Posts by Luca14

  Si sa iti dovedesc ca esti paralel si ca ai scris doar sa te afli in treaba, eu am zis ca joc pe window mode, nu full. Inainte sa vorbesti documenteaza-te sau taci.

  Nu știu cine e mai paralel dintre voi doi. Omul ți-a zis să încerci să nu mai joci în full HD, adică 1920x1080, nu în full-screen - e o diferență între cei doi termeni.


  Eu joc de obicei în 1366x768, dar am făcut o excepție aseară și am farmat 2-3 ore pe un client cu rezoluție 1920x1080. N-am observat niciuna din probleme descrise de tine, niciun crash, bara de skilluri la locul ei.. Deci problema nu e una generală.


  Dacă nu ai făcut deja asta, dă un Repair jocului, eventual actualizează/reinstalează driverul grafic (folosește DDU - e moca, pe Google, pentru o dezinstalare completă, poate unele din fișierele driverului sunt corupte și asta provoacă erori).

  Salut,


  din pacate, serverul Carpathians nu beneficiaza de transfer server; nu poti nici pleca de pe Carpathians pe un alt server, nici transfera caractere de pe un alt server pe Carpathians.

  Multumesc foarte mult, Luca.

  Unde pica Fms si Rib in Map 2 la albastri? Si cu cat se vand ele daca sunt doar +0 si +1 si +2?

  Si cat costa, cu cat pot cumpara o armura decenta de Saman, o armura de lvl . 34, sau de lvl. 26, sa fie minim +7 sau +9, cu 1500 -2000 PV ? Cat de scumpe sunt? Si cum as putea sa fac (sa produc) banii pentru ele? Vad ca peste tot sunt preturi exorbitante cam la toate itemele. :)))

  De picat, găsești dropul lor pe wiki. De vândut, nu e afacere, probabil 2-300k.

  Sabie lună plină

  Lamă fier roșu


  Prețul armurilor depinde de ce bonusuri au, de ce piață există pe serverul pe care joci 🤷🏻‍♂️ e greu de estimat.

  Bani pentru ele poți face din side-events (Elixirele soare M sunt căutate și au preț bunicel, Cititele concentrate, iarăși, pescuit Jigsaw, de exemplu), alchimie (faci încă 4 caractere lv 30, cu care faci misiunea pentru cor zilnic - corurile pot fi puse pe depozit și mutate pe caracterul principal, șamanca; o dată pe săptămână, să zicem, le deschizi și vezi ce noroc ai, rubinul antic fiind cel mai scump).


  La lv mic și fără iteme, e mai greu la side-events, când concurezi cu caractere full echipate, cred că cel mai ok ți-ar fi pescuitul Jigsaw ca event; altfel, farmatul la metine, pentru cărțile competenței (Aura sabiei, în special, dar și altele, și cărți pentru clasa ta) și pietre +0 +1 +2 +3, pe care le vinzi pentru 2-300k (poate și mai mult, funcție de server) sau le păstrezi pentru minerit. Finisajele de Lacrima cerului, Abanos, Cupru, Argint, Perlă sunt printre cele mai scumpe și profitabil de făcut.

  Salut, sunt mai multe evenimente care rulează simultan în această perioadă. Poți vedea evenimentele ce rulează apăsând CTRL+E sau click pe E-ul de lângă mini-mapă.


  Cel la care farmează lumea cu caractere de lv mic (pot fi ținute lv mic folosind inel anti-experienta din item shop) este Okey. Dropezi carduri Okey (le poți vedea în fereastra evenimentului, unde găsești și instrucțiuni de joc), la 24 de carduri ai un set (te poți ajuta de acest link, pentru a le juca: https://lordsyrio.comastuff.co…rteOkey/index.php?lang=ro).

  Scopul jocului e de a strânge pachete de cărți Okey, pe care le joci și faci cufere (bronz, argint sau aur, în funcție de punctaj). Găsești pe acest link toate informațiile despre event, cât și dropul cuferelor: https://ro-wiki.metin2.gameforge.com/index.php/Jocul_Okey.


  Pe lângă Okey, rulează și eventul cu șosete (din map1 de la NPC Moș Crăciun, poți lua pet Bambi pentru 2 ore, pentru a dropa mai ușor șosete, și vin fiert, care îți oferă câteva bonusuri pentru 30 de minute). O dată la 24 de ore, duci 5 șosete la Moș, pentru un mic cadou.


  În plus, rulează și eventul Fulg de nea, însă acesta e disponibil doar pentru caractere de lv 60+.


  Adițional, în funcție de serverul pe care joci, sunt 2 evenimente speciale zilnice, de obicei între orele 17-21 și 21-01. Poți găsi evenimentele pe Discord, unde se actualizează în fiecare zi programul (pentru a-ți fi mai ușor, decât să scotocesti prin thread-uri pe forum).

  Link discord: https://discord.gg/metin2.

  De-a lungul timpului, intr-adevar, si mie mi s-a parut ca scade putin cate putin dropul la.. orice, nu doar la side. In acelasi timp, nici ca se va scoate bonusul de XP de la Uriel nu s-a anuntat, si totusi, la un moment dat, s-a scos. Din exterior, pare ca baietii modifica setarile serverului si merg pe burta, iar daca ii trage cineva de maneca.. neaga, "la tine e problema".

  Trecerea la nivelul următor nu poate fi făcută la statuie decât de către liderul grupului, iar faptul că nu a picat roata zimțată în timp util nu e bug, așa mai face ea 🤷🏻‍♂️ uneori am pus-o din prima, alteori am stat și 25-30-40 de minute până am găsit-o pe cea corectă.

  joc de 11 ani acest joc,..si totusi,...nu am anteles ,...unde se anunta MENTENANTA . ori sunt eu prost,..ori FORUM nu este bine gandit sa vada tot prostu. pls,...park a mai fost si Luni,.. MENTENANTA .

  unde anuntati k in ziua .....este menntenata si orele. dar ,...iertare,...poate nu am cautat eu foarte bine. multumesc.

  În secțiunea Noutăți - Noutăți despre joc

  Intretinere servere

  Nu este vina nimanui ca nu stiti jocul, cu doua ore pe zi de farm se putea ajunge lejer la 600 oua. Trebuie sa ai un caracter bun, iteme si alchimie, damage mare, viteza maxima de miscare, sa afli minutele de respawn. Dar mai bine ne plangem pe forum decat sa facem o strategie. De asemenea, doar nu vreti sa va dea altcineva mura in gura ponturile.

  Ce vă ambiționați voi să nu înțelegeți este faptul că nu toți avem disponibilitatea voastră. Eu, de exemplu, plec de acasă la 7 și mai ajung la 17. Evident că nu mă pot pune la calculator imediat, trebuie să mai și mănânc, mă spăl etc. Automat, ajung să intru pe joc atunci când toată lumea farmează, fie la side events, fie la eventul de Paște (oră de vârf, na, ce să-i faci) și abia dacă prind 3-4 ouă pe spawn (dacă nu vin flămânzii și se bagă și peste alea), din care poate iau 1-2 magice, poate nu.

  Nopțile prefer să le dorm, că doar am nevoie de energie a doua zi, la muncă, nu mă pot juca până la 2, ca tine, sau toată noaptea, ca alții.

  Acum, spune-mi, ce strategie ar trebui să aplic aici? Să-mi iau concediu de odihnă, să pot farma nopțile, ori să merg zombie la muncă? Repet, dacă tu poți, nu înseamnă că toți au disponibilitate, deci nu mai arunca cu noroi, spunând că "așteptăm ponturi mură în gură".

  Pentru că a fost programată și anunțată, dar cine să citească? 🤷🏻‍♂️

  Pro, bineînțeles! Când s-a deschis România, s-a anunțat a fi un server "special", mai ușor decât celelalte. În timp, au dispărut treptat beneficiile. Bonusul XP a fost scos de la Uriel, fără ca măcar să fim anunțați, dropul a început să scadă semnificativ (din 50-60 metine abia am văzut o fasole, uneori nici mănușă nu pică la metine, dar mantii), nici cu side-events nu mai e un server "special", din moment ce s-au introdus și pe serverele vechi.. Atacul automat ar fi binevenit, la fel eventul Flower power, diferența dintre Carpathians și Polyphemos putând fi evenimentul Worldboss și spiritele.

  Eu cred ca este din cauza diferentei de nivel (10 nivele), dar astept si parerile voastre.

  Tind sa cred acelasi lucru, intrucat am patit asemanator cu sura de lv 61 vs metine de lv 70, din tara de foc. Ciudat era, totusi, faptul ca daca dezechipam manusa metin, dropam carte la fiecare piatra. N-am inteles niciodata de ce, dar nici nu mi-am batut capul, sincer.

  N-ai ce-i face, nici cu mod compatibilitate nu merge. Treci pe Windows 10, e singura variantă pe care am putut-o găsi. Ba chiar, de la o vreme, și pe Windows 10 mai face figuri. Dacă dai play și minimizezi clientul Gameforge sau doar îl lași pe fundal și deschizi altă aplicație peste el, apare doar animația CB și clientul de Metin nu se mai deschide 😅

  Eșarfa e necesară și de la lv actual, măcar de 19% cu beta +8,cum am zis, iar pentru v4 poți echipa un granat mitic opac (câștigi atât rezistență, cât și putere fulger, ceea ce mai crește puțin damage-ul). Coiful de lv 100, papucii cu monștri, scutul titan și cerceii smarald le poți face în timp (cerceii și scutul cred că sunt cel mai ușor de obținut și au prețuri accesibile, coiful și papucii te duc mai mult, in funcție de piață).

  Peste toate astea, nu neglija biologul!

  Salut,

  Am să încerc să îți răspund în ordinea întrebărilor tale, astfel:


  1. Nu se crește în munții Thunder. Lv 95 faci în v4, pe urmă 95-120 în pădurea fermecată.

  2. Nu prea are rost să investești în iteme cu fulger/orci, de vreme ce în Thunder te interesează să bați metine, nu mobi. Iar în fermecată, vânt și diavoli.

  3. Nu, posedata nu merge făcută în beta, iar investiția în oțel e mai mult sau mai puțin utilă. Mulți dintre noi folosim încă armuri de lv34, atât în v4, cât și în fermecată (se fac mai ușor, costă mai puțin). De la 105 poți începe cu o armură cu mobi +0 (crește în lv odată cu rafinarea) pe care o bonusezi după nevoile de atunci (ex: vânt pentru fermecată, foc pentru Razador).

  4.1. Dacă ai posibilitatea să-ți faci roată de alchimie cu mitice, fă direct așa. În felul ăsta, eviți investiții suplimentare.

  Având în vedere că ești șaman:

  - diamantul poate avea PC, rezistență PC, atac magic;

  - rubinul 2x PM și valoare atac;

  - jadul, teoretic, full înseamnă 2x PV (valoare + procent) și absorbite PV; personal, pentru PvM, prefer cu PV, absorbite PV și refacere PV;

  - safirul e după preferințe, având în vedere că e strict PvP (dacă vrei doar să faci roata pentru bonus, poți echipa unul gol pentru început, iar pe urmă îl schimbi cu unul full);

  - granatul, iarăși, din punctul meu de vedere poate fi echipat doar cu bonus de absorbite PM;

  - onyxul full înseamnă blocare atac corporal, rezistență critică, rezistență pătrundere.

  4.2. Până strângi bani de o eșarfă mai bună, pentru început, poți echipa una de 19% cu arc beta+8 absorbit (arcurile au atac mare, deci se preferă absorbirea arcurilor pe eșarfe); pe urmă, o poți schimba cu una cu rată de absorbție mai mare (25% este maximul) și cu arc zodiac absorbit, cu medie bună (7-8 măcar), eventual și cu bonus putere (gheață, pentru hydra, de exemplu).


  Sper că am putut să-ți răspund conform așteptărilor și nu te-am băgat și mai mult în ceață 😅 spor la joc!