Posts by cata20hz


    Cand iti cumperi un hard disk, fie el intern sau extern, te gandesti ca datele tale vor fi in siguranta mult timp. Ei bine, uneori nu se intampla asa.
    Backblaze, o firma care se ocupa cu backup de date online, foloseste 28.000 de hard diskuri pe care stocheaza 80.000 de TB de date ale utilizatorilor.
    In decembrie 2013, Backblaze avea 12.765 de discuri Seagate, 12.956 de discuri Hitachi si 2.838 de discuri Western Digital. Unele sunt noi, altele au si 4 ani. Compania le-a ales in functie de pret/GB. HDD-urile Western Digital Red abia acum au un pret accesibil pentru companie, scrie extremetech.
    Graficul de mai jos prezinta hard diskurile picate intr-un an, in functie de producator:


    Din graficul acesta reiese ca produsele Hitachi s-au descurcat cel mai bine, urmate fiind de cele fabricate de Western Digital.
    Compania prezinta si un alt grafic, in care vedem cum se descurca in timp hard diskurile, in functie de marca:



    Dupa 3 ani de la inceperea utilizarii lor continue, timp de 24 ore, 7 zile din 7, 96,9% din hard diskurile Hitachi inca merg.
    Si Western Digital reuseste cifre impresionante. Dupa 3 de utilizare, 94,8% din HDD-uri functioneaza fara nicio problema.
    In privinta Seagate, lucrurile nu stau atat de bine. Daca in primele 6 luni, chiar un an, se descurca admirabil, la finalul celui de-al treilea an doar 75,3% din hard diskuri mai pot fi folosite.


    Cele mai bune modele de hard diskuri
    Daca va cautati un hard disk, cea mai buna optiune pare firma Hitachi, potrivit acestui studiu. Defalcat, cele mai bune modele sunt Hitachi GST Deskstar 5K3000 si Hitachi Deskstar 7K3000. Acestea au o rata anuala de stricare de 0,9%. Daca va cautati un model de 4TB, Hitachi Deskstar 5K4000 este cea mai buna alegere.
    Cel mai putin i-a impresionat pe autorii cercetarii hard diskul Seagate Barracuda 7200 de 1,5 TB. Sunt sanse mari sa pice dupa 3 sau 4 ani. O sansa de 10% sa nu mai poata fi folosit are si hard diskul de 3TB Seagate Barracuda.
    Cei de la Backblaze mai spun ca doua dintre modelele pe care le folosesc produc erori imediat dupa instalare. Este vorba despre Western Digital Green 3TB si Seagate Barracuda LP 2TB.

    Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi crescut cu Winamp, dar adevărul este că Winamp nu mai este ce a fost odată şi sunt cel puţin două playere audio care “îi dau clasă”.


    Vom vorbi astăzi de foobar 2000, un program de ascultat muzică open source minimalist şi puternic în acelaş timp.



    Consumul de resurse în foobar 2000 este foarte mic, în jur de 4mb de rami minimizat (în background) şi maxim 10-15mb maximizat. Nu veţi gasi ceva mai light de atât în altă parte. Winamp,de exemplu, avea nesimţirea să manânce din ce în ce mai multe resurse pâna pe la 100mb cea ce este enorm când 512mb sau 1 gb sunt toţi.



    Interfaţa. Aici cred că mulţi or să strâmbe din nas la vederea designului simplist windows explorer style dar dacă te uiţi mai atent se poate personaliza destul de mult. Se poate schimba fontul şi mărimea cuvintelor; culoarea de fundal, a melodiei şi a cursorului (momentan este default, negru pe alb); se pot aranja elementele în ce ordine vrei şi de asemenea se pot adăuga altele noi; sunte disponibile mai multe moduri de vizualizare, acesta din imagine fiind cel mai comod.


    Gestionarea melodiilor şi a playlisturilor n-au fost niciodată mai simple. Când am chef de radio online trec imediat pe fila cu acelas nume, făcând un playlist nou cu posturile preferate nedorind să le amestec cu restul melodiilor. Se pot crea oricât de multe playlisturi doreşti în care poţi pune separat un anumit album sau un anumit gen de muzică sau orice doreşti. Adaugi una sau mai multe melodii doar printr-un singur drag and drop, se poate redemumi, muta sau şterge o melodie de pe hard disk direct din player cu un click dreapta > file operations.


    Calitatea sunetului este excelentă, cu nimic mai prejos decât alt player audio, probabil chiar mai bună. Un plus mare este că suportă melodii în toate formatele, chiar şi FLAC, MP4 şi WMA fără a nu instala codecuri suplimentare. Pentru cei ce nu ştiu, FLAC oferă o calitate net superioară Mp3-ului, diferenţa se poate auzi la un sistem de boxe puternic nu la nişte căşti de 30-40 de lei.


    Alte aptitudini (n-am găsit un termen mai bun în română pentru features): Poţi personaliza hotkey-uri pentru a schimba o melodie în timp ce te joci (file>preferences>keyboard shortcuts). Sunt disponibile câteva DSP-uri pentru download pentru a-l pesonaliza şi mai mult. În filatools>advanced este raiul modderilor şi al userilor avansaţi, sunt atât de multe de personalizat acolo că te încurci în ele. In media library se poate monitoriza un folder anume pentru ca foobar 2000 să adauge melodiile in playlist imediat ce apar alte melodii noi în folderul respectiv.


    Per total, Foobar2000 este tot ceea ce ţi-ai dori de la un player audio, consuma foarte puţn, calitatea audio este după părerea mea superioara winamp-ului iar opţiunile vaste de personalizare te ajută să-ti tii toată muzica organizată.


    (Articolele puse pe forum sunt 100% facute pe mine , in trecut am avut site de IT si acum sunt bucuros sa va impart si voua cate ceva)


    Speccy este un utilitar oferit de Piriform care colecteaza si afiseaza informatii detaliat despre partea hardware a unui calculator dar si detalii despre performantele acestuia.Totusi, in comparatie cu alte programe de acest gen (Everest de exemplu) programul Speccy nu este la fel de complex oferind doar informatiile esentiale, dupa cum se poate vedea si in imaginea mai sus adaugata.

    Principalele caracteristici ale Speccy sunt:
    – informatii detaliate despre placa video
    – informatii detaliate despre procesor
    – informatii detaliate despre RAM
    – informatii detaliate despre sistemul de operare
    – rapiditatea cu care programul colecteaza si afisiaza informatiile
    – interfata intuitiva si usor de folosit


    Pe langa acestea una dintre functiile interesante este indicatorul de temperatura.Acesta afiseaza corect datele de la senzori CPU ai procesorului atat in Celsius, cat si in Fahrenheit.


    In concluzie Speccy este o aplicatie foarte buna din categoria programelor ce ofera informatii despre componentele calculatorului.


    :dance1: ACEASTA APLICATIE SE POATE DESCARCA DE PE SITE-UL OFFICIAL DE LA CCLEANER
    (PS nu am stiut daca regulamentul imi da voie sa pun si site-ul de unde se poate descarca )