Hy !
Nu am intrat pe server beta deoarece consider ca pentru asa o caricatura de patch , nu era nevoie de un test server.El trebuie aplicat doar.Iar in al doilea rand, doresc ca orice noutate implementata sa ma surprinda cu ceva , altfel isi pierde din farmec.
Reducerea rezistentei si noua clasa de alchimie sunt cele mai disputate si am sa ma refer putin la ambele.
In acest moment notiunea de pVm in Metin nu exista.Nu poate sa existe un Mos Craciun fara o sarbatoare.Player versus monster implica o actiune, iar orice actiune conduce la o reactiune din partea monstrului asupra ta.La ora asta, cu apararile corespunzatoare nu mai primesti damage(sau nesemnificativ), indiferent de numarul de mobi dintr-o mapa, de unde rezulta ca notiunea de pvm nu mai exista.Situatia in care s-a ajuns este una ridicola si de neacceptat, deoarece, pvm este fundamentul jocului iar chestiunile fundamentale NU se negociaza.Nu poti sa intri in padure sau unde vreti voi ,sa activezi abilitatile de suport, sa strangi un platou intreg si apoi sa stai pe discord la taclale stiind ca nu se intampla nimic cu caracteru.In asemenea situatie lipseste o interactiune, o mecanica a jocului, care duce la uzare, plafonare etc.Se intampla asa doar pentru ca se poate,iar acesta nu este un raspuns justificatoriu care sa aibe o logica, dar absolva jucatorul de orice.Playerul nu are absolut nici o vina.Ca s-a ajuns aici din cauza lipsei de viziune, a erorilor deliberate sau nu, nu mai conteaza.Greseala trebuie corectata indiferent de consecinte.Pana unde trebuie scazuta rezistenta caracterului? Pana la limita de a nu putea face o instanta singur sau nu? Asta e intrebarea cu adevarat importanta.Evident ca solutia optima este de a nu putea face o instanta singur, dar in acelai timp trebuie gasite solutii alternative instantelor pentru cei ce nu sunt de acord.Mai trebuie sa intelegem ca "motorul" acestui joc este gradul de dificultate ridicat.El trebuie mentinut deoarece acest factor a facut posibila longevitatea lui, a unit jucatori, a despartit jucatori,a facut posibila cresterea de vanzari la analgezice in farmacii etc.
Ma surprinde faptul ca unii se lamenteaza de noua clasa de alchimie.De ce va este asa teama? Nu noi am sustinut la unison ca jocul se joaca de placere? Aratati-mi unu care a sustinut pe forum in ultimu timp ca el nu joaca de placere,ca joaca din ambitie ,ca vrea sa fie printre cei mai buni, ca vrea sa-si depaseasca limitele etc..Unu singur sa-mi aratati.Si atunci de ce va este frica de ceva nou? Nu ne fura nimeni alchimia,nu ne-a bagat nimeni mana in buzunar si nici nu ne-a garantat nimeni ca ea va ramane asa.Faptul ca eu am o jucarie iar pe raft a aparut o alta jucarie noua,mai atractiva, mai superioara, este DOAR alegerea mea daca fac efortul de a o avea sau nu.Ca si pana acum, cei care vor avea timp sa o faca, o vor face, iar cei care vor sa o cumpere, o vor cumpara.Poti sa o faci mutand corurile in depozit.Nu vrei asa? Poti sa o cumperi de la alti jucatori.Nu vrei nici asa? Poti sa o cumperi din IS.In regula, nu vrei nici din IS.Dar ce vrei? Vrei sa faci toata ziua instante singur daca se poate si sa platesti la naivi un pret pe ciob de nu-i ajung banii nici pana la magazinul general sa-si cumpere licori.Asta vreti? Asta este "performanta" care si-o atribuie gresit toata lumea, dar fiecare cu varianta lui? Daca raspunsul unanim este DA,inseamna ca asa este,dar daca un singur raspuns este contrar, inseamna ca aia mici cu ochii oblici nu si-au tocit coatele degeaba prin office-uri.Nu oaia, nici petrolul si nici baclavaua nu te fac sa fii jucator.Statutul se castiga, nu se cumpara.
Aceasta versiune nu se va schimba,iar daca chiar se va face,subiectivismul bate un principiu.Intr-un forum care aduna natii diferite, este greu sa explici si sa-l sustii pe Mos Craciun, acesta fiind si motivul pentru care nu am postat pe beta forum.
Have a good day !