se scrie "s-a facut" (cu cratima). O pun nu pe seama necunoasterii pentru ca sunt 100% convins ca stii foarte bine cum se scrie, ci doar pe seama rapiditatii scrierii sau a unei tastaturi cu probleme (mi se intampla si mie uneori). In niciun caz nu ai putea face si tu o greseala de gramatica de clasa a 5-a...nu? Totusi daca esti atat de critica cu altii, ar fi indicat sa recitesti ce postezi si sa fii mai indulgenta

Pe de alta parte, ca sa revin la tematica topicului, vad ca sunt atat de multi nemultumiti pentru ca e ceva diferit de ce asteptau. Si de fapt cam ce asteptati? IN FIECARE AN ati fost nemultumiti de evenimentele organizate, faptul ca anul acesta sunteti la fel de nemultumiti nu este o surpriza. Probabil daca ar fi fost introduse niste skinuri de arma+, lumea ar fi fost mai vesela. M-ar amuza nespus sa nu se bage deloc skinuri de arma sa vad la ce cote poate ajunge nemultumirea :) (cu riscul sa imi expire si mie)

.....

A,si inca o intrebare. Mi se pare mie sau s-a eliminat complet critica pe skill in PVP ? Fiindca, animatie de critica apare,dar dmg-ul e acelasi,normal.

Nu s-a eliminat complet dar in PvP critica nu mai este 2x normala ci undeva cu 10% peste normala (de ex daca normala dai 10,000, critica dai 11,000) si atunci este greu sa vezi diferenta. Doar in PvP critica a ramas 2x normala

Va las sa dezbateti cat doriti intre voi care e mai "zeu" si care mai "muritor" eu nu ma mai bag. Intre timp insa am vazut jucatori carora nu le sunt clare anumite aspecte in noul Templu Zodiac si au spus ca sunt bug-uri.

As dori sa va ajut si sa nu va apucati sa faceti raportari de bug-uri pentru ca, din ce vad, majoritatea nu prea stiti ce este pe acolo. Mecanismele de atac in Templu Zodiac snt schimbate fata de standard in felul urmator:

- exista situatii in care anumiti mobi TE DAU JOS DE PE CAL/MOUNT. Este specific acelor mobi, este un nou tip de atac si exista BONUS contra acestui efect care se poate prinde pe noile pandantive (10% rezistenta la acest efect). Nu se vede nimic decat ca esti "pe jos" sigiliul mount-ului ramane pus pe tine si dupa cateva secunde te urca inapoi automat pe mount/cal
    - mobii te ataca IMEDIAT dupe ce ai inviat, chiar si in intervalul acela de 1-2 secunde cand erai invizibil. Acum mobii te "vad" imediat si dau in tine fara sa mai treaca timpul respectiv.

Aceste aspecte SUNT INTENTIONATE si NU SUNT CONSIDERATE BUG. Asa functioneaza in templu. Damage-ul considrabil mai mare dat de mobi este datorat modificarilor facute la critica si patrundere care afecteaza nu numai modul in care VOI dati critica si patrundere dar si modul in care primiti critica si patrundere de la mobi. In PvM critica a ramas 2x damage deci si voua mobii va vor da critica dublu fata de normala iar patrunderea data de mobi va anuleaza apararea. Daca nu aveti si rezistenta impotriva unui anumit mob, normal ca da tare in voi. Inainte era calculat altfel.

Bafta

Na acum vedeti de ce am zis sa asteptati sa vedeti cum este in loc sa fiti nemultumiti? Pana mai ieri toti urlau ca se lasa de lycan, ca a devenit inutil, ca l-au facut praf si strigau ca sura BM si arcasul sunt "zei"...si uite ca dupa nici o zi de la implementare nu am vazut PE NIMENI sa se planga de BM sau arcas in schimb spuneti ca Lycanul da mai tare. Pai cum...acel Lycan de care voia sa se lase toata lumea? Ala praf? :lol:

Ajutorul Dragonului are valori diferite daca samanul il da pentru el comparativ cu bufful pe care il da pe grupa....este mai mare valoarea de ajutor pentru tine ca si saman decat cea pe care o dai celor din grupa (parca era 39% daca iti dai tie si 24% celor din grupa...nu mai stiu valorile exacte). Deci s-au gandit ca exista si samani care cresc singuri, au avantajat caracterul in sine. Ce au vrut sa faca a fost sa creasca importanta samanului ca si clasa si sa ii ajute pe cei care joaca pe saman nu pe cei care au cate un saman ca sa isi dea buff cu el si in rest il "parcheaza" in map1 sau nu intra pe el. Am vorbit cu cativa samani si pentru ei cred ca este mai bine. Acum chiar VOR FI CAUTATI si va fi nevoie de samani activi adica de conturi pe care joaca cineva ca si caracter principal. Pana acum lumea isi facea cate un saman ca sa joace individual si sa nu depinda sau sa se bazeze pe altcineva. Webzen a vrut sa aduca mai multa importanta jocului in grup si sa reduca individualismul.

Da, samanului i s-au scazut unele efecte asa cum s-au scazut si altora dar fata de cum era inainte are niste avantaje fie ca vedeti sau nu (avantaje pentru cel care joaca pe saman nu pentru voi care beneficiati de ei):
    - valoarea procentuala la ajutorul dragonului este mai mare pentru sine decat pentru cei din grup
    - da buffurile pe grupa si NU MAI PIERDE TIMP sa va dea voua buff cand se bate sau este in activitati PvM....da si mie buff...da de ce nu am fortza?...da am murit da si mie buff...nu mi-a prins buff mai da odata...etc. Vi se pare cunoscut? Mie da. Si samanul statea sa va caute sau sa va selecteze din grupa si sa va dea buffuri (care mai si esuau uneori), pierdea CU FIECARE din voi secunde pretioase in care era poate omorat sau putea face altceva. Acum nu mai trebuie sa faca asta. Isi da buff si toti de langa el primesc si ei automat. Fara stress, fara sa piarda timp fara sa va caute
    - cu urmatoarea versiune se va implementa SI posibilitatea de a da buff individual celor selectati nu doar celor din grupa. A si fost anuntat ca nu a fost timp sa se integreze aceasta modificare de acum. Deci vor avea si modalitatea de a da buf ca acum SI de a da buff pe grupa...
    - ragetul acum este skill de distanta...este incredibil de tare acest skill. I-au marit si raza acelui cerc asa incat prinde mai multi inamici, au crescut sansa de foc la el pana pe la 92% din ce vazusem pe beta cu full INT, si da de la o distanta destul de mare (cam ca cea de la care dai talismanul)
    - au micsorat timpul de incarcare al ragetului si acum poate fi dat mai repede
    - aruncarea dragonului te arunca pe spate acum si te ajuta sa fugi cat adversarii sunt la pamant
    - in PvM samanul dragon foloseste teoretic clopot care are si atacul fizic mai mare. A primit bonus de 10% ca si specializare de arma daca foloseste clopot deci si aici are un avantaj comparativ cu acum.

Cine joaca pe saman vede aceste lucruri, cei care nu sunt multumiti sunt in majoritate cei care au saman ca si caracter secundar pentru buff. De ce vedeti doar cele cateva aspecte negative? Singurul de care striga toata lumea nemltumita este scaderea procentului de ajutor...asta in conditiile in care oricum critica in PvP nu mai este ce a fost...deci aici nu conteaza CHIAR ASA MULT ajutorul asa ca nu ar trebui sa va plangeti. Ca nu este un dezavantaj la buffer faptul ca aveti sansa la ceva care nu mai e asa cautat. Si oricum AVETI o sansa chiar asa redusa...puteati sa nu aveti deloc. Iar in PvM critica e tot 2x asa ca acolo conteaza si ajutorul asa mic cat este

Beleuza nu ai jucat niciodata pe ninja arc si de aceea spui asta. Ma doare chiar foarte tare, patrunderea este foarte importanta la arcas. Nu am spus ca nu sunteti afectati si voi dar vad ca nu se intelege si discutia deviaza. Eu am incercat sa explic DE CE a fost asa si sa dau argumente. Vad ca va place doar sa va plangeti in loc sa gasiti solutii...succes

Majoritatea celor care vorbim aici suntem cati? 3? 4? Ti se par multi? Tu daca ai avea o firma care scoate un produs ce este folosit de mii de oameni si vin 10 care spun "nu e bine schimba aia"...te apuci si schimbi? Asta insemnand sa cheltui bani si resurse pentru asta. Si daca tu sa presupunem ai vedea acel produs al tau verde (ca asa vrei tu sa il faci, ca asa l-ai visat noaptea, nu are importanta) si vin 1000 sa iti spuna ca ei il vor rosu, te apuci sa iti ignori dorintele, viziunea, visele si tot si il faci rosu? Ca asa vor cei care il folosesc? Unii fac asta ca sa atraga clienti sau sa ii mentina pe cei existenti, dar nu intotdeauna se face asta. Sunt si modificari de produs care sunt decise strict de producator in functie de cum vede el viitorul acelui produs nu de cum il vad utilizatorii. Se cheama Strategie de Dezvoltare si este ceva intern. Sunt aspecte cheie de la care nu se abat si altele ce pot suferi modificari functie de dorinta utilizatorilor. Este clar ca unele lucruri nu s-a dorit a fi implementate diferit. Nu avem toate datele sa ne exprimam cu privire la asta noi ca jucatori. Putem doar sa vedem prin prisma noastra si sa alegem daca continuam sau nu sa folosim produsul. E simplu.

Mergi la Carrefour si spune-le ca nu iti place ca au schimbat raftul de bauturi si l-au mutat inde era inainte painea. Sau ca au scos 10 sortimente de cipsuri si au bagat in loc 4 noi de ciocolata. Crezi ca te baga in seama? Fii sigur ca au cifrele lor pe care se bazeaza si in anumite zone schimbarile nu sunt decise de consumator

Aici se anunta implementarile oficiale nu ce se testeaza. S-a anuntat ca s-a deschis beta, s-a facut apel la lume sa mearga sa testeze. Pe nicio alta comunitate nu s-au facut anunturi oficiale periodice legat de beta asa ca nici la noi nu s-au facut. Eu am mai spus in topic-ul dedicat testarii beta unele chestii si am raspuns acolo unde am stiut dar anunturi oficiale nu s-au facut absolut niciodata la nicio implementare decat la trecerea de pe beta pe live

Asa este, nu neg ca au fost multi care s-au plans si nu au fost ascultati, am vrut doar sa spun ca schimbarile au fost anuntate de mult. Si eu am adus argumente si am cerut ca Inscriptionata sa se poata transforma (nu doar pt Sure ci si pt Warrior) dar din pacate solicitarea nu a fost in directia in care au dorit cei de la Webzen sa implementeze