Cred ca toti suntem de acord ca jocul nu mai prezinta acelasi interes ca in urma cu 3-4 ani, dar tot ceea ce voi scrie in acest mesaj reprezinta din punctul meu de vedere lucrurile care s-au gresit, si doresc sa critic constructiv si staff-ul, dar si jucatorii, pentru ca si ei au partea lor de vina.De asemenea, doresc sa prezint si cateva solutii la problemele relatate in mesaj. Tin sa mentionez ca eu insumi m-am lasat din cauza catorva din aceste probleme.
In primul rand, doresc sa scot in evidenta atitudinea jucatorilor. Aici, jocul are de suferit cel mai mult. Multi jucatori nu au bun simt, nu vorbesc decent ( tinand cont de faptul ca majoritatea playerilor sunt minori), unii sunt hackeri, altii incearca sa insele prin anumite actiuni gen schimbare de conturi, vanzare yang/iteme pe bani reali, etc. Majoritatea jucatorilor nu stiu regulamentul jocului si al forumului, lucru inacceptabil dupa parerea mea.
Acum doresc sa vorbesc despre problemele jocului si ideile implementate gresit de catre cei de la GameForge.
Subliniez faptul ca pentru cei de la GameForge acest joc este o afacere si le dau dreptate, dar daca vrei ca o afacere sa fie prospera,trebuie sa ai clienti.Patch-urile implementate haotic au distrus bucuria de a te juca, Metinul fiind mai presus de toate un joc social, in care daca te straduiesti sa avansezi singur, de foarte multe ori esuezi. Magia jocului este de aceea de a comunica cu prietenii, de a te chinui urmarind sa obtii un item sau sa iti faci un skill bun.
Printre cele mai dezastruoase implementari se numara: fuziunea serverelor, implementarea mapelor de 90+, lycanul.
Fuziunea servelor s-a produs din dorinta staff-ului si a playerilor de a concentra mase mari de jucatori pentru pvp. Totusi, nimeni nu s-a gandit ca acesta lucru dauneaza farmatului din care traiesc majoritatea jucatorilor. Locurile erau prea aglomerate, se facea mult ks, nu mai vorbim si de hackerii cu drop hack. Astfel, piata de iteme s-a prabusit, un SS ajungand sa fie mai ieftin la un moment dat decat o aura, dar itemele importante au stagnat la acelasi pret. Li s-a taiat elanul jucatorilor care strangeau bani pentru iteme bonusate si astfel cativa s-au lasat.
Implementarea mapelor de 90 a fost alt bum prin care jucatorii de lv 30-75 au avut de suferit. Numai cei de lv mare au fost avantajati datorita dropului bun de otele si de arme de 65. Astfel,piata a mai facut inca un pas catre colaps. In prezent, un otel+7 costa 500k, inainte de introducerea acestui update costa 40-50kk. Vi se pare ok? Dar nu este numai asta, jucatorii de lv 70 isi pot lua un otel+9 cu 30-40kk si pot sa farmeze in voie de la lv 75 in DT etajul 7, astfel marindu-se si numarul de SS-uri de pe servere, aparand inflatia.
Lycanul este cea de-a treia implementare gresita. Din dorinta de a aduce un suflu nou in buzunarele afacerii prin obligarea jucatorilor de a-si face seturi pvp impotriva acestei rase, pur si simplu, s-a dus la un dezechilibru total intre playerii care bag bani si cei care muncesc 24/24 si tot nu ajung macar la jumatate din forta lor.
Prin toate aceste implementari, s-a dus la un monopol detinut numai de playerii de lv mare. Din cate am inteles, autorizatii nu mai pica, dar se afla in ItemShop. Deci, cu acest lucru chiar li s-a pus capac celor care nu introduc banuti in joc.
Dupa cum am spus, doresc nu numai sa critic, dar sa propun si cateva solutii pentru reanimarea acestui joc, care odata se afla pe primul loc in Romania.
Ideea de baza este aducerea de noi jucatori si revenirea celor care s-au lasat. Marea problema a jocului este disparitia de clasa medie, cei intre lv 30-70.
1. Implementarea de update-uri si pentru jucatori de lv mic sau mediu, harti pentru acestia, iteme, misiuni care sa ii avantajeze si sa progreseze, autorizatii chiar (odata ce au fost implementate de ce sa fie scoase??), chestii care sa le usureze si lor viata.
2. La eventurile care presupun spargerea metinelor sa se impuna o regula strict de lv pentru harti. De exemplu, la eventul de Valentine's Day, avand lv 61 bateam pe muntele Sohan metine de 65. Surpriza era ca muntele era plin de playeri de lv 90+ care isi pazeau conturile mai mici ca sa farmeze numai ei linisiti, noi neavand nicio sansa. Asa ca propun sa fie o limita de lv pentru fiecare harta in timpul eventurile pentru ca metinele sa fie sparte de jucatori cu level asemanator lor.
3. Aproape toate eventurile ce au avut loc pe acest joc au fost pvm. De ce? Lumea munceste si farmeaza pe acest joc pentru farmecul pvp-ului. Nu credeti ca ar juca mai multi oameni daca saptamanal s-ar tine un event pvp in arena pe categorii de nivele la care sa se ofere recompense numai castigatorilor categoriilor?Lumea se plictiseste de farmat, atunci ar fi un moment bun sa se relaxeze intr-un mod util in avansarea lor.
4. Ca sa se urmareasca mai bine activitatea jucatorilor pe fiecare server, trebuie sa apara o statistica a numarului de playeri online si online in ultimele 24h ca sa se vada exact cand este nevoie de anumite implementari care sa mai aduca jucatori.
5. Limbajul jucatoriilor este alta problema a jocului, majoritatea jucatorilor folosind litera "k" in loc de "c" si alte scurtaturi pentru a-si exprima sentimente "de bine" fata de alti jucatori. Staff-ul ar trebui sa culeaga aceste scurtaturi si cuvinte din linia de chat si sa le interzica.
In concluzie, problema jocului este disparitia jucatorilor de nivel mediu (30-70) care alimentau piata cu iteme acceptabile tuturor playerilor, iar solutia este de a aduce acei jucatori inapoi, astfel metinul va disparea si cu el, si farmecul acestuia.
Multumesc daca ati avut rabdare sa cititi!