Posts by Rapier

Eu cred ca ati inceput sa va certati inutil si ati uitat (asta daca ati stiut vreodata) care este scopul serverului Beta de acum.

Spre deosebire de alte dati din trecut, acum nu ti se mai da un caracter lvl max, full cu iteme +9 si bs perfecte. Pentru ca scopul testarii este altul. S-au modificat modul de calcul al apararii, rezistentei anticaracter, efectul pietrelor Anti Magie (la sura), lovitura patrunzatoare, etc. In plus s-au adaugat armele si armurile noi (setul Kyanite).

Scopul nu este sa testeze careva diferenta intre coif de 100 si unu de 60 sau cum e de bine sa ai alchimie excelenta, fulluri pe post de red si bonusuri perfecte pe iteme (desi cei mai multi se reped sa isi faca alchimie excelenta). Scopul este sa testezi, cu caracterul si itemele tale, diferenta intre oficial si schimbarile introduse. Sa vezi cum te va influenta patrunderea sau noul mod de calcul al apararii (lucruri pe care le poti face si la lvl 35 nu ai nevoie de 120)...dar si cum se fac noile iteme sau se dropeaza materialele pt ele.

Serverul beta este pentru "testarea optimizarii si echilibrarii claselor" asa cum a fost explicat si nu pentru altceva. S-a spus ca fiecare sa faca pe beta ce face de obicei si pe oficial...farmeaza, bate mobi, se bate, etc. Evident ca toti s-au infipt in negustorul de arme ca sa isi faca alchimie excelenta, se opresc si isi faca plinul cu roua maxima, energie, site, oase si fulluri (ca deh sunt moka si asa pot si ei sa fie zei...macar pe beta) si se apuca sa se bata cu oricine oricand inclusiv pe liber.

Cine vrea cu adevarat sa testeze, incearca un loc mai linistit si testeaza tot pe caracterele proprii sau eventual cu cineva cunoscut pentru ca ce e acolo e o aberatie si nimeni nu poate face ce face de obicei pe oficial. Poti incerca sa mergi la Nemere, Razador si Meley in grup sau cu breasla si sa dropezi itmele necesare transformarii armelor/armurilor si poti sa te bati (oarecum haotic si fara sens dat fiind faptul ca toti baga full in bara ca red)

Concluziile pana acum sunt destul de neplacute, lovitura patrunzatoare a fost momentan implementata prost astfel incat war aura/sura arme/saman/ninja lame dau cam 12-15k PE HIT si lycanul intre 30-114k PE HIT (da cu aparari pe tine si in conturi de lvl mare si cu alchimie, nu ma refer in cont de lvl 1 gol) . De sapt viitoare se va repara conform feedback-ului primit si vom vedea cum va fi.

Ok, inteleg ca spui asta cu 3 clienti...da sa zici ca faci asta cu 5 sau mai multi deja e aiurea. Pai asa deschizi 10 si numeri la unu care trage si dupa dai "la ghici" si in celelalte ca poate poate prinzi?

daca tu ai pentium 4 te inteleg, eu iti spun ca am pescuit in jur de 8ore pe zi cu pauze pe 5 conturi odata fara nici un hack [nu am primit nici ban cum au primit alti]
    Rezultatul a fost ; 45 de add, 39 de schimba, esarfa de 16, esarfa de 13, esarfa de 19, 27de manualul fierarului si mai am 90de cufere de vanzare si 7manuale

Te-ai prins, am Pentium 4... De asta era vorba aici? Despre capacitatea PC-ului de a tine 3 sau 5 sau 10 clienti deschisi? Ce legatura are una cu alta? Discutia era legata de faptul ca, in cazul in care ai mai multi clienti pestele va trage SIMULTAN in mai multe ferestre. Cum reusesti tu sa numeri secundele alea separat pe fiecare fereastra (daca musca sa zicem simultan la 3 din cei 5 clienti deschisi), sa tragi batul din apa si sa si prinzi ceva cu atatea conturi? A da poti sa ai deschise 5 sau 10 dar nu vei prinde cu toate, o sa ratezi pesti...si atunci ce rost are sa ai 5 clienti deschisi?

De ce acuzati lumea pe nedrept? Poti sa pescuiesti si pe 4 conturi, chiar si pe mai multe daca ai loc pe desktop. Le pui pe window 600x800 si e greu sa pescuiesti? Chiar ai nevoie de softuri ilegale? Atata invidie aveti in voi..

Nu era vorba de invidie, era vorba de ce spunea si altcineva mai sus... Nu poti avea deschise "n" ferestre si sa pescuiesti in toate eficient pentru ca se va intampla sa iti traga simultan in mai multe ferestre si nu vei putea calcula numarul de secunde, sa comuti intre ele ca sa tragi la timp in toate si sa si prinzi ceva. Teoretic da poti sta cu 10 ferestre deschise dar de pescuit efectiv nu prea ai cum in mai mult de 3 la un moment dat. Daca cineva pescuieste (si prinde si peste nu doar se face ca sta cu batul in apa) de pe mai mult de 3 conturi odata nu cred ca o poate face fara a folosi mijloace nepermise de Regulament.

Asa cum spune si titlul, in acest topic puteti prezenta caracterul vostru Lycan de pe metin2.ro

Puteti prezenta atat informatiile despre caracter cat si eventuale printscreen-uri daca doriti.

Subliniez faptul ca este un topic de prezentare al caracterelor, nu un topic pentru polemici!

Interfata este schimbata dar nu aceasta e problema majora cat lipsa (sau amplasarea diferita) a anumitor facilitati cu care eram obisnuiti. De ex la functia "search" exista un pull-down menu ce permitea vizualizarea rapida a topicurilor necitite, active in ultimele 24 ore, la care nu s-a raspuns etc. Acest lucru nu mai este posibil dand click pe zona de search, este posibil poate sa accesezi fucntia de advanced search si sa incerci acolo. Aceasta este insa o modalitate extrem de greoaie de a obtine ceva ce inainte se facea din 2 clickuri.

Un alt lucru, am incercat sa caut de ex ieri un topic de care stiu exact ca exista, stiu chiar si cum se numea (sau macar aproximativ). Surpriza, nu am reusit sa il gasesc sub nicio forma. Orice search as fi dat imi returna orice dar nu acel topic. Nu e niciun secret, este topicul in care Simionss a facut acel concurs de colinde in urma caruia am castigat un cont. Topicul il gaseam inainte super rapid bagand la search "cel mai frumos colind"...acum nu mai exista. Daca s-au sters sau arhivat anumite topicuri, poate este bine sa ni se spuna sau sa stim ca topicuri vechi nu mai sunt disponibile. Acolo exista totusi acel colind pe care il facusem si as fi dorit sa revad textul.

Ca si propunere "constructiva", este bine ca interfata e schimbata, cu siguranta noua versiune este mai buna, dar pt a oferi o experienta superioara ar trebui ca functiile ce existau inainte sa fie disponibile si acum. As propune sa se faca un fel de "tutorial" pe forum cu modalitatea de accesare sau unde se gasesc anumite functii, facand o comparatie intre versiunea veche si cea noua. De ex...inainte foloseai functia X din locul Y, acum poti face acelasi lucru facand asa sau asa... Ar fi util si mult mai usor pt utilizatori sa se adapteze noii interfete

Faptul ca culorile sau grafica este altfel e un lucru frumos si nou dar nu intereseaza prea mult...lipsa unor functionalitati cu care erai obisnuit insa, poate consititui o problema. De ex eu intram si ma uitam la topicurile active in ultimele 24 ore si vedeam rapid cam ce s-a mai scris...acum vad doar cateva din ultimele topicuri si cam atat. Poat enu am timp de pierdut sa stau sa caut, si din cauza lipsei acestei functii voi renunta s amai pierd timp aici astfel scazand gradul meu de utilizare al forumului. Nu ca eu as fi un utilizator de totp dar spuneam ca idee

Mult succes cu noua implementare si chiar sper ca anumite sugestii de aici vor fi luate in considerare si reintroduse sub o forma sau alta. Stiu ca nu depinde de voi, nici implementarea lor nu depinde de voi, dar puteti transmite mai departe dorintele utilizatorilor

Salut!Am o intrebare, deci eu daca cumpar un ou de maimuta ar fi bine sa bag carte berseker de la nivel cat mai mic ca apoi sa creasca procentul in raport cu levelul?
    Sau e acelasi lucru daca bag sa zicem la lvl 25 carte berseker, o sa am acelasi procent ca atunci cand am crescut-o de la lvl 1 cu carte bagata? :)

Cartile de skill le poti baga doar de la lvl 81 al pet-ului (dupa ce este la al 3-lea stadiu de evolutie). Dar da, este bine sa o faci de atunci ca sa creasca skillul odata cu lvl, nu sa bagi skillul mai tarziu si sa pierzi valoarea cu care ar fi crescut daca il bagai de la inceput

Deci de ex ... Dacă apar costumele de halloween pot s-o combin cu armura mea normală?

DAAAA. Ce e asa greu de inteles? O sa puneti intrebarea asta la fiecare nou costum ce se va implementa pe joc?

ORICE ARMURA/COSTUM merg combinate cu ORICE alta ARMURA/COSTUM si ORCE ARMA merge combinata cu ORICE alta ARMA/PERG ARMA (sau cum se cheama cel de schimba aspectul armei). De fiecare data itemul care este pus in SLOTUL 1 va lua aspectul itemului din SLOTuL 2 (care se distruge) si schmbarea de aspect este permanenta atata timp cat nu modificati itemul transformat (dat la plus, adaugat bs/vrajit, scos/pus pietre, etc)

Cunostem problema.. si incercam sa gasim o solutie. Este de la update-ul celor de la Windows.

Exista o estimare ceva legat de aceasta problema? Momentan nu se poate face update la Windows in cazul in care vrei sa iti mai mearga jocul.

Ma faci sa rad... de parca staff-ul are vreo legatura cu update-ul. In cazul in care nici la ora asta nu s-a inteles, mergeti frumos si vizionati interviul de aici : Metin2: Product Director interviewed
    GameForge nu este producator, doar distribuitor. Daca producatorul zice (teoretic, dau un exemplu extrem) ca maine vrea sa scoata din joc razboinicii ca sunt prea multi, GameForge are doar doua optiuni: fie accepta si continua sa distribuie jocul, fie refuza si pierde licenta, asta inseamna pa-pa serverele pana vine alta firma ce ar accepta jocul asa cum il vrea Ymir/WebZen (producatorul). Astea fiind spuse, update-ul acesta, ca si cele dinainte, ca si urmatoarele, tin de WebZen&Ymir, nu de GameForge ( care are doar sugestii de trimis catre producator ) si bineinteles nu de staff. Jucatorii isi spun parerea, staff-ul o trimite la Gameforge iar GF la producator. De aici, ce se accepta si ce nu, decid ei, iar pana se intoarce la noi, dupa cum s-a precizat si in video poate dura, uneori chiar foarte mult.
    Normal, e mai usor sa comentezi la vanzatorul de paine ca il ai in fata decat la patronul fabricii ca nu respecta cantitatea ceruta.
    Revenind la subiectul update-ului, nu vad vreo pierdere de jucatori cu sefii care nu mai au punct fix. Din contra, daca pana acum erau "lenesii" care preferau sa astepte intr-un singur loc si sa schimbe ch-ul, acum este loc pentru mai multi.
    La fel cum am auzit cand s-a schimbat vrajitoarea, "cine mai sta sa o bata acum?" ...eh bine, se bate. Poate nu valoreaza mult, dar unele chestii de acolo inca se cauta.

Se pare ca, desi ai vazut filmul ori nu l-ai inteles, ori l-ai inteles gresit. Singura parte care e aproape de realitate (din ce ai spus) este ca staff-ul RO nu are treaba directa cu implementarile. "Producatorul" de care tot spui tu ESTE angajat GameForge. Cel care dadea interviu este Directorul de Productie al GF si el spune/decide cum va fi viitorul jocului functie de dorinta maselor, sondaje printre jucatori, pareri (de asa se ocupa staff-ul fiecarei comunitati sa le stranga) si de studiile interne ale GF. Webzen/Ymir are un CONTRACT cu GameForge (atat de distributie cat si de suport) si nu fac chiar ce vor ei. Asa ca nu ei decid ca de maine sa nu mai fie razboinici pe joc, ci eventual Departamentul de Productie al GF, iar Webzen sunt cei care implementeaza asta sau o fac posibil din punct de vedere al programarii. Jocul este produs de Webzen/Ymir dar asta nu inseamna ca fac ce vor ci doar ca ei sunt "programatorii" care dezvolta efectiv
    Tot GF sunt cei care decid ce se baga si ce nu in joc iar Webzen, functie de modificarea ceruta de catre GF, daca e rezolvare de bug sau implementare noua, fac o estimare de costuri si dupa acceptul ei incep dezvoltarea. Evident, lucrurile sunt mai complicate putin si implica mai multe etape si durate mari de timp, dar am ncercat sa explic simplificat. O sa spuneti ca de unde stiu ca doar eu nu lucrez acolo...asa este, nu lucrez, dar asta este ciclul standard de dezvoltare si asta e relatia teoretica dintre GF si Webzen. Oricine lucreaza la o firma de jocuri sau in domeniul software-ului va poate spune asta.

Totusi nu cred ca asta e subiectul de baza al topicului, cine si de ce face anumite implementari. Important este ca se fac, ca jocul nu stagneaza chiar daca asta e parerea unora. Daca stagna sau nu mai era populat asa cum se plang multi, fiti siguri ca o firma nu investea in dezvoltari ulterioare. Acestea sunt facute pentru a aduce ceva nou care sa tina jucatorii si sa atraga eventual altii noi. De asemenea mareste complexitatea jocului si face ca anumite lucruri sa fie mai greu sau mai usor de facut.
    E mai "greu" pentru cineva care "isi castiga existenta" din farmat la bossii mici sa faca bani? Serios? E UN JOC. Nimeni nu isi castiga existenta aici. Stai pe joc ca sa te distrezi, chiar daca sunt unii ce au uitat asta. Si in economia reala sunt lucruri care se schimba, azi e mai profitabil ceva, maine altceva. Jocul nu face exceptie, mai ales ACEST gen de joc unde totul depinde de cat de "bun" esti si de cum reusesti sa te adaptezi. Nu poti? OK, stai si plange-ti de mila cat de greu e sa faci bani, ca nu merge economia, ca ce implementare proasta au facut...stai linistit ca sunt altii care vor face bani si carora nu li se va parea greu. Stati map 1 si faceti fragmente de energie daca va dor picioarele sa alergati dupa niste bossi, se fac bani si din alea si asa sunt putine pe piata :D
    Recunosc ca sunt tare nemultumit ca nu s-a facut o implementare in care sa stai asa in map1 langa baba (locul meu favorit) si sa pice cate un yang...direct in inventar pt ca daca pica pe jos ori imi e lene sa dau cu Z ori e unu cu hack care il va lua (evident unul caruia nu i se pare greu sa faca un "banut cinstit" din orice)

Implementarile cele noi sunt interesante, chestia cu schimbatul aspectului la iteme mi se pare geniala (intotdeauna mi s-a parut ca arata mai bine arcul de 90 decat cel de 105, acum pot avea unu care arata ca cel de 90 si sa dea ca unul de 105). La fel, cei carora aspectul unui anumit costum place mai mult decat al armurii purtate, pot schimba asta...pot face de ex ca armura sa arate ca un Sihastru tot timpul, sau de ce nu sa ai armura de lvl mai mic care sa arate ca una de 115. Nu am testat inca daca functioneaza transformarea si cu frezele (permanente sau temporare) dar asta este iar ceva interesant.

Ai spus ca bonusurile cresc constant sau aleator , deci ce sa inteleg? ca daca cumpar un pet cu 0.1% pv sa continui sa-l imbunatatesc?
    Cum adica difera la nivelul maxim de skiluri? Ce fel de skiluri ? Detaliaza putin

Citeste pe Wiki ca sa intelegi, ai toate detaliile acolo. Ti-a dat BigSmile link, iti mai dau si eu odata mai jos:

Sistemul de Animalute

Exista 18 skilluri din care poti alege maxim 3 pe care le poate "invata" pet-ul tau (functie de cate sloturi de skill are: 1, 2 sau 3). Valorile pt aceste skilluri cresc odata cu lvl-ul pet-ului si au si niste valori "initiale" la lvl 81 cand le poti activa. Despre acele valori vorbea BigSmile ca difera de la pet la pet...de ex la majoritatea Berserker este de 7%-9% dar la Razador si Dragonette este de 9-13% si poate creste mai mult. Vezi pe wiki mai multe explicatii

La 500kk nu gasesti esarfa cu absortie mare (bine depinde si de server) asa incat daca nu gasesti una cu abs mai mare de 19% la banii aia, ia un animalut. Razador de preferat daca vrei sa pui Berserker pe el si sa aiba cat mai multe zile si PV...la level mai mic, poate gasesti unul la banii astia

Momentan am fost interesat mai mult de schimbarile aduse la nivelul breslei decat de noua harta sau boss. Am facut mai multe teste si as fi vrut sa punctez cateva lucruri ce imi par foarte gresit gandite si care sper ca vor fi remediate intr-un timp scurt. Poate ca unele din probleme sunt cunoscute si se lucreaza la ele dar fara sa spunem ce ne doare nu cred ca va face nimeni nimic...in concluzie:

1. Liderul breslei este lider doar cu numele. Da, sunt anumite lucruri pe care nu le poate face decat liderul, totusi nu mai are drept de decizie, ceea ce mie imi pare incorect. Nu este vorba de "democratie" ci de anumite aspecte ce tin de organizarea interna. Daca ai niste reguli in breasla cum poti face membrii sa le respecte? Pana acum exista posibilitatea excluderii din breasla...acum nu mai exista, trebuie sa se voteze iar daca respectivul are destui prieteni in breasla poate exista usor posibilitatea sa nu fie dat afara in ciuda faptuui ca a facut ceva contrar regulilor.
    Sa luam un exemplu comun...avem contul X din breasla, baiat bun si saritor, care a vandut contul unui sa zicem "hot" sau unei persoane pe care nu o stim sau in care nu avem incredere sau...(puneti voi alte motive). Ce facem daca vrem sa il dam afara? Supune la vot si exista posibilitatea ca membrii sa voteze impotriva si atunci esti obligat sa tii in breasla un membru pe care nu il vrei.

2. ORICE excludere din breasla sau aducerea unui nou membru se face numai prin VOT. Orice vot dureaza 24 de ore indiferent daca intra sa voteze membrii sau nu. La terminarea celor 24 ore rezultatul votului stabileste actiunea. Aici apare chestia interesanta... NU pot avea loc doua sau mai multe voturi SIMULTAN. Asta inseamna ca la un moment dat putem da afara DOAR O PERSOANA sau putem baga in breasla DOAR UN SINGUR MEMBRU. Urmatorul abia dupa 24 de ore cand se incheie votul in curs. Deci daca vreau sa bag acum 6 membrii noi, nu pot, trebuie ca fiecare sa treaca printr-un vot deci ar dura 6 zile minim.

3. NU se poate declara WAR atata timp cat exista in desfasurare un VOT. Este maxima asta...deci daca sunteti in proces de votare, in alea 24 de ore nu puteti nici declara si nici accepta un war.

4. Daca iesi de buna voie singur dintr-o breasla, trebuie sa treaca 24 de ore pana poti intra in alta. Asta practic inseamna ca trebuie sa treaca 48 de ore pt ca dupa 24 de ore poti FI INVITAT si mai dureaza alte 24 de ore votul ca sa fii sau nu acceptat.

Cam astea ar fi pana acum, probabil mai sunt si altele dar sper ca nu vor ramane asa.

Nu spune nimeni ca totul trebuie sa fie moka....dar nu stiu daca tu ai bagat MD sa iei aceea cheie,de fapt pt un rand deschis trebuie doua chei...,dar asta nu am vazut sa scrie nicaieri,eu nu ma plang...dar sa nu uitam ca mai sunt si copii pe acest joc,care sunt sansele lor daca totul devine o afacere? Am vazut shopuri cu numele:"VAND YANG IN BUCURESTI nr tel .......",initial jocul era fara limita de varsta...deci copii ori isi baga alocatia ori fura parintilor.....mai rau ca la pacanele macar acolo exista 1% sansa sa castigi ceva,acest joc era "for fun",dar cum bine spui tu "obiceiul romanului"faci orice numai banul sa iasa . :shit:

Da, eu am bagat MD ca sa deblochez intreg inventarul 3, momentan sa il deblochez si pe 4 mi se pare inutil pt mine. Am vrut sa fac misiunea dar cand am vazut ce este in Vale am renuntat sa stau cateva ore sa urmaresc Orcul Sef, am preferat sa dau 30 MD si sa iau cheile pentru primul rand