Posts by Rapier

Foarte buna ideea acestui topic. As adauga si eu o metoda care este folosita din ce in ce mai des:

Creearea de conturi cu nume FOARTE asemenator cu cel al unor caractere de lvl mare sau persoane pe care le cunosti in joc. In general sunt vizati prietenii/membrii breslei din care faci parte. Cum se procedeaza:
    - Primesti PM de la unul din prietenii sau caracterele de lvl mare pe care le cunosti, de ex: "ce faci bro?" Este posibil sa nu observi micile diferente de la nume, de exemplu in loc de "mistrall" contul se cheama "mistralll" (cu 3 L la coada), in loc de "riquelme" se numeste "riguelme" sau in loc de "DEATHFEAR" apare "DEATHFEEAR" sau "DEAHTFEAR". Neobservand minora diferenta, raspunzi in modul normal in care raspunzi persoanei respective pe care o cunosti.
    - Pasul doi este sa te roage sa ii imprumuti un anumit item sau yang, cel mai des motiv invocat fiind duelul sau achizitia urgenta a unui item pe motivul lipsei banilor si pierderii ocaziei de a lua respectivul obiect... " Da si mie scutu cu imun sa dau duel cu X ca si-a facut nu stiu ce arma sau skill...etc" sau "da si mie xxx KK sa cumpar niste abanosi +9 ca e super oferta si nu am destul. Iti dau banii putin mai incolo". Pot exista si variante in cazul in care ai facut un item +7+8+9 si iti este cerut sa vada "cum ii sta si lui cu el"
    - Esti chemat intr-un loc AGLOMERAT...cel mai des folosit este DEPOZITUL sau GARDIANUL din centrul cercului (orasului). Acolo te trezesti direct cu fereastra de negot in care iti zice sa pui obiectul sau banii (dupa caz). Urmarea este ca NU MAI VEZI nici banii nici obiectul. Fereastra de negot se pune pe centrul ecranului si ascunde inclusiv persoana care a dat negotul (pe langa faptul ca in zona este plin de magazine si alte caractere.

Acest mod de a lua iteme sau yang este usor de a fi evitat daca sunteti atenti si va luati niste minime masuri de siguranta:
    1. Umblati cu negotul BLOCAT. Astfel nu va putea nimeni sa va dea negot si veti solicita voi sa vina sa ii dati negot.
    2. Uitati-va FOARTE atent la NUMELE celui care v-a solicitat itemul si de asemenea la lvl-ul lui, itemele de pe el, etc. In marea majoritate a cazurilor caracterul respectiv este unul de lvl 1-2, fara iteme pe el, etc.
    3. Verificati in fereastra breslei sau a prietenilor daca "prietenul" care v-a solicitat itemul este ON. Daca nu il vedeti ON este 100% un scammer care incearca sa se dea drept altcineva
    4. Nu va sfiiti sa MUTATI fereastra de negot astfel incat sa VEDETI foarte clar persoana care va cere ceva. Astfel veti fi siguri ca este vorba de cel pe care il stiti nu de cineva care vrea sa va insele.
    5. Daca chiar il cunoasteti BINE pe cel drept care se da, nu va feriti in a ii solicita sa va dea un telefon sa vb cu el sau chiar si sa intre pe messenger (Yahoo, Skype) pentru a confirma. Asa veti fi siguri ca este vorba de cineva cunoscut nu de o inselatorie.

PS. - Imi cer scuze daca in exemplele mele am folosit numele unor caractere de pe serverul pe care joc. Am facut asta pentru a arata similaritatea numelor si cat de usor este sa le confunzi daca nu esti atent
    - Am spus cele de mai sus pentru ca am patit-o personal si am auzit de foarte multe situatii asemanatoare.

P.S.2 Desi multa lume pomeneste de el, parerea mea este ca "trade hack" NU EXISTA. Nu am vazut sau auzit pe nimeni care sa fi dat negot si "ceva" sa fi dat accept in locul lui. Totul se bazeaza pe neatentie si toti au dat ei insisi accept sub o forma sau alta. Cu orcine discut aflua ca "are un prieten care a patit asta" ca " a auzit el pe X caruia i s-a intamplat"...toate fiind povestite la a 2, 3 sau a 10 mana. Pentru ca cineva sa dea accept in locul vostru trebuie sa existe un program pe calculatorul vostru care sa faca asta. Nu cred pe nimeni care vine si spune ca i s-a furat un item in acest mod...e o minciuna, indiferent cat de mult ar vrea el sa ma convinga de contrariu. Fiti atenti si nu veti pati nimic.

Sper sa fie de folos informatiile din acest topic si sa ajute pe multi sa ramana cu itemele pe ei.

Problema este ca nu multi duc un arcas departe...cei care cred ca ajung lvl 50 si o sa fie cei mai "tari"...sa se lase de arc si sa aleaga lama. Dupa cum spun toti, e mai usor de folosit, mai usor de crescut, etc. Cine vrea un caracter facut pentru PvP si are rabdarea sa il faca cum trebuie si nu se impiedica de remarci gen "e greu sa cresti"...sa isi faca arc, va avea multe satisfactii.

Asa, acum revenind la cei cu raspunsurile inteligente ca se creste greu pe arc....stiti care e diferenta? Globul de transformare care ii trebuie arcasului. Aveti idee cat timp trebuie ca sa faci lvl la 80+ cu ninja arc? 4 ore...atat...asta si la 81, 82, 83...cred ca pana pe la 84, 85 in 4 ore faci lvl. Cum? Transformat + Grota (golemi) + buff + inel de pe site + inel de la metine. Faci 25% exp (o bila) pe ora, daca esti casatorit sau ai iteme cu bonus exp faci chiar mai bine de atat. 8 globuri trebuie pentru asta cu transformare la P. Pana si ninja lama folosesc metoda asta...deci nu mai ii dati atat ca e greu...orice este greu de facut, dar se poate.

Insasi intrebarea de la inceputul topicul este atat de generala, incat nu stiu ce se astepta autorul sa primeasca ca si raspuns. "Care este mai bun?" Mai bun la CE? Asta cred ca este ceeace au incercat toti sa spuna...fiecare a raspuns prin prisma experientei proprii de joc (chiar si aia cu "am batut arc/lama de l-am rupt"), nimeni nu poate da un raspuns general valabil pentru ca NU EXISTA asa ceva. Fiecare caracter din joc are partile lui bune/slabe. Ce ramane de facut? Fiecare sa se gandeasca PENTRU CE ar vrea EL PERSONAL sa isi faca ninja (trebuie sa existe un motiv nu?) si sa caute printre posturi avantajele si dezavantajele la fiecare din cele doua variante: arc si lama. Si in functie de asta sa isi aleaga pe ce ramane. Pentru EL acela va fi cu siguranta cel mai bun

... Acum ganditi-va daca nu ar fii aceasta prostie ce v-ar faca ninja lama. :cookie:

NIMIC...Nu ne-ar face nimic. Un ninja lama bun oricum se camufleaza destul de repede in duel iar in war sau la "bataie" oricum nu poti folosi faptul ca il lovesti cat este sub camuflaj pentru ca sunt prea multe tinte de selectat pe harta in orice caz. Motivul pentru care un arc va bate lama nu va fi neeaparat faptul ca il loveste camuflat ci tactica de a fugi combinata cu skilluri si iteme bune.

Sare si la ninja arc...singurul caz in care nu pierzi tinta este daca apuci sa tragi INAINTE de a se camufla. Daca selectezi lama si el se camufleaza inainte de a apuca sa dai in el...ai pierdut tinta si trebuie sa stepti sa apara. Daca insa ai apucat sa tragi odata in el si dupa se camufleaza, nu mai pierzi tinta

De ce nu intelegeti ca fiecare tip de caracter are tactica lui specifica functie de magiile pe care le are caracterul. Nu mai tot spuneti ca arcasul fuge...normal ca fuge doar de asta are skilluri de dat la distanta.

Hai sa pun problema altfel. Arcasul nu va fugi...dar voi o sa stati pe loc la 10 m de el si el va sta la fel...cum e? Niciunul nu fuge. O sa ziceti ca nu il puteti atinge nu? Pai normal, majoritatea caracterelor sunt facute pentru lupta de aproape si au rezistenta mai mare, arcasul este facut sa fie "usor", sa se deplaseze tot timpul si sa traga de la distanta. Asa cum spuneti ca "de ce nu sta pe loc" de ce nu ziceti ca sa nici nu traga...si isi ia bataie de la orcine. Asta e argument? Asta e motiv sa spuna cineva ca nu e bun in PvP? Cea mai mare prostie pe care am auzit-o...auzi, nu-i bun in PvP pentru ca fuge :) nuu, o sa stea ca prostu sa astepte pana va binevoi cineva sa vina sa il omoare. Asa ati invatat jocul? Stai pe loc si da unu in altu pana pica careva? Asta inseaman bun in PvP? Va inselati amarnic...iar rezultatele se vad

Da, asa este, da duel cu un ninja arc mai mic decat el in lvl...el are 66 si ninja arc are 61. Nu imi pare totusi concludent pentru discutia de pe topic...nu spun ca nu este bun, doar ca nu dovedeste prin asta ca este mai bun decat ninja arc.

Este bun...dar nici unul din dueluri nu a fost dat cu un ninja arc. Arata doar ca poate bate caractere mult mai mari decat el...oare de ce nu e nici un duel cu nici un arcas?

Dragonul Galben este bun datorita atacului mare mai ales cand bati transformat. Este un arc foarte bun si cu care faci fata atat in PvP cat si in PvM. Cioara pe de alta parte are paguba competentei si medie iar cu competenta mare un arcas va da damage mult mai mare decat cu dragonul galben. Comparativ, cu cioara la +6 dadeam ca si cu dragonul la +8. Teoretic competenta maxima este 31%...dar nu am reusit niciodata sa prind mai mult de 14% si nici nu am vazut arma de 75 cu competenta asa mare...teoria e buna dar practica ne omoara :)

Pe Virgo sunt din ce stiu 5 arcuri otelite ale ciorii din care doua +8. Cel din poza este al meu

Nu a spus nimeni ca "arcul are cel mai mare damage din joc", ori ati inteles gresit ori nu s-a exprimat bine cel care a spus. Eu cand am spus ceva legat de "arc" a fost vorba de arma in sine si am spus ca este arma cu cel mai mare atac din joc. Si asa este. Atacul la un arc Dragon Galben +9 este de 395-430...nu exista o alta arma in joc care sa aiba atacul asta. Referitor la skilluri situatia este diferita evident dar referirea a fost facuta la atacul armei nu cel dat de skill.

Mai incercati si voi un ninja lama pe la 70/80 duel cu un arc ;) !Ninja lama e mai bun!:X

Am incercat...nu e.

Vine cineva cu argumente pana la urma? Ca asa sunt satul de posturile astea cu "am batut pe x si era varza" sau "am batut pe y si eu sunt mai bun...". S-a tot spus ca diferenta o fac itemele, skillurile si tactica de a juca. Ambele caractere sunt bune, ninja arc a fost conceput insa de la inceput (ca si caracter) orientat mai PvP decat ninja lama. Global vorbind, desi sunt arc, ninja lama imi pare mai echilibrat pentru ca face fata bine si la PvM si creste mai usor...daca insa ne referim STRICT la PvP raman la convingerea mea ca arcul este mai bun.

Ce vrei sa demonstrezi cu poza? Ca ai prins un critic de 10k? Bravo, dar asta nu inseamna ca lama este mai buna decat arcul

25% (reintoarcerii+4) + 22% (colier lacrima cerului +8 ) + 8% (sloturile pe colier) + 20% (bonus farmec pe armura) + 20% (bonus farmec pe arma) + 7% (papuci extaz +6) = 102% viteza farmec (adica 202 iti arata cand te uiti la status). Asta am eu si chiar este de foarte mare ajutor in lupta. Daca pui la socoteala si licori de pe site, buff (accelerare) sau competenta de breasla (la war) ajungi mult mai mult

Pana la urma nu am inteles nimic din topicul asta. Demonstreaza doar ca sunt mai multi ninja lama decat arc...fiecare intra si zice ca "eu sunt mai bun", ca "am batut un ninja arc de l-am rupt"...sau "eu am batut lama de nu a apucat sa faca nimic"...etc. Astea sunt motive ca sa consideri ca un carater e mai bun ca altul? Uite eu sunt cel mai bun ninja de pe Virgo si sunt arc. Nu ma mai bate nici un ninja lama si asta fara nici o protectie contra ninja. Asta inseamna ca ARC e mai bun decat LAMA? NU. S-a mai spus de cateva ori pe acest topic. Diferenta o fac skillurile, itemele si omul care joaca. Poti avea un ninja lama facut bine cu care sa rupi tot si la fel poti avea unul pe arc care sa bata tot. Nu o sa ajungeti la nici un raspuns concret in aceasta priviinta. Daca tot scrieti aici, aduceti argumente nu ceva de genul "am lvl 30 si am batut un ninja arc de 35". Asta nu inseamna ca e mai prost sau mai bun arcul decat lama...inseamna doar ca cel care a castigat a fost mai bun in situatia respectiva...iteme, skilluri, caracter crescut mai bine...atat.

,,,pana dai u osageata otravita ala se face invizibil....u nu mai ai ce face.....

Te contrazic putin, daca selectezi un ninja lama INAINTE de a se face invizibil (si de obicei asta se face la inceputul unui duel), poti trage cu arcul in el chiar daca a intrat in camuflaj.

andiq9 a specificat "cu bonusuri si iteme bune..." in postul sau. Asta presupune minim un scut cu imun la necunostiinta si nu mai prinde stun. Din 2-3 skill il pune jos pe un corp chiar si cu cateva lvl mai mare.