Foarte buna ideea acestui topic. As adauga si eu o metoda care este folosita din ce in ce mai des:
Creearea de conturi cu nume FOARTE asemenator cu cel al unor caractere de lvl mare sau persoane pe care le cunosti in joc. In general sunt vizati prietenii/membrii breslei din care faci parte. Cum se procedeaza:
- Primesti PM de la unul din prietenii sau caracterele de lvl mare pe care le cunosti, de ex: "ce faci bro?" Este posibil sa nu observi micile diferente de la nume, de exemplu in loc de "mistrall" contul se cheama "mistralll" (cu 3 L la coada), in loc de "riquelme" se numeste "riguelme" sau in loc de "DEATHFEAR" apare "DEATHFEEAR" sau "DEAHTFEAR". Neobservand minora diferenta, raspunzi in modul normal in care raspunzi persoanei respective pe care o cunosti.
- Pasul doi este sa te roage sa ii imprumuti un anumit item sau yang, cel mai des motiv invocat fiind duelul sau achizitia urgenta a unui item pe motivul lipsei banilor si pierderii ocaziei de a lua respectivul obiect... " Da si mie scutu cu imun sa dau duel cu X ca si-a facut nu stiu ce arma sau skill...etc" sau "da si mie xxx KK sa cumpar niste abanosi +9 ca e super oferta si nu am destul. Iti dau banii putin mai incolo". Pot exista si variante in cazul in care ai facut un item +7+8+9 si iti este cerut sa vada "cum ii sta si lui cu el"
- Esti chemat intr-un loc AGLOMERAT...cel mai des folosit este DEPOZITUL sau GARDIANUL din centrul cercului (orasului). Acolo te trezesti direct cu fereastra de negot in care iti zice sa pui obiectul sau banii (dupa caz). Urmarea este ca NU MAI VEZI nici banii nici obiectul. Fereastra de negot se pune pe centrul ecranului si ascunde inclusiv persoana care a dat negotul (pe langa faptul ca in zona este plin de magazine si alte caractere.
Acest mod de a lua iteme sau yang este usor de a fi evitat daca sunteti atenti si va luati niste minime masuri de siguranta:
1. Umblati cu negotul BLOCAT. Astfel nu va putea nimeni sa va dea negot si veti solicita voi sa vina sa ii dati negot.
2. Uitati-va FOARTE atent la NUMELE celui care v-a solicitat itemul si de asemenea la lvl-ul lui, itemele de pe el, etc. In marea majoritate a cazurilor caracterul respectiv este unul de lvl 1-2, fara iteme pe el, etc.
3. Verificati in fereastra breslei sau a prietenilor daca "prietenul" care v-a solicitat itemul este ON. Daca nu il vedeti ON este 100% un scammer care incearca sa se dea drept altcineva
4. Nu va sfiiti sa MUTATI fereastra de negot astfel incat sa VEDETI foarte clar persoana care va cere ceva. Astfel veti fi siguri ca este vorba de cel pe care il stiti nu de cineva care vrea sa va insele.
5. Daca chiar il cunoasteti BINE pe cel drept care se da, nu va feriti in a ii solicita sa va dea un telefon sa vb cu el sau chiar si sa intre pe messenger (Yahoo, Skype) pentru a confirma. Asa veti fi siguri ca este vorba de cineva cunoscut nu de o inselatorie.
PS. - Imi cer scuze daca in exemplele mele am folosit numele unor caractere de pe serverul pe care joc. Am facut asta pentru a arata similaritatea numelor si cat de usor este sa le confunzi daca nu esti atent
- Am spus cele de mai sus pentru ca am patit-o personal si am auzit de foarte multe situatii asemanatoare.
P.S.2 Desi multa lume pomeneste de el, parerea mea este ca "trade hack" NU EXISTA. Nu am vazut sau auzit pe nimeni care sa fi dat negot si "ceva" sa fi dat accept in locul lui. Totul se bazeaza pe neatentie si toti au dat ei insisi accept sub o forma sau alta. Cu orcine discut aflua ca "are un prieten care a patit asta" ca " a auzit el pe X caruia i s-a intamplat"...toate fiind povestite la a 2, 3 sau a 10 mana. Pentru ca cineva sa dea accept in locul vostru trebuie sa existe un program pe calculatorul vostru care sa faca asta. Nu cred pe nimeni care vine si spune ca i s-a furat un item in acest mod...e o minciuna, indiferent cat de mult ar vrea el sa ma convinga de contrariu. Fiti atenti si nu veti pati nimic.
Sper sa fie de folos informatiile din acest topic si sa ajute pe multi sa ramana cu itemele pe ei.